Cookies op PokerNews.nl

Wij maken op PokerNews.nl gebruik van cookies voor onder andere onze inlog functionaliteit. Ook maken we gebruik van cookies om, met behulp van vertrouwde partners, het gebruik van onze website te analyseren. Door gebruik te maken van PokerNews.nl met cookies ingeschakeld in uw webbrowser gaat u akkoord met ons gebruik daarvan. Bekijk de volledige cookies informatiepagina voor meer details omtrent het gebruik.

Ga door (met gebruik van cookies)
edit

Geschiedenis van Poker – Deel 2

De afgelopen jaren ben ik de hele wereld over gereisd om de werkelijke oorsprong van het pokeren te onderzoeken. Tot mijn grote verbazing ontdekte ik al snel dat het spel niet in Europa of de Verenigde Staten is ontstaan, maar reeds werd gespeeld in de oude beschavingen van de Farao's. Ik heb besloten om het allemaal eens grondig uit te zoeken en mijn bevindingen met jullie te delen.

Na de val van de Egyptysche samenleving werd de hype van het poker een aantal eeuwen onderbroken. Het was pas weer in het tijdperk van de Romeinen dat het spel weer voeten in de aarde kreeg.

Niemand minder dan Julius Caesar nam het spel mee terug naar Rome. Caesar had een affaire met Cleopatra en het was zij die Caesar de fijne kneepjes van Sit 'n Go strategie bijbracht. Samen met Brutus bracht hij uren door in zijn hotelketen; Caesar's Palace. Slaven werden aan het werk gezet om één van de meest luxueuze pokerrooms ooit te bouwen.

Volgens de oude geschriften werd hier de eerste high stakes cashgame gespeeld. De allereerste 'Big Game'. Bekende verschijningen waren onder andere Brutus, Marius, Nero en Pompey. De favoriete game was op dat moment een variant van Omaha.

De romeinse dictator nam het spel bijzonder serieus. Er gingen zelfs hardnekkige geruchten dat de moord op Caesar een direct gevolg is van een niet afbetaalde pokerlening. Brutus zou Caesar meerde malen hebben gestaked, maar nooit een cent hiervan hebben teruggezien.

Caesar was in ieder geval hooked. Vele uren werden er doorgebracht aan de tafels, maar de oude dictator bleek een slechte verliezer. Als Caesar weer eens zijn bankroll kwijtraakte liet hij zijn tegenstander wreed martelen. Aders werden doorgesneden en de slachtoffers bloedden langzaam (en pijnlijk) dood. Hier komt dan ook de term 'flush' vandaan.

Na jarenlange Gladiatorengevechten in de wereldberoemde arena 'het Colosseum', moesten de vechtersbazen plaats maken voor pokertafels. Wij ontdekten dat de allereerste WSOP al werd gehouden in het Romeinse Rijk.

De mythe gaat dat poker steeds populairder werd onder de soldaten. Tijdens de vele kruistochten en veldslagen werd er driftig gepokerd.

Door deze soldaten sloeg het pokervirus uiteindelijk over op de rest van Europa. Vooral de Galliërs werden een geduchte tegenstander in de diverse internationale toernooien.

Poker was niet meer te stoppen. De ridders uit de middeleeuwen hebben het spel pas echt op de kaart gezet.

Deel 1

Deel 3

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

Meest populaire deze week