Kathy Liebert - Poker is zaken doen

Kathy Liebert - Poker is zaken doen 0001

In de poker wereld zijn de meest bekende gezichten die van mannen. Er zijn verscheidene vrouwen die zich hebben bewezen als beste spelers naast de vele mannen, zoals Jennifer Harman, Annie Duke en Mimi Tran. Maar als we kijken naar de harde cijfers zien we dat professional Kathy Liebert een flinke lijst overwinningen op haar naam heeft naast een goed gevulde bankrekening. Hiermee kan ze zeker haar status als beste vrouwelijke speler, al dan niet beste speler aantonen.

Liebert werd geboren op 1 Oktober 1967 in Nashville Tennessee. Nadat ze afstudeerde op het Marist College in Poughkeepsie in New York met een dubbele major in business en finance, ging Kathy werken in een door mannen gedomineerde wereld bij het inversteringsbedrijf Dun & Bradstreet. Ze was een zeer succesvolle investeerder en analist voor het bedrijf, maar iets zat niet helemaal lekker.

Kathy was de zakenwereld zat wilde een eigen zaak beginnen. Ze verliet de wereld van Wall Street na vele slimme investeringen te hebben gedaan met een solide financiële basis. Ze begon door Amerika te reizen om uiteindelijk in de bergen van Colorado terecht te komen. In 1991 werd daar de eerste legale poker room opgericht door de staat, en daar vond ze haar roeping.

Ze begon $5 limit poker te spelen in de Rocky Mountains waar ze het spel leerde. In 1997 vond ze dat ze haar bankroll voldoende had opgebouwd en begon ze haar aanval op de poker wereld. Ze cashte twee keer in de World Series, waar ze ook erg dichtbij het winnen van een bracelet kwam toen ze tweede werd in het $3000 No-Limit evenement in Mei van dat jaar. Kathy heeft sindsdien niet meer achteruit gekeken.

In het jaar dat daarop volgde maakte Liebert naam in de poker wereld doordat ze bijna doorstootte in de Main Event maar uiteindelijk als 17de eindigde dat jaar. Sindsdien heeft ze in veertien toernooien kunnen cashen, en in 2004 een bracelet gewonnen in het $1500 Limit Hold 'Em Shootout event. Ook speelde ze sterk tijdens de WPT evenementen. Daar cashte ze negen keer, ook in het Borgota Poker Open in 2005 dat voor de vierde keer werd gehouden dat jaar. Sinds 1997 heeft ze in ruim 100 evenementen gecasht.

Kathy staat waarschijnlijk het meest bekend om 2 dingen. Gezien haar poker carrière netjes gelijk loopt aan de ontwikkelingen van poker op het internet, zou het voor haar vrij natuurlijk zijn om daar ook te spelen. Ze was de eerste PartyPoker Million kampioen, waarmee ze de eerste vrouw in de poker geschiedenis werd die een miljoen dollar won. Er is echter ook een minder leuke herinnering die mensen aan haar hebben. Ze was in 2002 bij de Legends of Poker de speler die de finale tafel in de tweede hand het eerst verliet en zo eindigde als zesde. Zelfs met deze wetenschap blijft haar poker carrière een zeer succesvolle!

Kathy's stijl aan tafel is op zijn minst verassend te noemen. Ze heeft een koele houding, speelt sterk en kan haar stijl geweldig maskeren waarmee ze spelers in het ongewisse laat die haar proberen te lezen. Ze schroomt niet om haar vrouwelijke instincten mee te laten wegen, en met succes, velen die het tegen haar opnamen hebben daardoor gefaald. Bij iedere hand voelt ze bijna perfect aan waar de zwakte van haar tegenstanders ligt, en maakt daar dankbaar gebruik van.

Ze wordt ook geroemd om haar financiële management skills. Misschien een erfenis uit haar investeerders verleden. Liebert zorgt dat ze niet zoals velen wordt verleid om te leven boven haar bankroll limiet. Ze heeft het goed voor elkaar, en blijft haar toernooi winsten verstandig investeren, waarmee ze een goede buffer bouwt voor als het een tijdje mis mocht gaan aan de tafels. Daar kunnen veel poker spelers nog iets van leren.

Terwijl ze haar droom van het eigen baas worden aan het realiseren was, heeft Kathy de wereld laten zien dat ze gerekend mag worden tot de beste spelers te wereld. In alle vormen van poker is ze een serieuze bedreiging in ieder kampioenschap dat ze speelt. En ook als is ze een beetje verlegen als ze niet aan tafel zit, doen haar poker skills, haar bankroll management skills en geweldige brein niet onder voor die van wie dan ook in de sport.

Ed Note: Via Partypoker won Kathy haar eerste miljoen, doe jij haar dat na?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen