Fossilman Poker Challenge in North Carolina - Deel 2

Fossilman Poker Challenge in North Carolina - Deel 2 0001

Tijdens de Fossilman Challenge in Little River die afgelopen zondag werd gehouden kregen velen sinds lange tijd weer eens de kans om live poker te spelen. Voor mij was het de kans om een einde te maken aan een tijd lang niet al te best pokeren. Of ik nu zo werd opgepept door de nuttige speech van Greg, of dat de aanwezige spelers me zo motiveerden, of dat ik mezelf harder pushte dan normaal weet ik niet, maar het was in ieder geval een goede invulling van mijn zondag.

De Fossilman Challenge duurde één dag en werd gesponsord door de World Tavern Poker Tour. Raymer bracht de dag door met de 100 spelers die waren gekomen. Hij vertelde voor, tijdens en na het tournament honderduit over zijn persoonlijke poker ervaringen, en leerde velen op die manier hun spel verbeteren. Wel 12 uur lang sprak de onvermoeibare "Fossilman" met iedere aanwezige, en zorgde dat iedereen zich op zijn gemak voelde. Hij liet wederom zien waarom hij zo een goede ambassadeur is voor de poker sport.

Toen het tournament begonnen was liep Greg langs de verschillende tafels. Hij stopte hier en daar zelfs om de spelers even te observeren. In sommige gevallen gaf hij tips door te citeren wat hij eerder die dag in zijn seminar had gezegd. Door deze betrokkenheid werd er goed gespeeld, en deden velen extra hun best zodat ze later bij Raymer zelf aan de finale tafel zouden terecht komen.

Toen hij mijn tafel eenmaal aandeed was hij getuige van een aantal interessante handen van mijn tegenstanders. Op een flop met 2-6-8 checkte de big blind de eerste raiser, die een bet van 1000 in de pot had zitten. Hij werd snel gecheckraised door de big blind tot 3000. De raiser callde de bet, en na een tien op de turn (gevolgd door 2 checks), en een koning op de river (waar de big blind op bette, en vervolgens gecalled werd) liet hij J-10 suited zien tegen de pocket vieren van de big blind en pakte de pot.

"Laten we deze hand eens nader bekijken," zei Greg. "Ik heb geen moeite met je eerste raise pre-flop, maar waarom callde je hem? Wat ging er op dat moment door je heen?" De speler zei nogal aarzelend dat de big blind zwak was vogens hem. "Interessant," antwoordde Greg. "Een check raise is een sterke aanwijzing dat hij ten eerste een goede hand heeft, en ten tweede dat hij kan verslaan wat je ook mocht hebben. Ik was het niet eens met de call, maar het werkte wel voor je toen de tien op de turn kwam, toen had je de beste hand.`vervolgens wendde hij zich tot de speler die de hand verloren had en zei: ´Ik vond je check raise op de flop geweldig. Je dwong hem op dat moment echt tot een beslissing. Ik vond je river bet niet goed, gezien het er meer op leek dat ofwel de river ofwel de turn hem tot hulp hadden kunnen zijn. Ik had liever gezien dat je op de turn had gebet, waardoor je erachter had kunnen komen dat hij zijn kaart had gehit, en je vervolgens zou hebben kunnen ontsnappen.` Terwijl de spelers knikten schreef hij zijn tips op en overhandigde die.

Mijn eigen spel was een demonstratie van geduld, maar ook snelle chip vergaring. Ik begon met een ietwat stomme move waarin ik mijn tegenstander op een draw zette. Ik vond al snel uit dat hij de flop hitte met zijn K-J en dat hij sterker stond dan ik met mijn zwakke J-J. Ik kon mijn uitschakeling voorkomen toen ik het met mijn J-J opnam tegen A-J. Na een teleurstellende flop van 6-A-J zag ik een vrouw op de turn, en mijn redding in de vorm van een koning op de river kwam al snel. Ik won een berg chips, en kon goed standhouden terwijl het tournament doorging.

Morgen de finale tafel en de rest van de dag in deel 3.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen