Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Fossilman Poker Challenge In North Carolina, Deel 1

Fossilman Poker Challenge In North Carolina, Deel 1 0001

Lezen wat sommige grote poker spelers ofwel legendes hebben opgeschreven in hun boeken is zonder twijfel een waardevolle manier om het spel te leren. De kans krijgen om diezelfde profs uit te horen over het spel is echter nog waardevoller. De mogelijkheid krijgen om bijna 12 uur lang allerlei informatie te krijgen van een voormalig World Champion is van onschatbare waarde.

Dit is wat meer dan 100 poker spelers afgelopen zondag overkwam toen Greg Raymer naar het Little Golf Resort and Spa vlakbij Pinehurst in North Carolina kwam voor de Fossilman Challenge. Het evenement dat werd gesponsord door de World Tavern Tour, trok zelfs mensen uit Minnesota en New York aan. Allen kregen de kans om hun spel te verbeteren door het stellen van vragen aan, en voorbeelden te krijgen van de winnaar van het World Series of Poker Championship Event van 2004. Nog interessanter was misschien het spelen tegen Raymer zelf, waar een select aantal aanwezigen de kans voor kreeg aan het einde van de dag vol discussie en andere activiteiten.

De feestelijkheden begonnen om 11 uur in de ochtend op zondag 9 april toen de deelnemers zich verzamelden op de practice green van de golfbaan voor een putwedstrijd. Raymer, zelf verwoed golfer, daagde iedereen uit om hun balletje zo dicht mogelijk bij de pin te slaan. Hij sloeg zijn bal vervolgens van een afstand van 15 meter richting hole. Deze bleef op iets meer dan een meter van de hole verwijderd liggen. De plek werd gemarkeerd en de rest van de aanwezigen probeerden zijn slag te verbeteren. Na vele pogingen sloeg een kalme speler zijn bal het dichtste bij de hole en won zo een privé les van de `Fossilman`.

Waar het die dag om draaide was een seminar, waarin een discussie van ruim 2 uur werd gevoerd over poker. Gedurende zijn speech besprak Greg zijn loopbaan tot nu toe en hoe hij kwam waar hij nu is. `Ik speelde het Main Event voor het eerst in 2002, en er deden maar 600 spelers mee. Vorig jaar deden er 10 keer zoveel mee, en ik verwacht dat er dit jaar tussen de 8 en 10 duizend spelers zullen aantreden.`

Het ging echter niet alleen maar over de World Series. Greg had het ook over het belang van het continu verbeteren van je spel, of je nu cash games speelt of tournaments. Hij gaf ook aan dat velen de verschillen tussen die twee spelsoorten over het hoofd zien; veel spelers hebben niet direct door dat de waarde van de chips in beide varianten verschillend is, en dat spelers in cash games harder en vaker zullen pushen als ze kleine voordelen denken te hebben. `Als je eruit vliegt in een cash game dan pak je gewoon wat geld uit je zak en koop je een nieuwe stack, maar als je in een tournament al je chips kwijtraakt ben je de sigaar. Daarom moet je het spel in beide gevallen anders spelen, en maak je in beide varianten andere beslissingen.`

Raymer legde ook nadruk op het belang van je tegenstanders lezen, bluffen en gaf het verschil aan tussen amateurs en prof spelers. Hij gaf een aantal geweldige voorbeelden van poker logica en zei dat spelers in plaats van hun tegenstanders op één hand zetten het belangrijk was om ze op een serie handen in te schatten. Ook begon hij over discipline aan de tafels; sterke handen spelen vanuit een sterke positie en het belang van goed bluffen.

De spelers keken uit naar het tournament dat deel uitmaakte van de volldig verzorgde dag uit, maar wilden ook veel over Raymer te weten komen tijdens het vragenuurtje na zijn presentatie. `Ik ben bezig met een boek, maar ik ben lui,` gaf Raymer als antwoord op een vraag van één van de aanwezigen. Terwijl iedereen in lachen uitbarstte, glimlachte hij en voegde nog toe;`Ik heb het druk, én ik ben lui, dat is best een interessante combinatie!`

Vervolgens speelde Greg op PokerStars een heads up match tegen FunkiMunki, de leider van het monthly PokerStars leader board. Tijdens het spelen gaf hij commentaar. Monki was een waardige tegenstander toen hij een geflopte boat showplayde die pas werd getoond na een showdown op de river. Hierdoor raakte Raymer bijna al zijn chips kwijt nadat deze een set op dezelfde flop hitte. Niet al te lang daarna elimineerde FunkiMonki Raymer, en verdiende zo $1,000 met het winnen van de match.

Het tournament was waarschijnlijk het leukste deel van de dag, en het ging er vrij heftig aan toe. In deel twee van dit verhaal meer hierover, wat ik wel kan bevestigen is dat de aanweziger erg tevreden waren over de `Fossilman Challenge`. Conference member Danielle Anthony zei het nog op de beste manier; `Het was geweldig om met Greg te praten. Er waren veel kansen om een handtekening te vragen en met hem te converseren, en het ontmoeten van de rest van de World Tavern Poker players was geweldig!`

Ed Note: Jij kan ook tegen Greg spelen bij Poker Stars

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen