Jennifer Harman; een dame als kampioen

Jennifer Harman; een dame als kampioen 0001

Als het gesprek gaat over wie nu de beste vrouwelijke poker speler is dan beginnen mensen klakkeloos namen te noemen. Één van de namen die men zal noemen is die van Jennifer Harman, maar we kunnen bij haar gerust het woordje vrouwelijk weglaten, ze is gewoon één van de beste spelers in de scene.

Jennifer lijkt wel geboren voor het de poker sport. Ter wereld gekomen in de `Grootste kleine stad ter wereld`; Reno Nevada, was Jennifer gefascineerd door het spel toen ze opgroeide. Ze ging regelmatig kijken bij de tafels waaraan haar vrienden speelden en nam alles in haar op (iets dat ze nog steeds doet). Toen ze acht jaar oud was begon ze het spel regelmatig te spelen, dat ging haar goed af.

Ook al was poker haar passie zag ze het belang van het hebben van een goede opleiding. Ze studeerde af van de University of Reno en begon midden jaren ´80 aan haar poker avonturen. Ze begon met low level games, en begin jaren ´90 speelde ze zelfs met de gedachte om het poker op te geven na een slechte run. Haar bankroll was vrijwel op, en haar motivatie ver te zoeken. In plaats van het op te geven gaf ze zichzelf een schop onder haar eigen kont en keerde terug. Sindsdien is ze een winaar!

Één van haar beste eigenschappen is haar concentratie. Ze is costant aan het observeren en analyseert het spel van haar tegenstanders doorlopend. Ze leest haar medespelers feilloos. Jennifer geeft zelf toe dat ze geen wiskundige speler is, ze vertrouwt op haar instinct. Haar geduld heeft haar geholpen in de afgelopen 10 jaar.

Ze heeft in meer dan 28 tournaments gecashed in de afgelopen 5 jaar en heeft twee World Series of Poker bracelets. Die won ze niet in een `women´s only` event, maar in een Two to Seven Lowball event en in een $5000 limit Hold´Em championship in 2002. In beide evenementen speelde ze tegen de beste spelers ter wereld.

Bij de Big Game in het Bellagio, waar noemenswaardige mannelijke spelers als Brunson, Giang, Forrest en Ivey samen komen om een high-stakes mixed game te spelen heeft tot nu toe maar één vrouw deelgenomen, en dat is Harman. Ook is al langer bekend dat Jennifer de winnaar is van de grootste pot ooit in een ring game; ze streek ruim $1,7 miljoen op door de beslissende hand te winnen.

Helaas heeft Jennifer te kampen gehad met haar gezondheid. Ze heeft een aangeboren nierafwijking. Ze kon niet meedoen aan de World Series in 2004 omdat ze wachtte op een niertransplantatie. Gezien haar gezondheid achteruit ging was ze niet klaar om dagenlang uren achter elkaar het spel te spelen waarvan ze zoveel houdt. Nadat ze een nier van haar nichtje had gekregen stormde ze terug naar de poker scene waar ze in 2004 de finale tafel haalde in de the Five Diamond World Poker Classic waar ze het tegen Humberto Brenes en Daniel Negreanu moest opnemen. Ze leverde een moedige strijd en werd vierde. Toen ze het jaar daarop terugkeerde in de World Series cashte ze in vijf tournaments en werd ze genomineerd voor Player of the Year.

Harman is één van de sympathiekste spelers in de tournament scene. Ze is grappig en heeft normal gesproken een grote glimlach op haar gezicht als ze met fans en medespelers praat. Ze woont in Reno en is getrouwd met Marco Traniello (ex kapper en poker professional). Ze is gezond en het lijkt erop dat haar leven compleet is. Wees je in ieder geval bewust van het feit dat Jennifer je niet zal sparen als je haar tegenkomt aan de speeltafel. Laat je niet inpalmen door haar voorkomen of het feit dat ze een vrouw is. Ze is één van de beste spelers in de poker wereld. PokerNews volgt voorlopig sowieso iedere stap die ze zet!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen