Marcel Luske - The Gentleman Of Poker

Marcel Luske - The Gentleman Of Poker 0001

Poker wordt door velen gezien als een agressief spel waarin je koste wat kost je tegenstander moet elimineren. Door middel van het gebruik van chips en door het uitoefenen van psychologische druk wordt uitgemaakt wie als winnaar uit de strijd komt. Een speler die altijd probeert om de meest elegante gentleman te zijn is Marcel Lüske.

Hij werd geboren in Amsterdam in 1953. Hij is niet altijd een poker speler geweest. Hij gebruikte zijn charmes en vriendelijke karakter en werd een succesvolle uitbater van een Amsterdamse kroeg. Ook al had hij een goed leven, had Lüske het regelmatig over de zakelijke beslommeringen die het bezitten van een kroeg met zich meebracht. Hij besloot dat leven achter zich te laten en richtte zich op een internationale poker loopbaan.

Niemand kan twijfelen aan het succes dat `The Flying Dutchman` heeft behaald aan de poker tafels. Ook al heeft hij tot nu toe geen World Series of Poker championship gewonnen ( hij liep de finale tafel tot twee keer toe mis in 2003 en 2004), is hij in Europa zeer succesvol. Hij heeft grote tournaments gewonnen in Nederland, Oostenrijk, Finland, Engeland en Spanje. Al met al heeft Marcel in meer dan 100 tournaments mogen cashen sinds het begin van de eeuw, en hij is benoemd tot European Player of the Year van 2001, 2003 en 2004.

Wat Marcel onderscheidt van andere poker spelers is zijn benadering van het spel. Ten eerste heeft hij een hekel aan de vrijetijdskleding die de meeste poker spelers verkiezen boven een maatpak. Hij laat zijn humoristische kant doorschemeren door het op de kop dragen van zijn zonnebrillen terwijl hij in een maatpak loopt. Dankzij dit uiterlijk valt hij op aan de tafels en ziet hij eruit of hij de leiding heeft aan de tafel aan welke hij plaatsneemt. Hij heeft een geniale speelstijl, valt anderen en dealers niet af (iets waar hij een hekel aan heeft en andere spelers vaak ziet doen). Zijn stijl is agressief, en is misschien ook een verklaring waarom hij sommige tounaments niet heeft gewonnen. Hij gedraagt zich echter wel altijd als een winnaar; of hij nu een titel wint of dat hij nu op de eerste dag het spelersveld al moet verlaten.

Hij is een getrouwde vader van twee kinderen en heeft een passie voor muziek! En dat is te merken ook; aan de poker tafel zingt hij regelmatig zijn favoriete liedjes. Daarnaast heeft hij een zwarte band in karate en is hij één van de oprichters van de International Poker Foundation.

Marcel Lüske is wat iedere poker speler zou moeten zijn; een sterke speler die het spel speelt om de uitdaging en zich als een gentleman gedraagt zowel aan de tafel als in het dagelijks leven. We kunen alleen maar hopen dat Marcel aan de voorgrond blijft staan van de poker wereld en dat hij nog meer succes zal boeken, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld. PokerNews houdt hem in de gaten...

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen