Phil Gordon - Plezier in het poker en in het leven

Phil Gordon - Plezier in het poker en in het leven 0001

Vele poker spelers van vandaag de dag vergeten dat het spel ook een leuke kant heeft. Ook als is er een constante drive om de goede beslissingen op het goede moment te maken en ben je er eigenlijk constant op uit om de bankroll van je tegenstande te veroveren, is er ook een hele sociale kant aanhet spel die mensen uit verschillende windstreken samen brengt. Één van de spelers die niet vergeten is dat poker meer inhoudt dan het spel aan de tafels is Phil Gordon.

Phil Werd geboren in El Paso Texas, en woont inmiddels in Las Vegas. Phil leerde het spel tijdes de uisstapjes die hij is de zomer maakte naar zijn tante Limb die in Georgia woonde. Hij ziet haar nog steeds als één van de invloedrijkste mensen van zijn leven. Hij speelde in de zomer poker met haar aan de keukentafel, om precies te zijn penny ante poker. Dit is waarschijnlijk één van Phils dierbaarste herrinnerringen aan de vroege jaren van zijn leven, en de dood van zijn tante had dan ook veel invloed op hem. Zij stierf aan kanker.

George studeerde af van de Georgia Tech en verhuisde naar Californië om daar te gaan werken in de IT branche. De baan die hij aannam bij Netsys Technologies bood hem niet genoeg uitdaging, dus zocht hij zijn heil aan de poker tafels. Daar ontmoette hij "The Tiltboys", een groep spelers met wie hij vrienden voor het leven zou worden.

Om alle legendarische uitspattingen van deze groep in één artikel op te schrijven zou onmogelijk zijn, maar ik wil jullie wel wijzen op het grappige boek "Tales From The Tiltboys". Het gaat over een groep vrienden die elkaar tijdens het poker bijna naar het leven staan, maar die hun vriendschap en kameraadschap nooit vergaten terwijl ze zich van de ene in het andere avontuur stortten.

Toen Cisco Systems Netsys opkocht was Phil opeens aangenaam rijk en tegelijkertijd op zoek naar een nieuw doel in zijn leven. Hij belsloot dat het tijd werd om tournament poker te gaan spelen, en dat hij zijn passie voor het spel zou gebruiken om goed te doen voor zijn medemens. Deze weg inslaan heeft hem veel roem en plezier gebracht.

In 2001 haalde Phil de finale tafel van het Main Event bij de World series en werd vierde. Het leek erop dat hij inderdaar zijn roeping gevonden had. Ook al gaf hij toe dat hij het wel een hoogtepunt in zijn carriere zou vinden als hij een WSOP bracelet zou winnen, is het hem tot nu toe helaas niet gelukt. Hij heeft wel in zeven tournaments in de World Series kunnen cashen sinds 2000. Ook heeft hij het goed gedaan tijdens de World Poker Tour, waar hij onder andere het Bay 101 Shooting Star event gedurende het tweede seizoen van de WPT won. Hij versloeg daar de regerende wereldkampioen Chris Moneymaker.

Maar Phil heeft misschien wel meer bereikt terwijl hij niet aan de pokertafels zat te spelen. Hij is één van de meest gerenomeerde poker schrijvers op dit moment. Zijn twee boeken "The Real Deal" en The Little Green Book" hebben velen nieuwe inzichten gegeven en geholpen hun success aan de tafels te maximaliseren. Hij heeft ook bijgedragen aan één van de beste DVD studies op het gebied van tournament poker; "Final Table Poker". Hierin worden de fijne nuances van het spel doorgelicht en Phil geeft advies over wat volgens hem nodig is om succesvol te zijn in de tournament scene.

Om naast al dit goeds te zwijgen over Phil's filantropische instelling zou niet correct zijn. Hij een drijfveer achter de aansporingen om het spel te gebruiken om goed te doen voor een ander. Hij doneert al jaren geld aan de cancer research foudation (hierbij denk ik meteen aan zijn overleden tante) en hij is ld van het Board of Directors of The Cancer Research and Prevention Foundation. Zijn "Put a Bad Beat on Cancer" fundraising drive heeft miljoenen opgebracht doordat hij tournament poker spelers zover kreeg om jaarlijks een deel van hun tournament winnings te doneren aan het doel. Hij is ook regelmatig gastheer bij charity events voor verschillende goede doelen, onder andere Parkinson research en autisme.

Phil heeft een grote schare toegeweide fans en is een opvallende verschijning in de tournament scene, hij meet namelijk ruim 1 meter 90. Hij speelt op een zeer complexe manier en hij analyseert continu alle actie aan de tafel aan welke hij speelt, dit helpt hem om de goede beslissingen op de cruciale momenten te maken. Zijn methodieke manier van aanvallen is zeer succesvol gebleken. Hij is een aardige vriendelijke persoon en hij praat graag met iedereen over poker, en wil dat iederene het spel leert.

Ook al heeft Phil veel successen geboekt aan de poker tafels, persoonlijk dnek ik dat hij veel meer heeft bereikt terwijl hie niet aan het pokeren was. Hij is nooit vergeten dat je lol moet hebben terwijl je pokert, en gebruikt het om anderen te helpen en bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van het leven in het algemeen. Het zou moeilijk zijn om je een poker wereld voor te stellen zonder te denken aan wat Phil heeft bereikt en wat hij voor poker heeft betekend tot nu toe.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen