Everybody Freeeze!

Everybody Freeeze! 0001

Daar waar zondag de godenzonen het onderspit moesten delven tegen de inwoners van één van grootste havensteden ter wereld, was het een jonge Mokummer die de freeze out op zijn naam zette. Jos Bakker van Pokernews nam deel aan het evenement, en beschreef zijn bevindingen.

Afgelopen zondag werd er in Amsterdam Noord bij club Denksport Amsterdam het eerste freeze-out toernooi georganiseerd. Deze nieuwe locatie stroomde afgelopen zondag om twee uur al snel vol met zo'n 54 pokerspelers, die op hun vrije zondag wel zin hadden in een goed georganiseerd freeze out toernooi met een buy in van €50+€10. Enkele deelnemers kwamen iets later, daarom werd er door de organisatie een "Ghoststack" op tafel gezet, waar de blinds vanaf gesnoept werden.

Met Andre Hazes op de achtergrond werd er vrolijk gespeeld, en de eerste spelers sneuvelden pas na een paar uurtjes. Opvallend was de blindstructuur; de levels duurden namelijk 30 minuten, wat resulteerde in een erg professioneel toernooi waarbij liefhebbers van freeze out toernooien zich niet hoefden te bekommeren om rebuys, of om snel stijgende levels. Ook de beginstack van 10.000 punten aan fiches zorgde ervoor dat vele spelers eindelijk eens konden toepassen wat ze uit hun pokerboeken (en uit de pokerstrategie artikelen van Pokernews natuurlijk) hadden opgestoken. Over het algemeen werd er redelijk tight gespeeld, en daar waar de eerste spelers sneuvelden, werd vrijwel direct de eerste cashgame al weer opgestart.

Na de dinnerbreak waren er ongeveer 20 spelers over, waaronder enkele bekende gezichten als de jonge Ravie (die binnen twee weken tijd al 3 finaletafels zou halen), Ruud sr., Henny de O. en ikzelf. Mijn cowboys waren niets waard tegen de A9 van Ruud sr., die op de 9 - 9 - T flop mijn all in callde met zijn gehitte trips, en als dertiende finisher mocht ik nu als toeschouwer het spektakel volgen. De kleinere stacks verlieten nu al wat sneller het toernooi, en rond de klok van 9 was de finaletafel een feit, met de spelers (in volgorde van seat 1 tot en met seat 9): Lawrence, Kees, Henny, Ruud sr., Arno, Ravie, Niels de G., Joey M. En Paul de B.

De finaletafel

Toen het spel aan de finale tafel eenmaal begon, bleek er wat verwarring te ontstaan betreffende de grootte van de blinds. Aan de ene tafel de blinds 750 - 1500 , terwijl die blinds aan de andere tafel nog maar slechts 500 - 1000 waren. Dit slordigheidfoutje leidde niet tot grootte constenatie en er werd na kort overleg al snel verder gespeeld.

De eerste kleinere stacks vlogen naar verloop van tijd eruit, en dat leidde ertoe dat drie megastacks (Ravie, Paul de B. en Arno) en een mediumstacked (Kees) zouden gaan strijden om de titel. Kees vloog er ietwat ongelukkig uit als vierde, hij raisde na een A - 2 - 5 flop all in met A - 5, en werd gecalled door Ravie, die A - T had, de turn was een 6, en de river pairde het board met nog een 6, waarmee Ravie met zijn T een hogere kicker had, en Kees dus de finaletafel moest verlaten.

Er werd nog kort onderhandeld over een deal, maar daar wilde de jonge Ravie niets van weten, hij moest en zou voor de titel gaan, dus van een deal was geen sprake.

Paul de B, die doorgaans niet veel zegt aan tafel, maar stilletjes zijn outs tellend erg strategisch speelt, werd door de jonge Ravie naar huis gestuurd als derde, en nam €400 mee. Ravie en Arno gingen nu heads up.

Met in totaal 540.000 punten aan fiches op tafel, moest Arno nu opboksen tegen Ravie, die om en nabij 65% van deze fiches voor zijn neus had liggen. Desalniettemin zou het nog een flinke tijd kunnen gaan duren voordat deze heads up match zou eindigen, aangezien de blinds nog redelijk laag waren. Beide spelers, ietwat uitgeput van deze lange zit, konden redelijk hun geduld bewaren tot deze laatste hand; Preflop gaat Ravie all in met A4 Arno besluit hem te callen met QK en de flop laat 2 - 3 - T zien. De turn brengt hoop voor Arno; er valt namelijk een Q. De river is echter een genadeloze 5, wat een wheel maakt voor de jonge Ravie die nu zijn eerste toernooizege op zak heeft. En uitbundige gelukskreet volgt, en enkele familieleden komen van de cashtafels naar beneden om de jonge winnaar te feliciteren.

Iets voor middernacht was dit toernooi ten einde, en konden we terugkijken op een erg gezellige dag. De volgende freeze out zal plaatsvinden op zondag 18 februari; een €100 freeze out in club Denksport Amsterdam.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen