Mike Sexton - The Ambassador Of Poker

Mike Sexton - The Ambassador Of Poker 0001

Bij de meesten die net komen kijken in de poker scene, en fan zijn van de World Poker Tour uitzendingen kennen, Mike Sexton waarschijnlijk alleen als commentator. Ook al heeft hij misschien het overgrote deel van zijn bekendheid verworden door de WPT uitzendingen, heeft hij ook wel degelijk een illustere poker loopbaan achter de rug, zowel als speler als innovator. Het is dan ook terecht dat velen hem `The Ambassador of Poker` noemen tegenwoordig.

Mike werd geboren in Ohio en woont inmiddels in Las Vegas. Hij kon aan de Ohio State University studeren dankzij een gymnastiek beurs. Hij haalde een graad in Public Relations. Terwijl hij op school zat speelde hij poker met zijn medestudenten om de druk een beetje van de ketel te halen. Nadat hij was geslaagd in 1970, ging hij in het Amerikaanse leger en was gestationeerd in Fort Bragg, waar hij bleef pokeren. Hij ging pas na zijn militaire loopbaan denken aan het eventueel full time poker spelen.

Eenmaal vrij van het juk van het leger begon Mike te werken. Hij had een aantal vrij standaard baantjes terwijl hij in North Carolina woonde. Ook bleef hij meespelen in verschillende home games door de hele staat, en nadat hij 100% zeker was van zijn spel ging hij richting Las Vegas. Dit was de eerste stap richting bekendheid op de verschillende poker vlakken over de hele wereld.

Sinds midden jaren tachtig begon hij te spelen in verschillende tournaments; in totaal verdiende hij tot nu toe 85 keer geld door mee te spelen in allerlei verschillende. Hij behoort tot de top 10 spelers die het meest gecashed hebben in de world series met 37 cashes. Ook won hij in 1989 een WSOP bracelet met Seven Card Stud Hi/Lo, wat hij zelf het beste spel vind. Het lijk er ook op alsof hij het leuk vind in Australie, de meeste van zijn recente successen behaalde hij in de Aussie Millions gedurende de afgelopen paar jaar. In 2006 eindigde hij als vierde in de $100,000 Speed Poker Challenge gedurende het evenement. Omdat hij de aankondigingen voor de WPT doet, mag hij daarin niet deelnemen, maar hij kan wel meedoen in de Professional Poker Tour.

Mike heeft ook veel over poker geschreven in verschillende publicaties. Zijn eerste boek; `Shuffle Up And Deal´, ging over de World Poker Tour, die steeds groter wordt. Ook schrijft hij nog steeds een column voor CardPlayer Magazine. Naast het schrijven heeft hij verschillende indelingen van tournaments bedacht, sommige van welke vandaag de dag weer gebruikt worden. Hij verzon in de jaren 90 het concept van een `Tournament Of Champions´, dat concept werd door de World Series of Poker opnieuw geintroduceerd.

Zijn grootste bijdrage aan poker is misschien wel zijn validering van het online poker. Hij gaf al vroeg aan daat het een succesvolle tak van de sport zou worden. Hij is de poker ambassadeur van PartyPoker.com, waar hij zich al vanaf de oprichting mee bemoeit. Hij werkte mee aan de ontwikkeling, hielp de structuur van de site bedenken, de tournaments en de ring games. Mede daardoor is de site zo snel gegroeid en zo succesvol geworden. Mike blijft op de voorgrond staan van één van de grootste poker rooms op internet, en blijft zich inzetten voor de groei van PartyPoker.

Mike heeft toegegeven een vrij conservatieve speler te zijn, en hij werkt dan ook aan zijn agressieve kant, en dat lijkt zijn vruchten af te werpen; hij presteert vrijwel overal waar hij speelt goed genoeg om met een aardig bedrag weer huiswaarts te kunnen keren. Ook al speelt hij niet mee in de WPT zelf, is hij wel aanwezig in de tournaments om te observeren, zo kan hij later beter commentaar geven bij de finale tafel. Hij wordt constant benaderd door fans die hij altijd vriendelijk te woord staat tijdens zijn scouting sessies.

Zonder Mike Sexton zou de poker wereld er vandaag de dag niet zo uitzien. Hij heeft zijn leven geweid aan poker, en middels de vele avonturen die hij heeft beleefd bijgedragen aan hoe goed poker vandaag de dag is. Probeer je eens in te beelden hoe het nu zou zijn zonder wat hij had bereikt?

Ed Note:Mike is de ambassadeur van Party Poker..

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen