De PokerNews week

De PokerNews week 0001

Een roerig weekje in het kleine pokerwereldje dat ons landje rijk is. Records aan rebuys in Bussum, en "rigged games" in Maastricht. Lees snel verder voor meer nieuws in onze gebruikelijke rubriek; De Pokernewsweek.

Het tweede Studenten toernooi te Maastricht op donderdag 9 februari.

De inschrijvingen liepen storm voor dit toernooi, en helaas moesten er zelfs enkele spelers teleurgesteld worden door de organisatie, die uiteindelijk 94 man liet spelen op deze donderdagavond in Maastricht. Met een delegatie uit Amsterdam en Bussum gingen enkele Pokernews members eens een kijkje nemen of Gerard zijn titel kon prolongeren. Helaas was dat voor Gerard niet het geval, hij zat uiteindelijk namelijk wel aan de finaletafel, maar als dealer. Ik vloog zelf als eerste ernstig lowstacked van de finaletafel af, en eindigde als 10e, Pokernews collega Jordy V. deed het iets beter en eindigde als zesde, maar het was BigBlaas MVP die de eerste plaats veroverde en de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. Probleempje was echter, dat die hoofdprijs een beetje tegenviel, die bedroeg namelijk slechts iets meer dan €600. Menig speler had zo zijn twijfels bij het uitkeren van het prijzengeld, en na wat rekenwerk de dag erna, leek er niets te kloppen van het prijzengeld! Met 94 spelers had dat meer moeten zijn zou een ieder zo denken, en vervolgens barstte er een van de meest spraakmakende discussies ooit uit, op ons forum (voor wie het nog niet gelezen heeft, neem eens een kijkje, qua spanning en speurwerk valt een uitzending van Peter R. De Vries erbij in het niets). Meningen zijn dus ronduit verdeeld over dit toernooi, waar de organisatie het een beweert, en sommige spelers iets anders. Desalniettemin, een goede prestatie van Bigblaas MVP, die pokerbussum eer aandeed.

Het vrijdagavondtoernooi in Club Denksport, Amsterdam Noord

Vrijdag 10 februari was het dan zover en ging de eerste Amsterdam Open van start. Een concept wat gelijk staat aan die van het HC Kampioenschappen, maar dan in een lagere budget klasse, en dus ook meer toegankelijker voor alle spelers.

Uiteindelijk staan er 54 man op de deelnemerslijst, en kunnen de dealers beginnen met het toernooi. Als snel is duidelijk dat er erg goed poker word gespeeld, en iedereen is gebrand op een plaats in de finale. Na de rebuy periode gaat het ineens hard, en voordat we het weten zitten we nog maar met 2 tafels. Langzaam vallen geroutineerde spelers af en gaan we naar een finaletafel met veel nieuwe gezichten, aangevuld door "oude bekenden".

De Finale tafel

De uiteindelijke finale tafel bestond uit de volgende personen: Theo van T. - Rene KGB - Okke - Jeroen - Giovannie - Marcel - Gerrie Z. - Roland S en de Amsterdam Kid.

De nummer 6 t/m 9 plaatsen zich voor het herkansingtoernooi, en de eerste 5 direct voor de finale incluief een prijs op deze avond zelf. Het was Amsterdam Kid die het veld als eerste moest ruimen, gevolgd door Roland S. Gerrie Z. vind "under the gun" JJ en pushed ALL-IN en word gecalled door de uiteindelijke winnaar, die KK op de BB vindt.

Rene KGB en Theo v T. blijven als laatste staan, met een bijna gelijke stack van namelijk 120.000 om 100.000 en kiezen voor een deal, en spelen vervolgens één hand voor een resterend bedrag. Om 2 uur zijn de eerste 5 finalisten bekend; Theo, Rene, Okke, Jeroen en Giovannie zien we in ieder geval terug in de finale, en de overige spelers krijgen hun kans nog in het herkansings toernooi.

Prijzenpot

De uiteindelijke prijzenpot was 1900 euro. 950 werd uitgekeerd op 10 februari en 950 gaat in de finalepot. Als deze lijn zich doorzet zal kunnen de 35 finalsten gaan strijden om een prijzenpot van tussen de 4000 en 5000 euro. En dat in een `DEEPSTACK` freezeout toernooi! We zijn dus verzekerd van een heel mooi evenement.

Het dinsdagavond toernooi in het HC te Amsterdam:

Wederom weinig informatie betreffende het No limit Holdem toernooi dat elke dinsdag word gehouden. Word on the streets is daarentegen dat de vrouw van Theo (winnaar van het bovenstaande toernooi in club Denksport) genaamd Melie, een deal heeft gemaakt met een Amerikaanse speler, en Sybrand. Wellicht kunnen enkele lezers hier iets over bevestigen op ons forum.

Het woensdagavondtoernooi in Bussum

Na vier weken er niet te zijn geweest was Tony er weer en hoe........

Van half negen tot twee uur s'nachts werd er gepokerd in Bussum, en een heus record werd gebroken; er werden maar liefst 200 rebuys gedaan! Daar kwamen nog 54 add ons bij, wat zorgde voor een prijzenpot van €3090. De uitslag was als volgt:

1e Tony Re- buy

2e Carlos

3e David

4e Bart Pluspot

5e Yugo

6e Toby

7e Jurre

8e Henny de O

9e Jorn Verhoef

Na een spannende heads up tegen Carlos sloeg Tony uiteindelijk toe en won het toernooi!!!!

De eerste prijs die Tony mee naar huis nam bestond maar liefst uit €1250!

Tot slot wil ik graag nog even alle mensen bedanken die hun medewerking hebben verleend, betreffende het vergaren van de bovenstaande informatie. Wil je ook een melding doen over jouw toernooi? Stuur dan een wordfile in een mailtje naar nl@pokernews.com

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen