Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Verslag Vleuten 28 oktober

Verslag Vleuten 28 oktober 0001

Nog niet zo lang geleden kwam het idee van Tony K. om een toernooi te organiseren met een ietwat andere insteek dan normaal, en wel een freeze-out toernooi in teamverband. Al spoedig volgde er op het internet links en rechts positieve reacties, en het toernooi was een feit. Op de locatie van de pokervrienden kwamen afgelopen vrijdag vele spelers vanuit alle hoeken en gaten van het land om als team zijnde hun stempel te drukken. Hier van pokernews.nl een exclusief verslag van deze spannende avond.

Iets na 8 uur begon het spektakel van deze week. Het eerste wat ons opviel was de aparte manier van dealen, 2 decks die van tevoren gedeeld worden door de mensen naast de dealer button, dat was misschien eerst even wennen maar dat bleek uiteindelijk een slimme oplossing, waardoor er meer handen per uur te zien waren, en er minder snel gesjoemeld kon worden met de kaarten. Game on!

De opkomst is zeer goed zowel in kwantiteit als kwaliteit, en als alle spelers eindelijk plaats hebben genomen begint het spel met 5000 chips per speler. In totaal staan er 15 teams geregistreerd waarvan elk team uit drie spelers bestaat, de eerste 20 spelers krijgen teampunten, en het team met de meeste punten wint het toernooi. De eerste drie teams krijgen een geldprijs, en daarbuiten zijn er nog twee prijzen los van het team, voor de 1e en 2e plaats.

Qua uitkering van punten ziet het er uit als volgt: de speler die het toernooi wint krijgt 28 teampunten, de nummer twee krijgt er 24, de nummer drie krijgt er 20, en dit gaat zo door tot en met de 20 plaats. Wat het toernooi zo anders maakt, is het strategische aspect wat erin zit, en sommige spelers realiseren zich dat niet meteen vanaf het begin.

Na 20 minuten, als de blinds voor het eerst zijn verhoogd vliegt Ted er als eerste uit, geen goed nieuws voor het team van Majid, wat nu voor de rest van de avond op zijn best zal moeten presteren om nog punten te pakken. Op tafel 1 wordt er een grote pot gewonnen door Jordy van pokernews tegen Cynthia uit Bussum, met AA verloor ze van Jordy's river's flush, en vervolgens vliegt een van de organisatoren van de meeste Vleuten toernooien eruit. Een van de volgende afvallers is Micha Pokeryugo, nadat er voor de flop en na de flop flink werd geraised liet hij AA zien aan de persoon die zijn all in raise callde, Pokeryugo's tegenspeler maakte, na op de flop zijn Q gehit te hebben, two pair op de river met QK en Mies was uitgeschakeld, dus zijn er nog slechts 2 pokernews.nl spelers over, Jordy en Justin. Rene KGB schakelt een speler uit, en het toernooi begint nu steeds spannender te worden.

Na de eerste break wordt Polarski geelimineerd door Tony, de AJ van Polarski werden verslagen door de KT suited van de organisator en zijn er nog maar 35 man over als ik de structuur van het prijzengeld onder mijn neus krijg. Met een totaal van 45 spelers die ieder 75€ aan de pot schenken, komen we op een totaal van 3375 euro, wat op de volgende wijze wordt uitgekeerd:

Het team wat eerste wordt ontvangt 1515€

Het team wat tweede wordt ontvangt 840€

En het team dat de derde plaats pakt ontvangt 505€

De speler die eerste wordt ontvangt 340€ en de speler die tweede wordt ontvangt 170€

De eerste cashgametafel met afvallers is al een feit, en gedurende de tweede break gaat het erg goed met het team van Tony... weliswaar zitten er geen noemenswaardige chipleaders tussen maar al zijn leden er nog in, waaronder de aanvoerder van NEC, jawel, wederom een voetballer die pokert. Het pokernewsteam daarentegen, staat er een stuk slechter voor, Jordy heeft namelijk net het veld moeten ruimen. Alle hoop is nu gericht op het laatste lid van ons team, Justin, die goed bezig is met het verzamelen van chips.

De tafels worden opnieuw ingedeeld, en er zijn nu nog drie tafels over als er weer wordt begonnen met 25 man. De tweede cashgame is inmiddels ook al gestart. Om kwart voor 11 zijn er nog 20 spelers over, en er zijn nog drie teams geheel compleet:

Team Feynoord002, met Marcel h, Victor R. En Mark B

Het Poker Helpdeskteam met Tony, Sabrina, en Robbie Wielaert

En team Veronica , met Pokerdevil, S18 en Turnboy

Renee Kgb krijgt even een zware tegenslag, er wordt all in gegaan en het is 99 tegen AQ van Justin, justin hit zijn A en Renee hit geen trips of flush, Justin verdubbelt zijn 12875 naar een hele dikke stack van meer dan 25K.

Het moment van de laatste twee tafels is aangebroken met nog twee volledige teams resterend, feyenoord002 en het pokerhelpdeskteam. Maar helaas, op 23:25 vliegt de organisator eruit... met 79 unsuited tegen de J8 van Jo Lee, allebei zonder gekeken te hebben ,Jo wint met trips Jacks. Iets later is er onenigheid als er nog 13 spelers over zijn, omdat er anders een geheel team aan 1 tafel zit, er wordt een muntje getossed, en er wordt weer vrolijk doorgespeeld. Dan komt er een spannend moment, Robbie gooit zowel Renee als Marcel eruit nadat hij zijn trips maakte, en er word met 11 man doorgespeeld, de onbekende aanvoerder van NEC zwijgt, maar presteert buitengewoon, evenals zijn vriendin en teamgenoot Sabrina, de laatste van de twee vrouwelijk spelers die dit toernooi rijk was.

Het is iets na middernacht als de finaletafel wordt gevormd, en de race tussen twee teams gaat steeds spannender worden. (pokerhelpdesk team en team feynoord002) de laatste negen spelers zijn:

Justin van het pokernews.nl team

Robbie en Sabrina van het pokerhelpdesk team

Jo Lee van het "ik zit bij hem en hem" team

Majid van het Pokerbussum team

Daan van het team Groningen

Mark B. Van feynoord002 evenals victor

En Stein van het team Vluimen.

Stein is in deze finale geen lang leven beschoren en moet het veld ruimen, evenals Majid, die met zijn AQ niet kon winnen van Robbie's TT.

Justin, die uiterst agressief speelt, domineert aan tafel, en schijnt een van de weinige te zijn, die inziet dat de twee koplopende teams koste wat kost uit elkaar gescheurd moet worden, als je met je team nog in de prijzen zou willen vallen. Hij zet Victor preflop all in, en na lang twijfelen called Victor hem. De 96 van justin winnen van de AQ van Victor die op een ongelukkige wijze de finaletafel moet verlaten. Justin is nu chipleader aan tafel, en zijn agressieve spel werpt duidelijk vruchten af. Hij speelt namelijk de andere teams uit elkaar, en dat wordt steeds duidelijker. Sabrina en Robbie beginnen het nut van hun alliantie ook in te zien, en spelen af en toe (zoals besproken met hun teamgenoot Tony) wat chips van de grotere stack naar de kleinere stack, Wat soms voor wat hilariteit zorgt, aangezien het de tweede keer niet helemaal goed ging, en de ene speler de ander per abuis callde.

Jo lee verlaat de finaletafel, en er zijn nu nog slechts 4 spelers over. Justin pakt wederom een hele dikke pot nadat Robbie hem zwaar bet en Justin all in raised. Robbie besloot zijn hand maar neer te leggen. Zoals het er nu uitziet vormen Justin en Mark een beetje een coalitie tegen Sabrina en Robbie. Als Justin eerste word, dan zit het pokernews.nl team nog dubbel in de prijzen, daarom is het voor Justin zaak dat ze zo snel mogelijk de laatste twee teamleden die samen aan de tafel zitten uitschakelen. En Sabrina ligt eruit, zij ging all in, en verloor met AQ tegen de AA van Justin.... er zijn nu nog drie verschillende teams over.. maar de persoon die chipleader is kan niet meer verder komen dan de derde plaats met zijn team.... het gaat tussen de Pokerhelpdesk en de Feyenoord kliek. Wel valt er nog een individuele prijs te halen, en daar wordt nu hard voor gestreden. Justin verliest een behoorlijk aantal chips aan Mark, AQ vs A8, en de beste hand bleef staan. Niet veel later wordt Justin geelimineerd door Robbie, ondanks dat Justin met AQ een A hit, maakt Robbie met KQ een flush, we zijn nu heads up.

Niet veel later wint Mark het toernooi met A9 tegen Q6 door zijn A te hitten, en two pair te maken met nog 77 die op het board ligt. De eerste prijs als speler is voor Mark, evenals de eerste prijs met team Feyenoord002. Het was een mooi toernooi, en bij deze wil pokernews.nl de winnaars feliciteren, en de organisatie bedanken voor deze mooie avond.

Comments

  • JaccoH JaccoH

    haha mooi ook bericht nog geschreven door Jos Big Grin

  • Stevedude Stevedude

    Wat een mooie tijden... en illustere namen =]

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen