Poker Nieuws week 20

Poker Nieuws week 20 0001

Maandag 15 mei

TSOP - Twentse Series Of Poker

Een verslag van onze ervaringsdeskundige Jordy Veenboer van het €200 rebuy toernooi.

"De dag begon voor mij gisteren met nog 50 man in het toernooi. Het plan was om vroeg op de dag te doublen, om vervolgens op de bubble's veel chips te kunnen vergaren. En zo geschiedde het. Mijn enige showdown voor de finale tafel was een 3 way all-in met mijn AK tegen QQ en AJ. Ik had meer chips, dus als ik de hand verloren zou hebben had ik nog chips achter de hand gehad om terug te komen.

Maar ik won de hand wel, en steeg naar 27000 chips. Hierna ben ik nooit meer echt in actie geweest, behalve toen er een grote stack van mijn tafel werd gemoved, en er 3 kleine stacks achter mij kwamen te zitten. Nog 21 man left, de top 20 zou betaald worden, toe slaan dus dacht ik! Vervolgens raisede ik vrijwel elke hand als de shorties achter mij in de blind zaten. Dit zorgde ervoor dat ik met nog 20 man te gaan inmiddels 45000 had. Even hield ik me weer rustig, wachtend op een spannend moment.

Nog 11 man over, de cap gaat af, muziek uit, vest open, en ik begin gezellige kakelende kip geluiden te maken, voor de angsthazen onder ons. Het publiek geniet er schijnbaar van want het wordt steeds drukker rond mijn seat.

Steven raised nog 1 keer mijn blind waar ik AK vind en dit zorgt ook voor de nodige stackboost, ik bereik uiteindelijk de finaletafel met 70000 chips.

Even een half uurtje frisse lucht scheppen en dan gaan we knallen, tenminste dat had ik me voor genomen,

Om half twaalf begonnen we en voordat ik het wist waren er al 2 man uitgeschakeld.

Met nog acht man over en de blinds 4000-8000, raised iemand vanuit 1e positie naar 18000, ik raap hier 2 tienen op, en begin na te denken en schat de kans dat hij fold vrij klein in. En all-in moven sluit ik dus uit. Ik besluit de call te maken om de flop te zien. Hij is hier duidelijk niet blij mee. Dennis, op de big blind, called ook. Flop komt 59A rainbow. Dennis checked. En de raiser bet 16000. (Hier ga ik schijnbaar in de fout). Ik besluit de call te maken, dacht op dat moment dat hij daarbij wel zou bezwijken op de turn mocht hij geen aas hebben, zodat ik daar de pot kon oprapen. Misschien had ik beter all-in kunnen moven. Turn is een 8. en hij moved all-in. Ik ga in de denk tank. En loop de handen na waarvan ik win die hij zou kunnen hebben, terwijl ik nadenk besluipt me het gevoel dat hij bluft, of in in ieder geval bang is voor mijn call...

Dat gevoel wordt steeds sterker. Maar wat kan hij hebben dan. In mijn hoofd kan hij 77 66 hebben waarvan ik win. Want hij heeft wel vanuit 1e positie geraised. Na een lange denk pauze, besluit ik mijn hand te folden. Hij draait 77 om en het publiek applaudisseert er stevig op los.

Na een paar handen heb ik nog ongeveer 40000 chips voor me staan, teleurgesteld van mijn 2 tienen. Maar jah, het was toch wel een hele moeilijke call geweest. Of een hele lastige beslissing all-in te moven op de flop. Er wordt naar mij toegefold. En ik kijk. Jah pocket Azen, eindelijk... Zolang gehoopt om AA te krijgen aan een finaletafel. Blinden zijn nog steeds 4000-8000 en ik raise naar 18000.

Iedereen fold en mijn angstgegner in de grote blind maakt de call. Op de flop zien we 9 T J allemaal klavertjes. Ik heb Azen met de klaveraas dus mijn chips gaan erin. De zijne ook hij flopte namelijk een straight flush... K Q klaveren heeft ie...

Vrij teleurgesteld, probeer ik uit te vinden hoe het toernooi verder verliep. Tonny, een plaatselijke gezellige bouwvakker was samen met de twee Duitse finalisten snel na mij het haasje, waardoor er vier man overbleven die gingen strijden om de felbegeerde TSOP titel. Steven, Dennis, Bart (een jonge solide spelende student) en de speler die mij uit het toernooi gooide. Ook dit ging van horen zeggen vrij snel. Dennis won namelijk 3 all-ins op rij.

Stefan wil ik complimenteren met zijn derde plek, en een goed gespeeld toernooi. Een kritieke call met nog 13 man: AQ called ie een all-in van Bart met 55 voor een pot van ongeveer 100000. Dat heeft hem de 3e plek opgeleverd.

Ook de voor mij onbekende Bart, vond ik een goede indruk maken. Al ben ik nog steeds benieuwd, wat hij foldde. 11 man nog over en op de button maakte ik de all-in move. Vier minuten zat hij in de denk tank. Gelukkig foldde hij.

Dennis, berucht in Amsterdam door zijn Omaha kwaliteiten, liet zien hoe je een finaletafel moet spelen. Vanaf het begin van de finale speelde hij puur voor de winst. Niet als de meesten aan de finaletafel, afwachtend op mensen die het toernooi verlaten, nee hij ging voor de kill. Denk dat zijn Q8 tegen AK met nog 9 man, voor hem de hand van het toernooi was. Ik vind de raise voor de flop erg dapper, en na een all-in move van de uiteindelijke 9e plek finisher is de call wat mij betreft een goeie. Dennis moest 30000 bijleggen om een pot van iets meer dan 100000 te winnen. De all-in handen na mijn uitschakeling heb ik niet gezien, maar iedereen maakte hem de complimenten voor zijn goede spel, zo ook ik... Dennis, van harte!

Afsluitend maak ik graag een groot compliment naar de organisatie, toernooi zag er top uit. De levels van de blinden waren wat mij betreft super, hier kunnen velen nog een puntje aan zuigen. Ook de ambiance waarin gespeeld werd en de bereikbaarheid van het publiek om mee te kijken was super geregeld.

Enschedé bedankt!"

Nederlanders online

Helaas konden de Nederlanders geen rol van betekenis spelen in de Sunday Special, in ieder geval werd geen top 100 klassering genoteert.

Wel behaalde 'Utreg' de achtste plek in het $100 no-limit rebuy toernooi op Stars.

PokerNews Nieuwsflits

Na alle goede en vooral leuke reacties van de afgelopen dagen, over de trip die PokerNews maakte naar Vegas, en vooral ook over de stukjes die Benten voor jullie schreef, hebben we besloten Benten te vragen hetzelfde te doen vanuit Barcelona.

Bovendien zal ditmaal iets meer de nadruk zal liggen op het poker gedeelte. De meeste toernooien zijn in Barcelona namelijk gelukkig een stuk beter te volgen dan in Vegas. Een hoop Nederlanders worden namelijk verwacht in de verschillende toernooien aldaar. Binnenkort gaan we dieper in op wat er daar allemaal door wie gespeeld gaat worden.

De Noble Poker/PokerNews WSOP freeroll van afgelopen weekend werd ditmaal gewonnen door een van de Amerikaanse spelers. De Nederlandse eer werd stevig verdedigd met 4 man in de top 20, en Scriptdude uit Rotterdam wist zich ondanks het bijna continu krijgen van slechte handen toch keurig omhoog te werken, maar moest uiteindelijk met een vijfde plek genoegen nemen...

Dinsdag 16 mei

Nederlanders online

Abusievelijk werd vorige week niet vermeld dat Martin Houthuizen, spelend onder de naam mister MH, de $55 rebuy op Stars op zijn naam had geschreven. Bovendien wist hij gisteren opnieuw het $55 rebuy toernooi te winnen, en werd ook nog 'ns tweede in het $10 rebuy toernooi. Hetgeen inhield dat hij ruim $20,000 kon laten bijschrijven op zijn account.

Martin nam reeds drie keer de nummer één positie in op het TLB van Stars, en stond zelfs op de achtste plek wereldwijd, vlak achter spelers als teecoy en s double.

Martin69 uit Enschedé behaalde de vierde plek in datzelfde $11 rebuy toernooi

Danistar uit Groningen won het $100 double shoot-out toernooi op Stars.

Ray's Weekly Tourney VII

Deze week meldden zich 56 deelnemers

Uitslag:

1. TIREAGLE $336

2. Mikelvb $224

3. Rohal $134.40

Stand PokerNews Online Leaderboard

Senterian 29

beerthuis 23

Mikelvb 23

In ieder geval zal er voor de GEHELE top 10 winnaars van het Leaderboard een ticket voor het €120 no-limit toernooi van de Master Classics Of Poker 2006 van 11 november a.s. klaarliggen! Daarnaast zullen ook extra geldprijzen voor de top binnenkort worden bekend gemaakt.

Let op, de vijf beste resultaten zullen beslissend zijn!

We spelen nog 23 edities van het toernooi, de laatste zal op maandag 23 oktober zijn.

Woensdag 17 mei

Nederlanders online

Rob 'Mr'Sterken won gisteren het $250 Freeze-out toernooi op Ladbrokes.

'Utreg' behaalde de vijfde plek in het $22 rebuy toernooi op Stars. Bovendien wist hij de achtste plek te bemachtigen in het $109 rebuy toernooi.

De Pokervrienden €10 rebuy toernooi

Maandagavond was de kick off van het nieuwe toernooi van de PokerVrienden. 36 deelnemers maakten hun opwachting, hetgeen voor een eerste editie op de maandag veelbelovend is voor de toekomst. De structuur en de door de wol geverfde organisatie zorgden voor een goed verloop van het toernooi. De blindlevels volgden elkaar rustig op, en tijdens de 80 minuten durende rebuy periode had je de gelegenheid je stack uit te bouwen. Om het tempo er in te houden werd er gedealt met twee decks per tafel.

De eerste editie werd gewonnen door Maarten Voskuil, Stefan ging er vandoor met een dubbele bounty en behaalde de derde plek. Volgende week ongetwijfeld meer deelnemers, Jordy komt dan ook een kijkje nemen. En natuurlijk een gooi doen naar de overwinning na z'n zeer ongelukkige achtste plek in Enschedé. De stand zal vanaf volgende week ook vermeld worden, want er wordt tot het eind van het jaar gestreden om een reis naar Vegas.

Het wekelijkse €50 rebuy no-limit toernooi in HC Amsterdam

Gisteren leek het wel de AA in Amsterdam... Niet dat er een bijeenkomst was voor het stoppen met alcohol, want we waren er zelf niet bij. Maar wel omdat het uiteindelijk Arthur en August waren die de eerste prijs splitten. Jorden kon ditmaal zijn zegereeks van de afgelopen week geen vervolg geven; hij werd 14e. August bleek de killer van de avond te zijn, want aan de finaletafel wist hij meerdere tegenstanders die vaak betere handen hadden, zoals bijvoorbeeld Clyde, te elimineren...

WPT Showdown event

Met 384 deelnemers werd zondag een begin gemaakt aan het $10,000 buy-in WPT Mirage Poker Showdown no-limit event. 36 spelers zullen in het geld komen, en de winnaar incasseert een slordige $1,300,000 en een $25,000 seat voor het 2007 WPT Championship. Inmiddels is de finale tafel bekend. Wie kan Robert Mizrachi nog stoppen?

Donderdag 18 mei

Nederlanders online

PieterGVH uit Utrecht behaalde de zevende plek in het $109 no limit toernooi op Stars

RealWeirdo uit Zeist werd negende in het 109 rebuy toernooi.

Het wekelijkse €10 rebuy no-limit toernooi van PokerBussum

Gisteravond in Bussum was het weer ouderwets gezellig, vanwege de Champions league droomfinale was er voor de verandering geen volle bak deze week, maar toch waren er 45 deelnemers bij aanvang. De rebuy periode was hier weer een groot spektakel en leek wel een conditietest voor de organisatie.

Na de rebuyperiode bedaarden de gemoederen iets, en nadat Barcelona de Champions league won, vervolgden een aantal mensen springend en dansend het toernooi. Waren het echte fans, of was er geld in het spel...

Inmiddels begint het er op te lijken dat Jordy z'n oude vorm weer een beetje te pakken krijgt. Namelijk wederom een finale plek. Nadat een aantal finalisten het onderspit delfde, nam Jasper de leiding over in de strijd om leaderbord in Bussum, en eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat de man het ook wel verdient. Jasper is de laatste maanden erg gegroeid, en wordt inmiddels gevreesd om z'n strakke en solide spel.

Uiteindelijk bleven Jordy en Jasper dan ook over voor het heads-up avontuur, waarbij een deal niet eens ter sprake kwam. Nadat Jasper in de twee potten waarbij alle chips erin gingen goed weg kwam, kon hij als we goed geïnformeerd zijn, zijn eerste toernooi overwinning op zijn naam schrijven. Van Harte Jasper!

Zondag 28 mei, organiseert T&I Poker haar tweede toernooi, een €50 Freeze-out toernooi. Hier wordt met 10.000 punten begonnen. In Pijnacker is plaats voor 80 spelers, en ook hier lopen de aanmeldingen uitstekend, reeds staan 53 spelers spelers ingeschreven. De vorige editie was ruim van te voren uitverkocht. Ook zullen er nog een aantal verrassingen zondag worden aangekondigd... Meer info en inschrijven op TNIPoker.nl

WPT Showdown event

Het $10,000 buy-in WPT Mirage Poker no limit toernooi is gewonnen door Stan Weiss. In de beslissende pot was het Harry Demetriou die met K6 tegen de K5 van Stan het onderspit moest delven. De flop gaf J 9 7, turn 3 en river, je raadt het al 5, en daarmee was Stan $1,3 miljoen rijker.

Robert Mizrachi heeft deze keer z'n absolute favorietenrol aan de finaletafel niet kunnen waarmaken. Hij ging de finale in met 2000k aan chips, vlak achter de chipleader, Stan Weiss. Stan raised vanuit middle positie, Devin Porter reraised naar 440k vanaf de button. Robert Mizrachi maakt de push vanuit de small blind, Porter folds.

Maar dan de showdown. Robert laat enthousiast zijn pocket QQ zien, maar zijn gezicht vertrekt als Stan KK omdraait. Met weliswaar drie boeren op het board, maar dus geen hulp, werd Robert uitgeschakeld, en moest teleurgesteld als zesde het toernooi verlaten, toch altijd nog goed voor zo'n $130,000.

Vrijdag 19 mei

Nederlanders online

Omdat het weekend is vermelden we vandaag ook een paar iets kleinere successen...

* Niek85 uit Enschedé behaalde de tweede plek in het met $35,000 gegarandeerde $11 rebuy toernooi op Stars, goed voor zo'n €5,500

* RealWeirdo uit Zeist werd een dag na z'n negende plek dit keer twaalfde in het $109 rebuy toernooi.

* Wimnl uit Utrecht werd tiende in het $55 rebuy toernooi.

* Tarandus uit Maassluis werd derde in het $22 pot-limit Omaha toernooi.

Drie man delen het prijzengeld in het €50 no limit rebuy toernooi in het HC Utrecht.

Donderdag was Bas "De Burgemeester" weer ouderwets goed op dreef nadat er een erg belangrijke kaart voor hem op de turn verscheen... Eén speler maakte zijn set, een ander z'n straat en Bas maakte zijn flush... ALLES !!!

Aan de finale waren geen top 10 spelers, dus deed Bas goede zaken met z'n tweede plek, en stormde de top 10 binnen.

Volgende week donderdag is er in HC Utrecht geen toernooi, maar wel zal er een €300 freeze-out worden gehouden op zondag 28 mei. Met op de 29e en 30e het NSPC toernooi in Scheveningen in het verschiet, zal het ons benieuwen hoe de opkomst in Utrecht aanstaande zondag zal zijn.

Het €50 limit toernooi in het HC Amsterdam

Jordy nam zoals gezegd een kijkje bij het limit tournooi in Amsterdam, wat toch wel zijn favoriete spel is, ondanks het feit dat op de structuren van de meeste limit toernooien wel wat aan te merken valt. De tijd waarin het toernooi zich moest voltrekken is vrij kort, dus volgden de niveaus zich snel op waardoor het lastig was een goeie stack op te bouwen, en dat gebeurde dan ook niet. Na drie keer een zure river was het voor Jordy al weer snel gebeurd. Er waren een hoop nieuwe gezichten die het spelletje onder de knie probeerde te krijgen. De één deed dat succesvoller dan de ander... Uiteindelijk was het één van deze nieuwelingen die het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Alex, een graag geziene gast in de Amsterdamse Pokerscene, delfde het onderspit heads-up, waarin ,net als eigenlijk tijdens het hele toernooi, gespeeld werd met torenhoge limieten...

Zaterdag 20 mei

Barcelona

Vandaag zijn een aantal van onze jongens afgereisd naar Barcelona.

Marcel Lüske en Noah Boeken zullen in ieder geval deelnemen aan het heads-up toernooi, vergezeld door Benten Wijnen, en onze kleine held op dubbele sokken, "XX-Raged Charles", de jonge uiterst talentvolle, doch ´ietwat´ onstuimige Amerikaan. In de loop van de volgende week zal ondergetekende zich bij dit gezelschap voegen om de ontwikkelingen voor jullie op de voet te kunnen volgen en om, ook niet onbelangrijk, een beetje vakantie te vieren!

Nederlanders online

iLLie werd zesde in het met $55,000 gegarandeerde toernooi op Stars

PokerBoer.nl €10 rebuy & €10 Bountyhunter toernooi in Harderwijk 19/5

Wegens succes geprolongeerd, of beter gezegd ingelast. Echter viel ditmaal de opkomst wat tegen. Wellicht dat niet iedereen op korte termijn een plekje kon vrijmaken afgelopen vrijdag. Ook moesten relatief grote groepen uit Schagen en Roosendaal helaas verstek laten gaan.

Uitslag:

1e: Bas alias Kletz uit Harderwijk

2e: Django uit Schagen

3e: Marcel alias Mr. Vegas uit Zwolle

4e: Jan uit Harderwijk

5e: Ivar alias de Verschrikkelijke uit Harderwijk

27 mei aanstaande houdt PokerBoer in Harderwijk hun volgende toernooi, waarbij er een gegarandeerd prijzengeld van €2500 is. De inschrijvingen hiervoor lopen storm. Reeds 68 deelnemers hebben zich aangemeld. Plaats voor maximaal 100 man, dus wees er snel bij!

Poker in Boxtel

Vrijdag 26 mei wordt in Boxtel weer het maandelijkse €10 rebuy toernooi gehouden. Ook hier wordt tevens het principe van een bounty op iedereen gehanteerd, in dit geval €5 p.p. Er is plaats voor 60 man, en bij de volgende editie zal zelfs een veld van 80 man mogelijk gemaakt worden. Prettige bijkomstigheid is het feit dat de toernooitafels rookvrij zijn. Mail voor volledige info en inschrijven naar pppaultje@hotmail.com

Zondag 21 mei

World Heads Up Poker Championship Barcelona

Vanmiddag is dit prestigieuze toernooi van start gegaan met direct een aantal opvallende resultaten. Zo wist de Nederlander René Scheepe de tweede ronde te halen door Joachim Geigert uit Zweden te verslaan.

Rob Hollink, de Europees kampioen van 2005, is in de eerste ronde uitgeschakeld. In minder dan een half uur moet Rob zijn meerdere erkennen in de Zweed Mattias Eriksson. Rob leek alsnog het pleit in z'n voordeel te beslechten als hij met T8 two-pair flopt (T 8 4). Helaas voor Rob draait Mattias QT om, en hit z'n Q op de turn...

Ook opvallend te noemen zijn de eliminaties van Steve Vladar, Hans Eskilsson, Bruno Fitoussi, EPT Dublin winnaar Mats Gavatin, Dave Colclough, Paul Testud, Michael Greco en Angel Blanco Puras (winnaar in 2004).

Nederlanders online

Teddy Wong uit Utrecht won het $109 Pot-limit toernooi op PokerStars en Tarandus uit Maassluis wist het $55 limit Stud toernooi op zijn naam te schrijven.

Heb je nog geen PokerStars? Download de software dan via Deze Link

Het €50 Freeze-out toernooi van PokerBussum van zaterdag 20 mei

Veel animo zorgde voor een leuk avondje Poker in het ietwat winderige Bussum. Bij 74 inschrijvingen (4 reserves) vond de organisatie het welletjes. Jammer genoeg kwamen er 12 mensen niet opdagen, dus werd met 62 enthousiaste spelers, een leuke mix van bekende namen zoals Henny de O, Jordy, Clyde en nieuwe gezichten, gestart.

Uitslag

1. Daniëlle €1250

2. Hamid - Arnoud 'HellPoker' € 700

3. WimNL

Wegens de grote belangstelling en de enthousiaste reacties is besloten deze Freeze-out opzet een maandelijks vervolg te geven, om te beginnen op zaterdag 17 juni. Meer info en inschrijven via PokerBussum.nl

Het wekelijkse €10 rebuy toernooi bij DSA in Amsterdam noord van vrijdag 19 mei

Om precies 20.45 uur begonnen 60 fanatieke deelnemers aan het toernooi. De favorieten sneuvelden bij bosjes, en zo bleef wat de top van het leaderboard betreft alleen Jaap Speelgoed in het toernooi, die dus goede zaken kon gaan doen, en dat gebeurde dan ook.

Jaap ging met een knappe stack de finale in, en trof daar een aantal oude bekenden zoals Majid en, wederom, Hamid, aangevuld met een aantal nieuwe helden.

Om 2uur 's ochtends leek het wel of we al in Bussum zaten, want de finale heads-up was een Bussumse aangelegenheid. Jaap versus Majid, die duidelijk de chiplead had. En ook hier werd geen deal gesloten, maar gespeeld om te winnen. Binnen een paar handen had Jaap z'n achterstand weggewerkt, en gingen de heren all-in. Majid was favoriet met een A, maar had het geluk in deze cruciale hand niet aan zijn zijde tegen de sterk spelende Jaap Speelgoed, die met deze overwinning een finaleplek in het leaderboard al bijna niet meer kan ontlopen. Voor meer info en inschrijvingen ga je naar DenkSportAmsterdam.com

PokerNews Nieuwsflits

PokerNews en Pacific Poker organiseren een EXCLUSIEVE WSOP Freeroll waar een pakket t.w.v. $12,000 voor de winnaar klaarligt! 8 juli a.s. om 2.00uur a.m. is het zover. Om toegang te verkrijgen tot deze Team PokerNews freeroll, download je de software van Pacific Poker vanuit PokerNews en maak je een deposit van minimaal $50. Behaal vervolgens 250 points. De winnaar ontvangt een $12,000 WSOP pakket bestaande uit een deelnamebewijs voor het WSOP Main Event en $2,000 reiskostenvergoeding. Zorg ervoor dat je die 250 punten voor dinsdag 4 juli 6.00uur a.m. behaalt. Uitnodigingen worden per mail verzonden op dinsdag 4 juli, 22.00 uur

Het meest recente nieuws staat hier

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen