Phil Hellmuth moet zijn Titel verdedigen

Phil Hellmuth moet zijn Titel verdedigen 0001

Één van de populairste poker events in 2005 was het National Heads Up Poker Championship. Het tournament dat in het Golden Nugget in Las Vegas werd gehouden en uitgezonden op televisie door NBC bracht 64 grote namen uit de poker scene samen om eens uit te maken wie nu de beste heads up speler ter wereld is. Velen zullen zich de epische eindstijd herrinneren waarin twee voormalige World Champions het tegen elkaar opnamen. Phil Hellmuth versloeg Chris `Jesus`Ferguson met 2-1.

Hellmuth zal dit jaar terugkomen om deze titel te verdedigen in het tweede jaarlijks gehouden National Heads Up Championship in maart aanstaande. Het zal worden gehouden in Caesars Palace in Las Vegas waar nieuwe tournament poker faciliteiten zijn aangelegd.

NBC zal opnieuw de uitzendingen op televisie voor haar rekening nemen, en het event in zes delen uitzenden. De uitzendingen beginnen op 16 april en lopen door tot ergens in mei. Naast de titel is er $1,5 miljoen te winnen, éénderde daarvan is de hoofdprijs.

Wat het tournament uniek maakt is dat 64 spelers het tegen elkaar opnemen in een single elimination structuur, net als wordt gebruikt bij het NCAA Basketball Championship. Vier sets met 16 spelers elk waarvan er uiteindelijk 4 overblijven. Uiteindelijk wordt de laatste set gespeeld met de 16 overgebleven spelers; één van hen zal er vandoor gaan met de titel en éénderde van het totale prijzengeld. `Gezien het spelersgehalte en hun kwaliteiten is de titel belangrijker dan het geld,` aldus Phil Hellmuth vorig jaar nadat hij had gewonnen.

Het spelersveld van dit jaar zal niet onderdoen voor dat van het voorgaande. Naast titelverdediger Phill Hellmuth zullen spelers als Doyle Brunson, Johnny Chan, Daniel Negreanu, Phil Ivey, Howard Lederer, Jennifer Harman, Annie Duke, Gus Hansen, Chip Reese, Chris Ferguson, Eric Lindgren en Barry Greenstein aantreden. Allen hebben al bevestigd. Er zal één wild card slot beschikbaar zijn voor een nog onbekende speler. Wie dat wordt zal worden beslist in een speciaal tournament.

Tijdens het Heads Up tournament werd er op hoog niveau poker gespeeld, als er dit jaar net zo goed wordt gespeeld dan kunnen velen hun borst alvast natmaken. De overdaad aan bekende spelers en grote namen uit de poker scene zal poker liefhebbers aan de buis gekluisterd houden als de televisie uitzendingen eenmaal begonnen zijn. Zorg dat je de data op je kalender schrijft zodat je niets mist in april en mei. Of kom gewoon naar Las Vegas op 4 maart en maak alles live mee. Pokernews zal in ieder geval aanwezig zijn om te zorgen dat haar lezers accurate en de meeste recente informatie kunnen lezen op de grootste poker nieuws site ter wereld.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen