Marcel Luske Demonstrates 'Poker My Way'

Marcel Luske Demonstrates 'Poker My Way' 0001

Hij staat bekend om zijn volmaakte en onfeilbare stijl en om hoe hij zijn zonnebril draagt; namelijk op zijn kop. Daarnaast wordt Marcel Lüske erkend als één van Europa's meest prominente spelers, en wordt gerekend tot de beste tournament poker spelers ter wereld van dit moment. Onlangs heeft deze uitmuntende speler met behulp van zijn vrienden van "A Circle Of Outlaws", de zeer informatieve DVD "Poker My Way" uitgebracht.

"Poker My Way" is nu verkrijgbaar in de World Poker Store (worldpokerstore.com) in Minneapolis voor $24,95. De DVD bestaat uit een goed neergezette presentatie over basic tournament poker theorie, die vooral nuttig is voor beginners. Verder bespreekt Marcel een aantal door hem gespeelde tournaments en gaat hij dieper in op de verschillende stadia die een tournament kent, en legt hij zijn "Gear of Fear" strategie nader uit.

Ook al vind ik zijn uitleg betreffende tournament strategy nogal conservatief, moet ik hem wel geven dat hij meteen benadrukt dat je een tournament in de vroege stadia niet kan winnen. In Stage One op de DVD zegt hij dat je nooit een hand moet spelen gedurende de eerste twee uur van een tournament, en op het moment dat je ze wel speelt je all-in moet gaan. Hij zegt wel direct dat er geen garantie is voor winst op dat moment; "Goed spelen betekent niet automatisch dat je wint; slecht spelen betekent dat je snel verliest en is noodlottig voor je zelfverzekerdheid." Marcel legt uit dat je het met deze strategie langer uithoudt in een tournament, en zo later kans maakt op grote winst.

In Stage Two wordt dieper ingegaan op hand selection (kieskeurigheid qua gedeelde handen), maar weer gaat het hierbij om voorbeelden waar je hele stack op het spel komt te staan. In Stage Three gaan we een versnelling hoger met "The Gear Of Fear"; een agressieve benadering van poker gebaseerd op de theorie dat je consequent een sterk imago uitstraalt aan de speeltafel, en dit in je voordeel gebruikt. Verdubbelen wordt vooral in de vroege stadia van een tournament benadrukt, zo werkt de "The Gear Of Fear" strategie uiteindelijk het best.

Verder bevat de DVD een compilatie van Marcel's herinneringen aan de World Series of Poker en zijn verschijningen aldaar. Daarnaast een kijkje in Marcel's woonplaats Amsterdam en profielen van de andere leden van "A Circle Of Outlaws". Drie van hen verschijnen ook op de DVD; Patrik Antonius, Luca Pagano en Noah "Exclusive" Boeken zijn alledrie prominente Europese spelers die opereren op wereldniveau. Al met al een aantal interessante extra's op deze al zeer complete DVD.

Ik had van een aantal dingen wel meer willen zien. Bijvoorbeeld van het pokeren tussen de leden van "A Circle Of Outlaws" onderling. Alle heren die op de DVD verschijnen hebben een indrukwekkende poker CV, en ik had hen graag voorbeelden zien geven van de besproken strategie. Andere leden van te Outlaws zoals Marco Traniello (die een steeds gevaarlijkere tournament player aan het worden is) Eric en Robert Mizrachi, en Erica Shoenberg had ik ook graag in beeld gezien.

Ook is de DVD niet al te lang. In mijn beleving had Marcel veel meer dan 30 minuten materiaal kunnen produceren. Hij belooft een hoop stof tot nadenken, maar ik ben door de DVD juist behoefte gaan krijgen aan meer van dat. Op het moment dat mensen het hebben over een DVD met uitleg over poker denk je meteen aan een uur tot anderhalf aan kijktijd.

Zoals is al eerder zei vind ik "Poker My Way" een klein beetje te basaal. Het is vooral gericht op de beginner die zijn eerste stappen neemt in de tournament poker wereld, en na de flop spelen wordt vrijwel niet besproken. Dat is juist iets waar gevorderde spelers een voordeel mee behalen op beginners; maar misschien is de gedachte erachter wel dat door het gebruiken van de strategie beginnende spelers juist het spelen na de flop kunnen vermijden of zelfs voorkomen. Ik heb in ieder geval trek in meer gekregen, ik hoop dat Marcel en de leden van de Outlaws al bezig zijn met deel twee.

Als je een beginner bent in de tournament poker wereld dan is "Poker My Way" verplichte kost! Daarnaast is het een goed in elkaar gezette informatieve DVD die ervaren spelers een "gear changing" tool kan geven die ze eerder nog niet hadden. Marcel Lüske en "A Circle Of Outlaws" kunnen trots zijn op hun DVD, en ik hoop dat we in de toekomst nog veel meer van ze kunnen verwachten!

Ed note: Party Poker heeft 24 uur per dag tafels op iedere limiet!.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen