WPT gaat Globaal opereren

WPT gaat Globaal opereren 0001

The World Poker Tour heeft een van de meest vooraanstaande posities ingenomen als het op televisie uitzenden van poker toernooien betreft. Sinds de oprichting in 2002 zijn de prijzen en aantallen spelers ieder opeenvolgend jaar dramatisch gestegen. Na deze successen op eigen bodem (USA), zal WPT de stap nemen om de internationale markt te veroveren.

World Poker Tour Enterprises kondigde uitbreidingen aan naar onder andere Canada en de Filippijnen, alwaar ze een nationale tour zullen organiseren. De licenties maken het mogelijk om een "regionale" nationale tour te organiseren, om de groei van het poker spel en de WPT zelf nog verder te stimuleren. WPT heeft voor de huidige programmering licenties voor uitzending in 116 landen, en heeft een noemenswaardige al dan niet onmisbare bijdrage geleverd aan de wereldwijde groei van de poker sport. Het is dan ook niet vreemd om aan te nemen dat landen als Frankrijk en Engeland de WTP binnenkort mogen gaan verwelkomen, en misschien wel vele andere.

"We zijn erg verheugd dat we de WPT bij onze buitenlandse fans kunnen brengen die met jeukende handen hebben afgewacht om een poging te kunnen doen om uiteindelijk aan de WPT finaletafel te schitteren in hun eigen land" aldus Steve Lipscomb, Directeur en oprichter van WPT Enterprises. Lipscomb anticipeert ook dat in de nabije toekomst meerdere regionale tours zullen worden gelicenseerd gezien de stijgende interesse voor de show bij steeds meer pokerfans wereldwijd. "Het zou leuk zijn om de lokale spelers te zien uitroeien tot regionale sterren, net als degenen die vanaf het begin in 2002 in de originele WPT meespelen, en die internationaal erkend en herkend worden."

De regionale tours zullen absoluut geen aandacht tekort komen! Lipscomb en WPT Enterprises hebben ABS-CBN Broadcasting Corp., de grootste in de Filippijnen geïntegreerde Media en Entertainment Company, en Aidan Tracy, een alom gerespecteerde marketing/sponsoring/promotie expert ingeschakeld om de regionale WPT Tours te dragen. ABS-CBN Broadcasting is een van de meest vooraanstaande multimedia bedrijven in de Filippijnen, punt, en van Tracey zal het voortouw nemen in Canada waar hij al flink wat ervaring heeft met het op televisie brengen van de World Beer Games(2002 en 2003) in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Volgens de beschikbaar gestelde informatie zal iedere regionale tour uit vier tot zes toernooien bestaan per land, en de verwachting is dat de eerste in 2006 zullen beginnen. De toernooien zullen volgens de normale No-Limit Texas Hold 'Em regels van de standaard WPT toernooien worden gespeeld. Er wordt verwacht dat honderden spelers zich op het vilt zullen begeven om kampioen van hun land te worden, welke vervolgens naar het kampioenschap in het Bellagio in Las Vegas zullen afreizen.

Voor degenen die niet over de mogelijkheden beschikken om de reis naar Las Vegas te maken, kunnen deze regionale toernooien een prima methode zijn om bij te dragen aan de groei van de Poker sport. Het zou goed zijn om te zien dat de WPT ook Amerika in regio's zou opdelen, en een soortgelijke competitie te organiseren voor degenen die niet de bankroll hebben om meteen in de WPT mee te kunnen spelen. Bezoek voor meer informatie WPTonline.com!

Ed Note: Everest Poker biedt je de mogelijkheid om in allerlei talen te chatten, ook chinees!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen