Woman Poker Player brengt stijl en vernieuwing

Woman Poker Player brengt stijl en vernieuwing 0001

Poker bladen lijken als paddestoelen uit de grond te schieten vandaag de dag. Een paar jaar geleden was er nog maar één poker blad, inmiddels zijn er meer dan 10 poker bladen in omloop. Ook al is het natuurlijk vanzelfsprekend dat een aantal bladen het niet zullen halen, zijn er toch een aantal die de gok willen wagen en blijven doorgaan.

Één van deze bladen is "Woman Poker Player Magazine". Het wordt gedrukt in Canada, gerund door Maryann Marrison en de eindredacteur is niemand minder dan poker professional Barbara Enright. Het blad doet goed werk en benadert het spel door de ogen van vrouwelijke spelers. Ook al kiezen ze voor die aanpak, bieden ze hun lezers een stijlvol blad waarin een ieder die het leest het laatste nieuws vanuit de poker scene krijgt voorgeschoteld, en de lezers kunnen hun spel verbeteren door de strategie artikelen te lezen.

In de laatste tweemaandelijkse uitgave (januari/februari) staat een zeer interessant interview met Enright. Deze vrouw heeft al meerdere precedenten geschapen in de poker wereld (ze is onder andere de enige vrouw die ooit een finale tafel heeft gehaald in de WSOP), en haar visie op de poker scene van vandaag de dag en in de toekomst is op zijn minst interessant. En ook al zegt ze schertsend dat ze geen voorbeeldfunctie voor haar lezers vervuld, realiseert ze zich terdege dat veel vrouwen poker zijn gaan spelen dankzij haar succes. Daarnaast geeft ze goede strategische Tipps.

Ook is de kwaliteit van de artikelen die de schrijvers leveren hoog. Enright zelf schrijft uiteraard de nodige artikelen, Suzie Isaacs, Cat Hulbert, Roxci Rhodes, online speler Tanya Peck en humorist Jen Leo nemen ook regelmatig een pen ter hand. Het kordon schrijvers bestaat niet alleen uit vrouwen; poker spelers als Lou Krieger, Max Shapiro, John Vorhaus en Ashley Adams (van PokerNews) leveren ook regelmatig een bijdrage.

Er waren een aantal dingen die ik echt leuk vond aan het blad. Ten eerste ziet het er `rustig` en stijlvol uit. De artikelen zijn niet in stukken gehakt (iets waar ik echt niet tegen kan) en bevatten over het algemeen voldoende nuttige informatie. De strategie artikelen en de artikelen over gezond eten en drinken sluiten prima op elkaar aan, en laten de lezer zien hoe vrouwen het aanpakken. Een paar artikelen (die gingen over relaties in de poker scene en de slechte gezondheid van één van de schrijvers) gaven me een goed gevoel en leken gericht te zijn op de lezers, dit onderscheidt "Woman Poker Player" van de meeste andere poker bladen.

Ten tweede zou het natuurlijk makkelijk zijn om in "Woman Poker Player" uit te halen naar de mannelijke spelers. Verrassend genoeg wordt dit onderwerp niet eens aangeroerd, vrouwen willen als volwaardige tegenstanders worden gezien en verlagen zich niet tot dergelijke manieren van doen. Al met al een verfrissende benadering van een blad dat zich richt op poker spelers over de hele wereld.

Al met al is "Woman Poker Player" een stijlvol blad dat goed in elkaar zit. Het is voor iedereen, dus ik adviseer een ieder om he teens te lezen. Er zit voldoende inhoud tussen de kaft en het is prettig om te lezen. Als de afvalrace begint zie ik "Woman Poker Player" als één van de zegenvierende bladen uit de strijd komen.

Ed Note: Man..Vrouw...het maakt niet uit wat je bent bij Paradise Poker.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen