Deelnemersveld Heads-Up Championship Bekend

Deelnemersveld Heads-Up Championship Bekend 0001

Het deelnemersveld voor het Second Annual National Heads Up Poker Championship van komend weekend is zo goed als bekend. Van 3 tot en met 6 maart wordt het toernooi gehouden in Caesars Palace in Las Vegas. 61 van 's werelds beste poker spelers, aangevuld met 3 spelers die een wild card hebben ontvangen. Dit heads up kampioenschap wordt inmiddels gezien als een van de meest prestigieuze in het poker.

De top 4 van de vorige editie, te weten regerend kampioen Phil Hellmuth, runner-up Chris "Jesus" Ferguson, Antonio "The Magician" Esfandiari en T. J. Cloutier zullen opnieuw een gooi doen naar de titel, maar dat zal ongetwijfeld een nog zwaardere opgave worden, want naast deze 4 zal de crème de la crème van de pokerwereld aanwezig zijn.

Grote spelers als Doyle Brunson, Johnny Chan, Annie Duke, Ted Forrest, Barry Greenstein, Phil Ivey, Howard Lederer, Michael "The Grinder" Mizrachi (leider in de race om de titel Poker Player of the Year 2006) en Poker Player of the Year 2005 Men "The Master" Nguyen zijn slechts een paar namen die hun deelname bevestigd hebben.

Een paar deelnemers hebben een wild card gewonnen via een online contest op de officiële toernooi website, nbcheadsup.com. Twee andere gelukkigen zullen via satellites in Caesars Palace zich alsnog plaatsen voor het toernooi, resulterende in het deelnemersveld van 64.

De 64 spelers zullen ingeloot worden in 4 groepen van 16 spelers op vrijdagavond. Het toernooi zal zaterdagmorgen van start gaan, en de maandag erna zal de finale plaats vinden waarin in een best of three match de winnaar bepaald wordt. Het toernooi zal worden opgenomen door de NBC en in 6 delen steeds op zondag worden uitgezonden, beginnende op 16 april tot en met de climax eind mei. "Het National Heads-Up Poker Championship is een uniek concept in meerdere opzichten", zegt Jon Miller, Sr. VP programmering bij NBC Sports. "Het veld van 64 zorgt ervoor dat bijna alle top spelers hun kwaliteiten ten toon kunnen spreiden. Bovendien zullen de spelers door de toernooistructuur en de constante dreiging om geëlimineerd te worden continu onder druk staan. Iets wat de meeste toppers geen probleem vinden, sterker nog, dit zal het beste uit deze spelers naar boven halen."

En dit geldt zeker voor de titelverdediger Phil Hellmuth die vorig jaar de eerste prijs ter waarde van $500,000 in de wacht sleepte. "Mijn kansen om dit jaar opnieuw de titel te behalen zijn zeker aanwezig," zegt Hellmuth. "Duidelijk is dat de bezetting dit jaar wederom van een zeer hoog niveau is, maar het enige dat ik hoef te doen is zes keer winnen. Laat er geen misverstand zijn, ik ben voorlopig de top-favoriet. Klare taal van Phil, die zich natuurlijk bewust is van het feit dat zowel Phil Ivey als Michael Mizrachi momenteel zo ongeveer alles winnen wat er te winnen valt...

Stevige actie mag verwacht worden van de deelnemende "masters of poker" tijdens het heads up toernooi; een ware test in pokerskills. Komende vrijdagavond zal de loting duidelijk maken wie elkaar gaan treffen in de eerste ronde in Caesars Palace, zaterdag 4 maart. De maandag erna zal in het teken staan van de huldiging van de nieuwe National Heads Up Poker Champion. Of zal Phil Hellmuth zijn favorietenrol opnieuw waarmaken?

We gaan binnenkort wat dieper in op de persoon Phil Hellmuth en zijn prestaties in het poker. En natuurlijk komen we terug op dit toernooi. PokerNews zal je op de hoogte houden.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen