Tony Vidmer over zijn film 'High Roller'

Tony Vidmer over zijn film 'High Roller' 0001

Film maker A.W. (Tony) Vidmer speelde recreatief poker, begon boeken te lezen om meer over het spel en de spelers te leren, en raakte zeer geinteresseerd in het leven van poker icoon Stuey `The Kid` Ungar (die inmiddels helaas is overleden). Hij besloot om een film te maken over Stuey, zijn eerste eigen project.

Tony bezocht Stuey's favoriete plekken in New York en Las Vegas, en interviewde de mensen die hem daar hadden gekend. Hij was erbij toen Stuey in het Binion´s werd opgenomen in de Poker Hall of Fame. Hij sprak met de dealers van het Bellagio die Stuey hadden gekend. Hij verzamelde een hele catalogus vol verhalen die uiteindelijk tot script zouden worden gevormd.

Dat script schreef Vidmer zelf. `De legendes zijn het uiteindelijke script geworden,` zegt hij. `Het was selectieve informatie, en gaf mij een goede indruk van de man.` Deze man was de enige speler die het championship event van de World Series of Poker drie keer won.

Via Steve Schirripa (Bobby Bacala van "The Sopranos" een voormalig entertainment director van het Riviera) kwam Tony in contact met Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Steve´s medespeler in de Sopranos. Na een lunch meeting in New York tijdens welke Tony zijn script aanprees, tekende Inperioly voor de hoofdrol van Stuey. `Christopher in de Sopranos is een donker type, net als Stuey. Over het salaris van Imperioli zegt hij het volgende; `Michael kreeg goed betaald, maar niet teveel.`

De film had een budget van iets minder dan $1 miljoen dollar, en werd vertoond op het film festival in Amerika, Canada en London. De reviews waren vrijwel allemaal goed, en het publiek tevreden. De film won zelfs de Best Director Award bij het San Diego fest, en ook de top Audience Award in Nashville.

Bij Cinevegas, wachtten honderden urenlang in de rij om de film te kunnen zien. Tweehonderd mensen moesten worden teleurgesteld. Natuurlijk werd meteen nog een vertoning geregeld. `Deze werd grappig genoeg de 'pissed off' performance genoemd,` aldus Vidmer, maar het publiek vond het geweldig.

New Line Cinema zal de distributie van de film voor haar rekening nemen. Dit werd besloten na de vertoning in het Directors' Guild in Los Angeles, daar werd ook de titel veranderd in´High Roller` om een breder publiek aan te spreken. De film zal op Starz television worden uitgezonden, en later dit jaar op DVD worden uitgebracht. Op Starz was de film de sinds januari 2005 ongeveer 10 keer per maand te zien. Het verhuren van de film is volgens Vidmer erg lucratief gebleken, dit bracht al rond de $7 miljoen op.

De Hollywood Reporter omschreef de film als volgt: `verrassend strak......een consequente en entertainende biografie.` Movieweb.com vond de spelers goed: `De cast van de film is geweldig. Michael Imperioli and Steven R. Schirripa zijn allebei fantastisch.´ Bekende poker schrijver Andy Glazer nam het werk van technical assistant voor zijn rekening, en speelde een kleine rol in de film als ESPN announcer. `Geef de film een kans,` zei Glazer.

Filmcritic.com: `Zie het alsof je een J-8 off-suit hebt.` Madeline Ungar, Stuey's ex-vrouw noemde het: `a work of fiction.`

Wat Vadmir leerde over Stuey? `Dat hij op veel gebieden iets tekort kwam. Één ding kwam wel overduidelijk naar voren; hij hield zielsveel van zijn dochter. Ik heb hem zeer sympathiek neergezet.`

De film werd uitgebracht net voordat de lipstick-camera poker zo populair maakte op TV, en net voordat Chris Moneymaker's $39 hem $2.5 miljoen opleverde in de World Series. Sommige kijkers zeggen dat de film niet genoeg poker scenes bevat. Hierover zegt Vidmer: 'Als ik van tevoren had geweten hoe het allemaal zou lopen, zou ik er meer poker in hebben verwerkt. En als ik had geweten dat poker zo zou boomen had ik langer over de film gedaan en er meer geld in gestopt.'

Vidmer, die in de suburbs van Nashville Tennessee woont is de geadopteerde zoon van een Zweed, die de Atlantic in zijn eentje bevoer met een zeiljacht. Hij dankt zijn creativiteit aan zijn vader zegt hij.

`Deze film maken is één van de meest lonende bezigheden in mijn leven geweest. De distributie was nog het moeilijkste deel. Als je niet in de scene zit is het erg moeilijk om er tussen te komen,` aldus Vidmer.

Hij voegt nog toe dat `vorig jaar 7,000 films werden gemaakt, en dat maar 2% van die films een distributeur vonden.` Moe van het gedoe rond het vinden van een distributeur heeft hij besloten om zelf een soort festival te organiseren met een hoofdprijs van $100.000 voor de beste film.

Tony blijft interesse houden in de poker scene, als speler (`ik speel meestal de $100 sit 'n' go's`) en als film maker. Op dit moment is hij erg geinteresseerd in het online gebeuren.

Ed note:Speel tegen de sterren uit het hedendaagse poker op Full Tilt Poker

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen