De PokerNews week

De PokerNews week 0001

Het was een ietwat drukke week, met naast de gebruikelijke toernooien door het hele land heen, ook een erg leuk "studenten" toernooi in Maastricht dat werd gesponsord door onze sportieve site.

Maastricht, woensdag 14 december

Een korte impressie van onze verslaggever ter plaatse:

Rond half 9 volgde dan eindelijk de kick off van het eerste PokerNews Studenten Poker toernooi in Maastricht. De verhouding tussen de studenten en de meer reguliere pokerspelers was om en nabij 40 - 60, waarbij vermeldt moet worden dat ook het niveau van de pokerspelers in het algemeen niet bijzonder hoog lag. Mede door die omstandigheden konden de studenten wel meteen hun draai vinden en lekker meespelen.

Er waren "dealers" geregeld, die vol goede wil waren, maar af en toe wel geassisteerd moesten worden bij bepaalde beslissingen, die assistentie werd in de loop van de avond frequenter toegepast naarmate de dealers hun biertjes naar binnen werkten in een tempo dat aan het eind van de avond gelijk liep met het stijgen van de blinds (iedere 10 min aan de finale tafel).

De finaletafel was een leuke mix van studenten, first-timers en wat serieuzere spelers. Er stonden tussen de 30 en 40 aandachtige toeschouwers rond de finaletafel. Er werd besloten dat de eerste 10 plaatsen werden uitbetaald, in plaats van de eerste zeven plaatsen die volgens de reglementen zouden worden uitbetaald. Dit werd gedaan om de nieuwe spelers aan te moedigen, wat uiteraard een sportief gebaar is, maar de hoofdprijs bleef hierdoor wel iets aan de magere kant. Helaas voor de spelers uit het zuiden van het land was het de Amsterdamse Andre die er met de eerste prijs vandoor ging. Al met al een fantastische avond, met goede bediening, en vele deelnemers kijken uit naar het vervolg hierop in januari.

Overige toernooien

Afgelopen donderdag was het Sven Polarski (zie het pokernews interview van vorige week) die de eerste plaats veroverde in het HC in Utrecht en weer terug mocht rijden naar Bussum met een aardig zakcentje voor een van zijn drie wintersporten dit seizoen.

In Amsterdam oost was het Victor die deze week de titel op zijn naam wist te schrijven. Overigens was dit hoogstwaarschijnlijk het laatste toernooi dat in Oost werd gehouden aangezien het pand gesloopt gaat worden. Nieuwe informatie over toekomstige locaties volgt.

Ook in Bussum was het deze week erg spannend op meerdere fronten; de TLB finale werd gespeeld in de Viersprong in Bussum. Topspelers uit Amsterdam Oost en Bussum waren aanwezig om een poging te doen om de eerste prijs te veroveren. Er werd slechts één plaats uitbetaald, maar dat kwam omdat er geen entree werd geheven. Toch bestond deze prijs uit een prachtige pokertrofee en een geldbedrag van maar liefst €1000,-. Op een gegeven moment waren er nog vier spelers over; How, Chris, Ruud jr. en Marcel H. Er werd geopperd om een deal te maken, maar Chris wilde daar, ondanks dat Ruud zijn deel van het prijzengeld als medeorganisator toch niet wilde innen, niet mee akkoord gaan. Chris, die er qua chips goed voor stond, wilde graag zijn eerste toernooizege behalen, maar helaas was hij van de vier overgebleven spelers de eerste die het veld moest ruimen. Kort daarna werd de pot gesplit tussen Marcel H. en How. Maar Ruud, How en Marcel speelden nog wel door voor de trofee, die gewonnen werd door Marcel.

Tegelijkertijd werden er in De Viersprong in Bussum 3 laptops met internetconnectie aangesloten waarop enkelen konden participeren aan de PokerNews freeroll op poker.com.

Helaas zaten er van de 48 spelers die streden om een totaal van $10.000 geen Nederlanders in the money.

In Scheveningen werd eergisteren de eerste plaats gesplit tussen Polarski en Emile uit Zeeland. Aanvankelijk leek de finaletafel een vluggertje te worden; na de eerste drie handen konden al drie mensen het veld ruimen. Daarna begon het "all-in stays in" feest en was het wachten tot de blinds verhoogd werden om uiteindelijk Emile en Sven Polarski headsup te kunnen laten uitkomen. Zij maakten een deal, en in de beslissende hand verloor Polarski met A7 vs KJ. Het board bracht QQ8K9.

Gisteren in het HC in Amsterdam was het Micha Hoedemaker die er met de hoofdprijs vandoor ging; een zinderende finale tussen Theo, z'n vrouw en Micha bracht een warme kerst voor deze talentvolle toernooispeler.

Deze week staan er weer vele toernooien en uiteraard ook freerolls op stapel, dus download de software via de speciale PokerNews links, en we zien je aan de tafels bij de freerolls! De freerolls zijn de aankomende tijd voor onze pokernews familieleden waardevoller dan ooit tevoren! Als je wil weten hoeveel tienduizenden dollars er totaal worden weggegeven de aankomende tijd, lees dan nog even het artikel van Jordy Veenboer genaamd: Freeroll Updates.

Tot slot wil ik graag nog even alle mensen bedanken die hun medewerking hebben verleend, betreffende het vergaren van de bovenstaande informatie. Wil je ook een melding doen over jouw toernooi? Stuur dan een wordfile in een mailtje naar nl@pokernews.com

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen