Howard Lederer -

Howard Lederer - 0001

Howard Lederer wordt door velen één van de beste poker spelers ter wereld genoemd. Zijn stalen gezichtsuitdrukking, methodische manier van spelen en bijna onberispelijke zintuiglijke vermogens aan de tafel hebben hem een prominente status opgeleverd tussen de beste spelers vandaag de dag. Het is een positie die Howard verdiende door zijn harde werk en doorzettingsvermogen in zijn jonge jaren.

Lederer werd in 1964 geboren in Concord, New Hampshire, en woont nu in Las Vegas. Hij maakte deel uit van een competitieve familie. Zijn vader, Richard Lederer, was Professor in de Engelse taal en is ook de auteur van het boek "Anguished English," een boek over de rariteiten binnen in het Engelse taalgebruik. Zijn zusters Katy en Annie en zijn vader voedden zijn competitie drive van jongs af aan. Kaartspellen waren een altijd aanwezig slagveld, en dit was iets dat zou doorgaan tot Lederer volwassen werd.

Poker was niet Howards eerste liefde. Hij was een hoogstaand schaak kampioen gedurende zijn jeugd. Toen hij aan zijn studie begon aan de Columbia University ontdekte Lederer de ondergrondse cardrooms van New York, welke ook de trainingsbodem waren voor mede poker professional Erik Seidel. Ook al was hij in het begin een verliezende speler, Howard werd dankzij zijn toewijding en ongelofelijk analytisch vermogen een verschijning, met wie aan tafel wel degelijk rekening moet worden gehouden. Het inslaan van deze is zeer succesvol gebleken voor Howard.

In zijn eerste poging bij het World Series of Poker $10,000 Event in 1987 shockeerde Lederer iedereen door als vijfde te eindigen. Sinds die keer is hij doorgegaan om zo in bijna 50 toernooien, en tweeëndertig keer in de World Series te spelen. Maar ook al heeft hij tot nu toe twee World Series bracelets veroverd, heeft hij nog niet hetzelfde gepresteerd als bij zijn introductie in het legendarische toernooi.

Howard was hoofdzakelijk een cash game speler (behalve de World Series dan) tot de komst van de World Poker Tour. Toen deze werd geïntroduceerd in 2003, ging Lederer de uitdaging van het toernooi aan, en werd daarvoor beloond. In zijn eerste seizoen in de WPT won Howard twee kampioenschappen, en maakte een duidelijke statement door één van de besten te zijn in dat toernooi.

Wat Howard onderscheidt van velen aan de tafels is zijn standvastigheid en de doorgrondendige analyse die hij maakt van de actie aan de tafel. Zelden maakt hij overhaaste moves en hij plant zijn acties aan de hand van mathematische en statistische berekeningen. Deze toewijding en het geduld om een gegeven situatie tot op de bodem te analyseren is zijn handelsmerk geworden en heeft hem zo succesvol gemaakt. Daardoor heeft hij ook de bijnaam "The Professor of Poker" gekregen.

Lederer is ook één van de grootste leermeesters van het spel. Het is algemeen bekend dat hij zijn kleine zusje, die inmiddels bekend staat als Annie Duke, aan het pokeren heeft gekregen. Na een snel leerproces stuurde hij zijn kleine zusje naar de vilten tafels. Er is zeker wat voor te zeggen, dat ze zijn leerschool serieus heeft genomen en daardoor ook bekend is geworden in de poker wereld.

Hij is ook verantwoordelijk voor het maken van één van de beste poker tutorials op DVD; "Howard Lederer's Secrets of Texas Hold 'Em". Lederer zal naast vele poker professionals ook schitteren op de "World Championship Poker 2 with Howard Lederer" spellen voor de Playstation en de X-Box consoles. Hij heeft spelers het spel geleerd door zijn presentatie tijdens Fox uitzendingen van poker evenementen. Howard is ook één van de leiders van één van de meest populaire poker rooms op internet; Full tilt poker.

Howard is één van de beste poker breinen die men zou kunnen spreken. Hij is een spraakzame vriendelijke heer in de wandelgangen. Ook al is hij met zijn ruim 1m90 een imposante verschijning aan tafel, blijft hij toch rekenen op zijn superieure mentale kwaliteiten en analytische vermogens, met welke hij zoveel chips bij zijn tegenstander probeert weg te halen als hij kan. Hij is één van de succesvolste spelers op dit moment, en zal zeker in de geschiedenis van poker omschreven worden als één van de grootste poker legendes aller tijden.

Ed Note: Howard speelt bij Full Tilt wordt het niet eens tijd om daar ook te gaan spelen?

Comments

  • [user122509] [user122509]

    Super speler, lijkt me me verder ook een super kerel.

  • [user221909] [user221909]

    Titel mag veranderd worden, grootste dief aller tijden

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen