Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Pokeren in Bussum

Pokeren in Bussum 0001

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat er in Bussum in een biljartcafé wekelijks een pokertoernooi wordt gehouden dat om 20:30 uur begint. Het is begonnen als een try-out voor bekende en vrienden die net in aanraking zijn gekomen met het spel. De eerste keer was al een enorm succes en telde al 38 man! Er werd flink gerebuyed dus ontstond er al een flinke prijzenpot. Intussen zijn er al 7 toernooien geweest die flink werden bezocht. Het toernooi wordt georganiseerd door Dennis B en Rene K, die zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Nu is er ook net weer begonnen met een leaderboard, waar aan het eind van elke periode nog een leuke competitie aan zit verbonden. De negen beste van Bussum zullen strijden tegen de beste 9 van Amsterdam in een freeze-out toernooi en de beste twee zullen zich plaatsen voor een toernooi in het buitenland. Ondertussen zijn er al 120 verschillende gezichten geweest, variërend van spelers uit 't Gooi tot spelers uit Amsterdam, Rotterdam en zelfs spelers uit Enschede.

Er wordt gebruik gemaakt van goede pokertafels en goede chips, de blindenstructuur is goed en wordt duidelijk weergegeven op een groot diascherm.

Op de muziek van Fransie Bauer en Wolter Kroes hangt er echt een gezellige sfeer op de woensdagavond. Je hebt ook al gauw in de gaten, dat hier niet wordt gespeeld om het geld, maar puur voor de gezelligheid. Ook is duidelijk dat je geen prof hoeft te zijn om hier te winnen. Het veld is gevuld met beginnelingen en serieuzere spelers.

Hier enkele toernooi informatie:

- €10,- inkoop (1000 punten)+ €10,- euro inschrijfgeld

- vier limieten van 15 minuten onbeperkt re-buys €10,- rebuy onder de 500 punten

- na de vier limieten is een add-on mogelijk €10,- (add-on 1500 punten)

Verslag van 14 September 2005

Het was een hectische avond in Bussum, aangezien wij van Pokerbussum niet wisten hoeveel mensen er zouden komen opdagen. De redenen hiervoor waren onder andere problemen met onze site, waardoor we geen inschrijvingen konden verwerken en dus ook geen bevestigingen konden mailen. Hier word nog hard aan gewerkt!! Ook speelde mee dat de eerste ronde van de Champions Leaugue gespeeld werd, maar gelukkig waren de wedstrijden ook gewoon vanaf de pokertafel te volgen.

Uiteindelijk waren er toch 40 mensen gekomen en begonnen we om 20:45 uur aan het toernooi. We hadden een extra prijs voor de hoogste hand en dat was een chipskoffer.

Na een paar mededelingen konden we beginnen en het toernooi was nog niet een minuut bezig of de eerste rebuy was alweer een feit.

Er kwamen mensen van alle kanten van Nederland en er was zelfs een speler uit België. Jawel, we hadden 1 speler die uit België kwam en dat was Joris, die helaas voor hem vlak voor de finale tafel eruit ging. Verder waren de 3 poker vrienden ook aanwezig en een medewerker van pokernews (https://nl.pokernews.com).

Na 120 minuten was de tijd aangebroken voor een kleine pauze en kwam het barpersoneel met een bittergarnituur door de zaal en waren wij de rebuys en add-ons aan het tellen.

Er waren totaal 131 rebuys gedaan en 37 add-ons, mensen zullen nu denken er stond toch op het scherm 132 Maar Gerry (die te laat was) was niet als speler genoteerd maar als een rebuy waardoor de berekeningen weer kloppen.

De hoogste hand stond lang op naam van Michael met Full House Azen met Tienen. Alleen net voor de finaletafel werd de hoogste hand overgenomen door Frans met een hogere Full House, namelijk Azen met Vrouwen.

De finaletafel was een feit en er kwamen negen personen te zitten.

Iedereen trok een kaartje en de personen gingen op hun plaatsen zitten.

Aan de finale tafel zaten:

Bob, Frank, Cynthia, Gerrie, Larry, Mister K., Henny, Marcel en Ed.

De eerste die het veld moest verlaten na ongeveer 25 minuten delen was Henny. Op het beslissende moment, trok Larry, een bekend gezicht in pokerbussum, zijn shirt over zijn hoofd om zo een beetje met Henny de spot te drijven, aangezien Henny weer was uitgedost met een i-pod en zonnebril. Henny had dan ook niks door van de actie van Larry , tot hilariteit van de overige spelers. Of het heeft geholpen is een vraag, maar Larry kegelde met AK wel degelijk Henny het toernooi uit. Henny had AQ en het board bracht hem geen enige hulp.

De tweede die het veld moest verlaten was Mister K. Hij liep tegen pocket Azen op.

Toen was het tijd voor Gerrie. Gerrie ging all-in met AQ en werd gecalled door 78, de board zat niet mee: er kwam 7 8 Q 6 J waardoor hij verloor tegen 2 pair.

Toen kwam de maat van Gerrie , Bob. Bob had gedurende het toernooi al twee keer een all-in situatie tegen 2 man overleeft en nu was de grote blind bij hem beland. Hij was verplicht allin en krijgt de kleine blind tegen zich. Bob liet A4 zien, de kleine blind 69. Het board bracht het volgende: 6 6 7 J K. En we waren nog met zes spelers over.

De laatste dame in het spel was Cynthia, die met nog zeven spelers over Marcel prachtig uit een pot had gebluft, met 99. Er lag K T 2 en Marcel had K6, maar gooide weg toen Cynthia all-in ging tegen hem. Ze was jammer genoeg de volgende die het veld moest verlaten, maar ze zat wel na vele finaletafels eindelijk in de prijzen. Ze was all-in met 4 7 en liep op tegen A 2, de board was A 4 8 8 Q.

Vierde werd onze rotterdammer, Marcel. Hij ging all-in met J 7 en liep tegen pocket negens aan. De board kon Marcel niet redden, de board was Q 8 8 3 8.

Daarna was het tijd voor Larry , hij ging all-in met 8 7 en werd gecald door A 9. Wederom bracht de board geen hulp voor Larry 9 4 4 9 8 en werd zo derde.

De overige twee waren vrienden en reden met elkaar mee, maar een deal werd het niet want Ed had zo een kleine stack, dat de eerst volgende hand gelijk de laatste hand was.

Frank had KT en Ed had J5 (Menno begon achter me te zingen, was blij dat Ed geen K3 had anders had ik andere muziek gehoord lol) de flop kwam en was 6 7 8 zag er nog goed uit voor Ed een 4 en hij had straat maar een 9 zal Frank een grotere straat maken de turn was de 9 en de river was een J, Frank maakte hierdoor een straat van 7 tot J en won hierdoor het toernooi.

Het leaderbord is bijgewerkt en de top tien is als volgt:

plaats Naam Punten

1. Bob - 22

2. Larry - 22

3. Tjery - 19

4. Jordy - 16

5. Marcel - 16

7. Cynthia Blaas - 15

8. Frank List - 14

9. Mindhunter - 14

10. Ed Geels - 13

Was getekend PokerBussum.nl

Ed Note : Poker op het Internet is een goede rede niet meer de deur uit te komen. Kijk op Titan Poker

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen