1e PokerNews WSOP freeroll winnaar is bekend

1e PokerNews WSOP freeroll winnaar is bekend 0001

De eerste uit een grote serie van WSOP Freerolls, waar steeds een seat + onkostenvergoeding ter waarde van $12.000 te verdienen valt voor het main event werd afgelopen vrijdag gespeeld op Titanpoker!

Nog niet iedereen bleek te beseffen wat er hier op het spel stond, want een ietwat teleurstellend aantal van 32 deelnemers verscheen aan de start van de eerste Freeroll. Dat het er maar 32 waren vonden de uiteindelijke deelnemers helemaal niet erg. Hoe vaak krijg je immers de kans om een GRATIS toernooi te spelen waarbij 1 van de 32 deelnemers een WSOP pakket van $12.000 in de wacht zal slepen?

Het werd een spannende strijd, en goed om te zien was dat het overgrote deel van het deelnemersveld bestond uit Nederlanders.

Onze beste freeroller so far, Duc Quy Nguyen uit Arnhem, beter bekend als `nohitter´ ging er maar weer 'ns met een hoofdprijs vandoor, maar deze keer met een extra speciale; hij won namelijk al eerder een grote Freeroll op Titan Poker. Aanleiding genoeg voor PokerNews om eens nader kennis te maken met de man die zijn achternaam in ieder geval mee heeft!

PN: Stel je om te beginnen eens voor?

QN: Mijn lieve moeder noemde me Duc Quy Nguyen(spreek uit: duk koei njujen), maar iedereen noemt mij gewoon Quy. Ik zag het levenslicht op 21 oktober 1981. Het was in Hanoi Vietnam waar mijn moeder me voor het eerst in haar armen sloot. Inmiddels heb ik de Nederlandse nationaliteit, en woon ik in Arnhem. Ik zou mezelf Joe li genoemd hebben omdat de mensen in de Nederlandse poker scene nogal moeite hebben met het uitspreken van zowel mijn voornamen als achternaam. De andere reden is dat ik een groot pokertoernooi wil winnen en dan mijn echte naam bekend wil maken, dan is mijn naam pas belangrijk.

PN: Je bent de eerste niet-professionele speler die zich bij Team PokerNews mocht aansluiten. Hoe voelt dat?

QN: Geweldig! Ik sprong een gat in de lucht toen ik het WSOP pakket had gewonnen. Sinds ik poker speel wil ik al heel graag naar de WSOP in Las Vegas, en nu krijg ik eindelijk de kans, nu moet ik alleen nog winnen!

PN: Was het erg moeilijk om deze Titan freeroll te winnen?

QN: Ik heb naast deze freeroll nog 2 PokerNews freerolls op rij gewonnen. In de freeroll die ik direct daarna speelde werd ik tweede. Ik speel meestal wel goed in een toernooi waarin een speler of 60 deelnemen. Als ik aan zo een toernooi begin heb ik een kans van 1 op 60 om te winnen, maar als ik er hard voor werk kan ik de kansen in mijn voordeel beïnvloeden.

PN: Hoe lang speel je al poker online?

QN: Op 18 mei 2005 ging ik met een vriend van me mee naar mijn eerste live pokertoernooi. Het werd gehouden in Club 8 (een poolcentrum) in Amsterdam. Ik werd 6de omdat iemand consequent de blinden probeerde te stelen, en hitte 2 pair tegen mijn AQ. Ik bleef maar all-in gaan op de flop, en ik kwam er pas later achter waarom de speler aan het stelen was. Ik realiseerde me dat ik meer moest leren en meer ervaring moest opdoen dus ik begon veel over poker te lezen en online te spelen. Het is dus nog geen jaar geleden dat ik met online poker spelen begon.

PN: Je hebt nog wat tijd om je voor te bereiden op het main event van de WSOP. Hoe ben je van plan dat te gaan aanpakken?

QN: Ik lees op dit moment heel veel over poker, vooral artikelen van Phil Helmuth en Daniel Negreanu. In mijn ogen zijn dat twee van de beste spelers in de poker scene van vandaag. Ik probeer naast het lezen ook zoveel mogelijk live tournooien te spelen om te leren, om te observeren en om de broodnodige ervaring op te doen uiteraard. "You need a lifetime to master" is wat de pro's zeggen, en ik speel nog geen jaar, dus ik moet nog flink aan de weg timmeren.

PN: Denk je dat je in de Top 100 eindigt bij het main event van de WSOP?

QN: "Second to None" is mijn stelregel. Ik zal echt hard moeten werken om bij de laatse 100 van de 6000 spelers te komen. De kans is dan wel 1 op 60, maar ik zal echt mijn uiterste best moeten doen om de finale tafel te halen en mijn eigen "15 minutes of fame" te claimen.

De volgende WSOP Main Event Freeroll zal gehouden worden op Noble Poker. Voorheen werd de Noble $5000 Freeroll aan het einde van de maand gespeeld, in plaats daarvan wordt er dus gespeeld om een felbegeerde seat ter waarde van $12000... Er zijn nog 15 (VIJFTIEN!) seats te winnen! Doe mee, bemachtig dat WSOP main event pakket, en voeg je bij Team PokerNews!

Hopelijk wordt het weer een Nederlander die we net als Quy mogen toevoegen aan Team PokerNews. Bij de eerstvolgende kans op een WSOP ticket op zal het veld waarschijnlijk wel wat groter worden aangezien alle mensen die een deposit hebben gedaan en de software via PokerNews hebben gedownload daarmee aan alle voorwaarden voor deelname voldoen. Er hoeven in dit geval zelfs geen raked hands gespeeld te worden...

Quy Nguyen gaat deel uit maken van het Pokernews team op de WSOP 2006, wat verder tot nu toe bestaat uit onder andere Tony G (AUS) , de huidige Europese Kampioen die al twee keer aan de finale tafel speelde in de World Poker Tour. Daarnaast hebben we ook nog van Nederlandse bodem en direct uit Amsterdam Noah Boeken Hij won vorig jaar het EPT event in Copenhagen, en wordt beschouwd als een van 's werelds beste online spelers. Verder is er nog Patrik Antonius, winnaar van een 2e plaats in het Bellagio 5 Diamond Poker Classic Main Event, dat goed was voor zo'n $1 miljoen. Daarnaast boekte hij overwinningen in Baden en zette hij het Zweedse kampioenschap op zijn naam. En natuurlijk niet te vergeten, Dennis Waterman. Hij speelt al full time poker sinds 1982 en was reeds een grootmeester in schaak, en een expert in backgammon. Verder is hij ook nog te bewonderen in de WSOP video game van Activision.

Ook hebben we sinds maandagmiddag de nieuwste sponsor toegevoegd aan het al bestaande aanbod. We heten Cdpoker van harte welkom! Dankzij CDPoker kunnen we nog eens 4 extra seats weggeven. Hiermee komt het totaal aantal PokerNews WSOP Main Event Seats op 16. Als je goed kan hoofdrekenen weet je al dat PokerNews in samenwerking met de Team PokerNews sponsors in deze WSOP Freerolls voor bijna $200.000 aan prijzen weggeeft. Profiteer ervan en doe mee!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen