Alles Kitts!!

Alles Kitts!! 0001

Vorig jaar vertrok een deel van de toernooi karavaan na de Masterclassics naar het IPF toernooi op St. Maarten wat voor de 3e maal plaats vond. Onder de Caribische zon is het een prima plek om ff bij te komen. Dit jaar koos de IPF voor een nieuwe Venue; een eilandje 20 minuten verderop: St. Kitts. Het IPF toernooi werd dit jaar samengevoegd met de Caribbean Poker Classic, een toernooi van het Cryptologic poker network.

Ten opzichte van St. Maarten is St. Kitts een veel rustiger eiland en is duidelijk te zien dat het toerisme net op gang komt; de reden daarvan is dat het grootste Resort van St Kitts, The Marriot Resort pas 2 jaren geleden z'n deuren heeft geopend en dat het verreweg de grootste trek pleister is op het eiland, en we hebben wel ondervonden waarom: het hotel is gelegen aan de Atlantische oceaan, maar loop je 5 minuten het strand af dan kom je uit bij de Caribische zee. De kamers waren schitterend net zo als de rest van het complex. Zwembad, Gym, Nightclub, Restaurants en niet te vergeten de Roomservice (al waren de wachttijden van de roomservice soms absurd lang; wel eens drie en een half uur op je chickenwings moeten wachten? )Het minpunt van St .Kitts is dat het na het Resort wel zo'n beetje ophoudt qua recreatie, we zijn een keer naar een soort schoolkantine feestje geweest in een plaatselijke bar en we hebben gebruik gemaakt van de ene jetski op het eiland die werkte (de acht jetski's die ze op het strand hadden uitgestald fungeerden als een soort Jetski museum.),

maar dan heb je het toch wel gehad met het vermaak op het eiland.

Vrouwen waren ook schaars op het eiland; we konden kiezen tussen

Inboorlingen of 18 jarige Amerikaanse studentes die op het eiland hun studie medicijnen volgden.

Maar we kwamen toch om te pokeren?

Dagelijks werden er twee toernooien gehouden, onder leiding van Thomas Kremser, de Toernooi Directeur van de IPF. Een om 2 uur in de middag en een om 8 uur in de avond.

Het eerste toernooi was een satellite voor de Caribbean Poker Classic(buyin $6300). Dit was gelijk een succes voor de Nedelanders. Marcel Luske en ikzelf wonnen een seat, en Justin Bliek nam de troostprijs (7e plaats) van $3500 voor z'n rekening.

Het volgende toernooi met succes voor een Nederlander was het $500 buy-in toernooi waarin Thierry van de Berg. de 3e prijs in beslag nam. En dat was nog maar het begin, want later in de week splitte hij het $1000 buy-in toernooi; een schitterende prestatie.

Mijn hoogtepunt was het Omaha toernooi dat ik wist te winnen (Een split met Marcel Luske, ik had meer chips). Marcel en ik hebben al meerdere malen aan dezelfde finaletafel gezeten maar dit was de eerste keer dat we de 2 hoogste tredes betreden, een heerlijk gevoel om samen met een goede vriend de rest van het veld achter je te laten.

Het Main Event draaide voor mij uit op een teleurstelling. Het begon al toen duidelijk werd dat we met 6000 chips het champion event zouden beginnen. Elk ander championship event in de wereld begin je met 10.000 chips, maar hier niet. Toch een vreemd gevoel als je bedenkt dat je in het $1000 buy-in toernooi dat 2 dagen eerder gespeeld werd, gestart werd met 5000 chips. Maar de mensen van Cryptologic wilden het zo dus toernooi directeur Thomas Kremser kon er niets aan veranderen.

Ik kon vanaf het begin niet echt in m'n spel komen, vooral mijn timing was slecht; 4 keer raisen met KQ suited en alle 4 de malen neer moeten leggen omdat er iemand over the top komt is toch wel jammer. De keren wanneer ik met een paartje raisde en een all-in voor een beetje meer moest callen zat ik altijd tegen een overpair aan te hikken enzovoorts; een toernooi om snel te vergeten dus.

Na St. Kitts ben ik samen met Justin Bliek doorgereisd naar het Bellagio in Las Vegas om hier de WPT met een buyin van $15.000 te spelen die maandag begint. Ter voorbereiding heb ik meegedaan aan het $2000 en het $2500 buy-in event, helaas zonder succes, hopen dat het vanaf maandag beter gaat. Feesten hebben we in ieder geval al gedaan. Marcel, Justin, ik en vele andere pokerspelers gingen naar de after party van de BillBoard Awards waar we onder andere Pamela Anderson en Pharell Williams tegen het lijf liepen.

Op het forum zal ik samen met Justin proberen verslag te doen van Marcel's en mijn vorderingen in de WPT. De hoofdprijs is naar horen zeggen 2 miljoen dollar.

Hopefully it has my name on it.....

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen