Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Mike Sexton: De Ambassadeur Spreekt

Mike Sexton: De Ambassadeur Spreekt 0001

Mike Sexton speelt al het grootste gedeelte van zijn leven poker. De tegenwoordige host van de World Poker Tour, op "The Travel Channel", begon op zijn 14e aan de lange weg, waarbij hij niet alleen in het bezit kwam van het World Series of Poker bracelet, maar tevens een icoon werd in de exploderende poker business.

Sexton, die nu in Las Vegas woont, begon in zijn jonge pokerjaren te spelen tegen niemand minder dan Danny Robinson, die uiteindelijk zou worden beschouwd als een van de beste seven-card-stud spelers van de wereld. Sexton gebruikte de vaardigheden die hij had geleerd en paste ze toe op zijn college games. "Letterlijk iedere dag speelde ik bridge of poker. Ik speelde sowieso veel kaartspelen. De spelletjes waren als vanzelfsprekend voor me, of het nou poker, gin of bridge was. Ik had er gewoon aanleg voor. Maar poker was het spel waar ik echt van hield," vertelde Sexton in een interview.

Na een tijd te hebben doorgebracht op college, ging Sexton het leger in. Het duurde echter niet lang voordat hij zich realiseerde dat het leger niet zijn roeping was, dus toen zijn diensttijd erop zat vond hij een baan in de sales, waarbij hij diverse producten verkocht aan militaire commissarissen. Kort daarna besloot Saxton dat poker winstgevender was dan sales.

"Ik begon met het spelen van home games en ik vond dat geweldig. Ik had toen net een scheiding achter de rug, waarschijnlijk doordat ik te veel aan het kaarten was, toen ik me eindelijk realiseerde dat het me altijd al dwars zat dat ik steeds moest stoppen met spelen als ik weer moest gaan verkopen. Ik kon meer verdienen met spelen en bovendien was er geen garantie DAT ik ook daadwerkelijk wat zou verkopen. Ik besloot gewoon om ontslag te nemen en begon als prof te spelen in North Carolina d.m.v. diverse homegames. Ik wist dat als ik failliet zou gaan, ik altijd nog een andere baan zou kunnen krijgen. Ik heb acht jaar lang home games gespeeld in North Carolina, voordat ik verhuisde in 1985 naar Las Vegas. Ik ontving ruim 20 jaar lang geen loonstrookje. Ik speelde letterlijk iedere dag van de week poker."

Zijn stap naar Vegas was een weloverwogen stap. Hij was er eerder geweest en hield het lokale talent in de gaten. "Ik liet me nooit intimideren door mijn tegenstanders. Ik dacht altijd "Hou je in, Mike". En ik speelde met iedereen ongeacht wie.

Maar volgens Sexton hoeft het geen gebrek aan talent te zijn wat je spel kapot maakt in de Stad Van De Zonde. "Discipline is waar het allemaal om draait daar. Het probleem met Las Vegas is dat als je bepaalde slechte gewoontes hebt, of het nou drank, drugs of gokken is, je wordt ermee geconfronteerd, omdat het een 24 uurs stad is. Geldbeheer is net zo belangrijk als het zijn van een goede speler. Er zijn gewoon zoveel profs die in één of meer van de vele valkuilen vallen. Als je een of meerdere zwakheden hebt wat dit betreft wordt het lastig om te proberen winnend poker te spelen.

Ondanks de valkuilen die bij het spelen van poker horen is Sexton van mening dat poker het beste spel aller tijden is. "Het geweldige aan poker is dat het alle aspecten in zich heeft waar mensen van houden: de geluksfactor, de vaardigheidsfactor en de risico- c.q. beloningsfactor. Ik denk dat mensen er van houden om te gokken en op zijn tijd een risico te nemen. Dat is erg aantrekkelijk voor ze".

Het zijn de "Cinderella"verhalen, zoals dat van Chris Moneymaker (winnaar van het WSOP in 2003) die de droom van home game spelers levendig houden, maar uiteindelijk denkt Sexton dat de resultaten voor zich zullen spreken. "Natuurlijk komt er bij het spelen van poker een beetje geluk en gokken bij kijken maar spelers zoals ik geven de voorkeur aan de mening dat het een behendigheidsspel betreft en over een langere periode gezien win ik het geld."

Sexton waarschuwt echter dat het leven van een prof de moeite waard kan zijn maar dat het vaker moeilijk is dan makkelijk. Sexton zegt: "Het leven van een prof is niet het 'glamourleven' dat we kennen van de tv. Bovendien, als je de toernooiagenda een beetje aanhoudt, ben je veel weg van huis, net als professionele golf spelers. Natuurlijk hebben de grote jongens die je miljoenen ziet winnen op tv een fantastisch leven. Maar de meeste profs kunnen nauwelijks de buy-in bij elkaar schrapen en ze zijn veel te vaak weg van huis."

Ondanks de economische tegenslagen zal de poker wereld blijven groeien en de bekwame spelers zullen de winsten oogsten, zegt Sexton. "Het geeft me veel voldoening om te zien dat het publiek poker beschouwt als een behendigheidsspel. Als ze steeds dezelfde WPT spelers aan de finaletafel zien begrijpen ze dat er meer dan alleen maar geluk aan de orde is. Tegenwoordig kunnen spelers er van leven en er trots op zijn. Vroeger keken mensen neer op poker spelers en zeiden dat het gokkers waren. Sommigen zouden me vragen hoe ik kon leven van gokken. Dan zou ik antwoorden dat ik beroeps poker speler ben, geen gokker."

Volgens Sexton is de WPT één van de oorzaken voor deze verandering in de mening over het spel. "Je komt er niet alleen een aantal van de allerbeste spelers van de wereld tegen, maar ook amateurs die denken opgewassen te zijn om de top te verslaan. Ik ben absoluut van mening dat de WPT toernooien de belangrijkste zijn in het poker. Het zijn mega bedragen waar voor gespeeld wordt. We betalen miljoenen dollars uit aan onze winnaars."

Sexton heeft een boodschap voor de nieuwe generatie poker spelers. "Speel niet te veel handjes en call ook niet te vaak. Waar het bij poker om draait is om te weten wanneer je je kaarten moet houden en wanneer je ze moet weggooien. Blijf binnen je limieten. Ga langzaam omhoog. Poker spelers hebben teveel trots. Het is de valkuil van de meeste pokerspelers. Als je regelmatig verslagen wordt, speel dan op een lager niveau waar je wel wint. Slik je ego in."

Ed note: Mike Sexton ondersteunt en adviseert Party Poker ...heeft de ambassadeur gelijk?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen