Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Een druk jaar in het leven van Annie Duke

Een druk jaar in het leven van Annie Duke 0001

Ook al is Annie Duke het afgelopen jaar minder dan actief geweest op het gebied van tournament poker, heeft ze het alsnog ontzettend druk gehad. Ze is het gezicht van de ESPN Poker Club; ze vertegenwoordigd hun dienstenaanbod betreffende poker online en draagt regelmatig bij aan Bluff magazine. Daarnaast is Annie met nog veel meer bezig.

Door het uitgeven van haar boek , "How I Raised, Folded, Bluffed, Flirted, Cursed And Won Millions At The World Series Of Poker", gunt Annie ons een blik in haar roerige wereld en kunnen we lezen wat voor leven ze heeft gehad. Het boek is een geweldig verhaal over het winnen van haar eerste World Series bracelet, haar psychologische marteling van Phil Hellmuth toen ze het WSOP Tournament of Champions won en haar lange levensreis tot nu toe. Ook al is het niet per se een strategisch boek, maar er staan veel interessante onderwerpen in waaruit mensen kunnen opmaken wat ervoor nodig is om een top poker speler te zijn.

Het meest briljant moeten wel de stukken zijn over haar eerlijke herinneringen aan haar leven in een niet functionerend gezin en haar problemen met haar angststoornissen. Haar angststoornis maakte haar tienerjaren tot een hel. Ze probeerde zichzelf te helpen en probeerde te leren omgaan met de medicijnen die haar werden voorgeschreven door haar artsen. Ze beschrijft haar scheiding ook op een realistische manier en vertelt hoe ze in het verleden is behandeld door andere spelers.Al met al is het boek een goede kennismaking met Annie Duke als persoon, en ook een goede beschrijving hoe ze gekomen is waar ze nu is.

Maar dat is nog niet genoeg voor de drukke moeder van vier kinderen! Ik sprak onlangs met haar aan de telefoon en uit dat gesprek bleek dat we nog heel wat kunnen verwachten van de beste vrouwelijke poker speler in de toekomst.

PN: Ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe boek. Ik was onder de indruk van je openheid en eerlijkheid. Was dat moeilijk?

Dank je! Het was niet echt moeilijk om me alles te herinneren en om het in een boek te schrijven. Ik ben een slechte leugenaar, dus ik moest wel eerlijk zijn! Ik ben altijd een "wat je ziet is wat je krijgt" persoon geweest. Ik overdrijf dingen niet, ik zeg het gewoon zoals het is. Ik ben vreselijk trots op wat ik heb bereikt in de poker wereld en op mijn kinderen en mijn gezin.

Ik had ook terug kunnen kijken en zeggen:"Oh wat ben ik zielig", maar dat weiger ik. Iedereen komt dingen in zijn leven tegen die overwonnen moeten worden. Door open te zijn over mijn angststoornis hoop ik anderen met deze aandoening een hart onder de riem te steken door te laten zien dat ze niet de enigen zijn met deze aandoening.

PN: Heb je nog steeds problemen met je angststoornis?

AD: Gelukkig niet. Toen ik op de universiteit zat wel, maar het is niet meer teruggekomen sinds ik mijn eerste kind kreeg. Ik heb veel moeite gedaan om mijn problemen de baas te worden. Ik ben nu gelukkig en dankbaar dat het over is omdat die angsten zeer hinderlijk kunnen zijn.

PN: Ik vond een leuk stuk in het boek waar je omschrijft dat je nog niet klaar bent om volwassen te worden. Velen zouden denken dat poker je niet heeft geholpen met die overgang.

AD: (Lachend) Ja, je hebt waarschijnlijk gelijk! Wat ik daar probeerde over te brengen is dat ik een prima jeugd heb gehad ondanks de moeilijkheden en problemen die ik tegen het lijf liep. Ik was populair en had lol. Toen dat eenmaal afgelopen was moest ik gaan nadenken over wat daarna met mijn leven wilde gaan doen.

Ik ging naar een algemene opleiding omdat ik geen idee had wat ik wilde worden. Toen kwam mijn angststoornis om de hoek kijken, deze ontwikkelde door naar een angst om kinderen te krijgen tijdens mijn huwelijk. Ik voelde me nergens thuis tot ik aan de poker tafels plaatsnam.

PN: Uit het boek maak ik op dat je veel op je moeder lijkt. Het enige grote verschil is dat jij op een gegeven moment je eigen ding ging doen, terwijl je moeder dat veel later in haar leven deed.

AD: Het is beangstigend hoeveel wel op elkaar lijken. We zijn beiden creatieve, intelligente mensen. Ik heb een ietwat positievere kijk op het leven, maar dat verschil komt doordat we in verschillende tijden zijn opgegroeid. In haar jeugd was alles veel moeilijker in vergelijking met toen ik opgroeide. Ze hield zich vreselijk in terwijl ze kinderen had, terwijl ze toen van alles had willen doen. Ik denk dat daar het grootste verschil ligt.

PN: Sommige mensen zeggen dat het boek een open einde heeft. Komt er een tweede deel?

AD: Dat blijft een mogelijkheid. Ik weet zeker dat als de paperback uitkomt we er een nawoord aan toe zullen voegen dat het verhaal weer oppakt na het Tournament of Champions van 2004.

PN: Een ander zakelijk project waar je mee bezig bent is je nieuwe DVD: "How To Beat The Big Boys" . Dit doe je samen met MastersofPoker.com. (de review zal op pokernews worden gepubliceerd) Wat kunnen we daarvan verwachten?

De DVD is de eerste uit een serie van vier. In Januari 2006 komt een DVD uit voor beginners, gevolgd door een DVD speciaal voor vrouwen die poker willen leren. De eerste is een strategische gids voor Texas Hold 'Em.

Ik wilde dat deze als eerste uitkwam omdat er al zoveel producties op de markt zijn voor beginners. Er zijn weinig DVD's uitgebracht voor gevorderden. Toen ik de DVD had gekeken zei ik tegen mezelf: "Ik heb veel teveel verklapt!," maar hoe meer informatie er over poker te krijgen is hoe beter! Ik ben trots op mijn DVD collectie en kan niet wachten tot ze alle vier zijn uitgebracht.

PN: Waar ben je nog meer mee bezig?

AD: Ik heb een programma op het Game Show Network. We zijn bezig met de pilot en die ziet er goed uit. Het heet "Annie Duke Takes On The World". Iedere aflevering nemen vier mensen het op tegen elkaar, en de winnaar speelt uiteindelijk heads up tegen mij. Als de pilot wordt goedgekeurd beginnen we in Maart 2006. Het zal een grappig en leerzaam programma zijn.

Ik ben ook met Howard bezig(Lederer, haar broer). Ik zit in het computer spel "World Championship Poker 2 with Howard Lederer" en we willen iets gaan doen met mobiele telefoons. Ik ga Howard ook helpen met een fantasy kamp dat in januari begint. We verwachten 300 deelnemers in het kamp en het zal een fantastische tijd worden! Ik vind het altijd leuk om met mijn broer samen te werken.

PN: Wordt poker op dit moment niet een beetje overschaduwd door je zakelijke ambities?

AD: Alles in mijn leven is even belangrijk voor me. Mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste. Daarnaast heb ik al heel lang poker gespeeld. Mijn zakelijke avonturen geven nieuwe dimensies aan mijn leven. Omdat ik veel verantwoordelijkheden heb moet ik bepaalde dingen laten, en soms is dat tournament poker. Ik heb een zeer goed leven en ben dankbaar voor alles wat ik dankzij poker heb mogen en kunnen doen.

PN: Zijn er bepaalde dingen die je nooit zou doen op zakelijk gebied?

AD: Ik zal nooit iets doen waar ik niet in geloof. Ik kreeg een aanbieding om als gast bij TILT te verschijnen, ik weigerde omdat ik het niet eens ben met hoe mensen daar worden geportretteerd en hoe het programma in elkaar zit. Als ik ergens deel van uitmaak moet het geloofwaardig zijn en ik moet mezelf nog aan kunnen kijken in de spiegel de volgende ochtend als ik me ergens voor leen.

Ik wil Annie bedanken voor dit interview. We zullen hopelijk meer van haar zien in de "tournament scene", maar tot dan ligt haar boek klaar in de winkels, en komen er nog 4 DVD's aan. Het eerste deel van de DVD set; , "How To Beat The Big Boys", ligt inmiddels in de winkels en is ook verkrijgbaar via mastersofpoker.com. Als je meer wil weten over haar schema of over haarzelf, surf dan naar annieduke.com.

Ed note: Annie speelt al bij Ultimate Bet nu jij nog.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen