WSOP seat winnaar weer een Nederlander!

WSOP seat winnaar weer een Nederlander! 0001

Opnieuw een Nederlander die zegeviert! Wij van PokerNews wilden uiteraard weten wat voor vlees we met hem in de kuip hebben gekregen.

Stel je om te beginnen eens voor?

Ik ben Branco Dekkers, 27 jaar oud en woonachtig in Kudelstaart. Op internet speel ik onder de naam Kalinho (Noble en Unibet) of KalinhoNL (Pokerstars). In het dagelijkse leven ben ik Corporate Controller op het Nederlandse hoofdkantoor van een Deense facilitaire dienstverlener. Daarnaast volg ik een dag in de week een Masters opleiding aan de business school van de Universiteit van Amsterdam. Ik heb als grote hobby's voetbal en poker. Ik voetbal zelf niet, maar ben wel fanatiek Feyenoordsupporter en volg de club in binnen- en buitenland.

Hoe ben je in contact gekomen met PokerNews en waarom deed je mee aan de freeroll?

Ik ben enige tijd geleden op de site van PokerNews terecht gekomen bij mijn voortdurende zoektocht naar informatie over poker. Na een periode van alleen lezen heb ik mij geregistreerd op het forum om ook wat actiever te kunnen meedoen aan de discussies, al moet ik zeggen dat ik toch vooral passief meelees.

Ik heb nu voor de vierde keer aan een PokerNews freeroll meegedaan en ben nu voor de eerste keer als winnaar geëindigd. Ondanks dat de aanvangstijden niet altijd even goed in mijn drukke schema passen, zijn de freerolls een goede gelegenheid om je krachten te meten met andere spelers. Ook kan je op deze manier gratis een bankroll opbouwen om hiermee te spelen in de pokerrooms. Afgelopen zaterdag was ik bij een goede vriend in Amsterdam en hadden we een aantal sit and go's gespeeld toen ik besloot om deel te nemen aan de freeroll. Gelukkig maar, anders had ik nu niet kunnen zeggen dat ik naar de WSOP ga!

Je bent nu al de 2e Nederlander die zich bij Team PokerNews mag aansluiten. Hoe voelt dat?

Fantastisch! Ik moet zeggen dat ik niet echt sta te kijken van het feit dat er nu een tweede Nederlander zich mag aansluiten bij Team PokerNews. Poker wordt steeds populairder in Nederland en het niveau van de vele spelers wordt steeds hoger. Nederlandse spelers doen het goed in online én live toernooien, dus ik denk zelf dat ik niet de laatste Nederlander zal zijn die zich bij team PokerNews mag aansluiten. Ik ben wel enigszins verbaasd dat ik nu gekwalificeerd ben. Ik speel pas relatief kort en had niet verwacht (uiteraard wel gehoopt) dit nu al te bereiken. Tijdens de afgelopen freeroll alleen zaten er 3 Nederlanders aan de finaletafel, dat zegt genoeg lijkt mij!

Wat vond je van het niveau van de Noble freeroll?

Het niveau was goed te doen. In het begin zitten er nogal wat sit-outs waardoor je eigenlijk direct al short-handed speelt. Verder in het toernooi wordt de tegenstand wat groter, maar met een goede starthand selectie en een gepaste dosis agressie is het niveau haalbaar. Ik had al vrij snel na de eerste break een grote stack waardoor ik makkelijker blinds kon stelen, dit heeft mij zeker geholpen tijdens de freeroll.

Hoe lang speel je al poker online?

Ik speel nu ongeveer een jaar online. Ik ben aangestoken door het pokervirus na het zien van de EPT uitzendingen op Eurosport in 2005. Ik ben toen wat gaan lezen en informatie op internet gaan zoeken bij o.a. Pokernews.

Zoals je weet is het main event van de WSOP het Live event. Hoe zit het met je live ervaring?

Deze is vrij beperkt tot op heden. Ik heb wel eens wat kleinere live toernooien en sit and go's gespeeld, maar nog nooit een mega toernooi zoals het WSOP main event. De komende tijd zal ik ter voorbereiding meer live gaan spelen op de diverse toernooien in Nederland en verder nog wat gerichte boeken over toernooipoker gaan lezen.

Wanneer ben je tevreden...Als je in de Top 100 eindigt bij het main event van de WSOP?

Eigenlijk ben ik met kwalificatie al tevreden! Top 100 zou voor mij een wereldprestatie betekenen, maar niets is onmogelijk. De komende maanden ga ik mij optimaal voorbereiden om zowel mentaal als fysiek topfit in Las Vegas aan de start te verschijnen. Mijn streven is om bij de laatste 600 te komen. Voor een eerste deelname aan de WSOP lijkt mij dat een uitdagende doelstelling.

We bedanken Branco voor zijn medewerking en wensen hem het allerbeste tijdens zijn avontuur bij de WSOP. Natuurlijk gaan we ook hem volgen daar.

Ed note: Wordt je na het lezen van dit interview ook al hongerig naar een WSOP seat, de volgende is op CD Poker

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen