Scotty Nguyen - Een speler die het spel siert

Scotty Nguyen - Een speler die het spel siert 0001

Een van de meest opvallende gezichten in het poker is die van de flamboyante speler genaamd Scotty Nguyen. De WSOP winnaar van het jaar 1998, heeft meerdere malen zijn sierlijke toewijding en vakmanschap, aan het poker bewezen, of het nu spelende aan tafel is of gewoon zijn aanwezigheid ergens in de pokerroom. De altijd glimlachende Nguyen heeft meer in zijn mars, dan stijlvol en goed gekleed zijn.

De in Nha Trang (Vietnam) geboren Scotty Nguyen, is tegenwoordig woonzaam in Henderson, Nevada. Oorspronkelijk is Thaun de voornaam van Nguyen, maar zijn Amerikaanse sponsoren hadden moeilijkheden met het uitspreken van die naam, vandaar de naam Scotty, Scotty emigreerde naar de VS op veertien jarige leeftijd. Zijn familie, die tot op de dag van vandaag nog erg belangrijk zijn voor hem, kregen de mogelijkheid toegang te kopen tot een van de vluchtelingenboten die naar het noordelijke deel van Vietnam voer, waarna de familie zich vestigde in Taiwan toen Scotty 12 jaar was. Na twee jaar daar gewoond te hebben, kreeg Scotty hulp van Amerikaanse sponsoren, en kwam hij zijn stempel drukken in de Verenigde Staten.

Hij was nooit een goede leerling, en maakte zijn middelbare school dan ook niet af. Zijn innovatieve gedachten en onverschrokken stijl die hij had wist hij om te zetten in zijn spel, waaruit zijn "hyper agressieve speelstijl" uit voort vloeide. Gewapend met deze attributen wist hij zich op te werken naar de top van de spelers in de wereld van het poker.

Hij speelde mee met de WSOP sinds 1995, en heeft een behoorlijke staat van dienst met 106 keren dat hij, in internationale toernooien, in het prijzengeld viel, in verschillende soorten poker, waaronder 4 WSOP bracelet titels. Het moment, wat bij uitstek het mooiste was in zijn carriere tot op de dag van vandaag, dat was toen hij Kevin McBride versloeg tijdens de WSOP finale in 1998. Scotty deed namelijk een historische bet tegen McBride waarna hij zei: "You call, and it's all over Baby". McBride, die zich misschien liet meeslepen door het overmoedige gedrag van Scotty, stevende regelrecht af op val die scotty voor hem had gelegd, en met een Full House veroverde Nguyen de wereldkampioenschappen van het poker.

"Baby" is een kooswoordje van Scotty dat je hem meerdere malen zal horen zeggen in cardrooms. Het is een charmante speler, waar vele ogen op zijn gericht, tijdens de grootste toernooien waar hij aan meespeelt. Met een brede glimlach, en meestal een biertje naast hem, heeft hij een medogeloze agressieve speelstijl, wat het moeilijk maakt om tegen hem te spelen. Het is deze speelwijze dat hem zo'n gevreesd speler heeft gemaakt in deze industry.

Nguyen is ook een speler die niet snel zal ontkennen dat hij veel geld heeft gewonnen, maar ook heel veel geld heeft verloren. Zijn familie die in Amerika woont, en zijn familie die tot op de dag van vandaag nog woonzaam is in Vietnam gaat voor alles, en zorgen dat er brood op de plank komt om iedereen te onderhouden is dan ook erg belangrijk voor hem. Aan de andere kant is het ook erg belanrijk voor hem om te genieten van de meer luxueuse dingen die het leven bied, en dat hij te allen tijde erg scherp gekleed is, staat dan ook buiten kijf.

Scotty Nguyen is een zeer succesvol speler, die het gemaakt heeft in de wereld van het poker. Ook is hij bij de fans altijd erg geliefd, aangezien hij altijd tijd heeft om even glimlachend op de foto te gaan, of om links en rechts handtekeningen uit te delen. Door de jaren heen is hij nog steeds een gevreesd speler in het hedendaagse poker, nog steeds beschikkende over de speelkwaliteiten, die hem een levende legende hebben gemaakt in de wereld van het poker.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen