'World Challenge' - Creatief met Poker

'World Challenge' - Creatief met Poker 0001

Natuurlijk was het in eerste instantie het zoveelste televised pokertoernooi...Dacht je! Want verdeeld over 16 tafels waren nogal wat wereldtoppers te zien, zoals Daniel Negreanu, Phil Ivey, Chris Ferguson, TJ Cloutier, Jennifer Harman, Erick Lindgren...en dat was nog maar het topje van de ijsberg.

De reden van hun aanwezigheid was de 'World Challenge Cup' televised event, donderdag j.l. opgenomen in Palms en binnenkort te zien op Fox Sports Net.

Dit toernooi had een interessante opzet, ondanks dat de seats gewoon geloot werden, werd iedere speler toegewezen aan het 'U.S.' team of aan het 'Rest of World' team. De regels waren vrij eenvoudig, als een US speler een Rest of World speler elimineert krijgt Team US een punt en vice versa. Bij onderlinge uitschakeling geen punten. Het team met de hoogste punten wint het toernooi en de eer. Naast dit opvallende aspect was het tevens een $5000 No Limit Holdem Freezeout toernooi.

De rivaliteit zou voor ouderwets spektakel gaan zorgen, mede door de good guy-bad guy keuze in team captains. Jesus Ferguson vertegenwoordigde de rol van Captain America, en wie anders dan regerend Europees Kampioen Tony G deet dat voor team "Rest of the World'.

Tony G vond gelijk in z'n eerste hand Azen, en terwijl de overige spelers aan het folden waren zong Tony (op de melodie van 'We are the World') "We are the Rest of the World, We are the Children"...En toen waren we echt begonnen.

Geen volledige lijst, maar zo krijg je toch een indruk van het niveau van de deelnemers...

US team - Chris Ferguson (captain), Paul Phillips, Tj Cloutier, John Juanda, Allen Cunningham, Michael 'Grinder' Mizrachi, Evelyn Ng, Layne Flack, Mike Matusow, Amir Vahedi, Kristy Gazes, Phil Ivey, Phil Gordon, Andy Bloch, Clonie Gowen, Scott Fischman, Erik Seidel, Paul Darden, Jennifer Harman, Huck Seed and Erick Lindgren...

'World Team'- Tony G (captain), Gavin Smith, Surinder Sunar, Paddy Parkinson, Marcel Luske, Hiroshi Shimimura, Mel Judah, Noah Boeken, Carl Olsson, Daniel Negreanu, Erik Sagstrom, Gen Watanabe, Haralabos Voulgaris, Ram Vaswani, Joe Beevers, Harry Demetriou, Carlos & Cece Mortenson, David Benyamine...

Natuurlijk waren er ook de nodige internet qualifiers aanwezig, en ditmaal vaardigde Full Tilt 10 spelers af. Het eerste opvallende slachtoffer wat gemaakt werd door een van de Full Tilt gang was Michael 'Grinder' Mizrachi.

Dit toernooi is binnenkort te verwachten op Fox Sports. We verklappen de winnaar nog even niet, maar vast staat nu al dat het een buitengewoon interessante twist is aan een toch al zeer sterk bezet event!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen