$50,000 Entry HORSE Tournament bij WSOP verzet

$50,000 Entry HORSE Tournament bij WSOP verzet 0001

Terwijl de voorbereidingen in een stroomversnelling zitten voor de 36ste jaarlijkse World Series of Poker, zijn Harrah´s officials bezig met het schema in elkaar zetten voor een event dat wel eens net zo populair kan worden als het $10.000 World Championship Event.

Toen het events schedule vorig jaar werd bekendgemaakt klaagden vele top poker spelers zich dat No Limit events de boventoon voerden in het schema. Om deze spelers tevreden te stellen heeft Harrah´s een tournament geintroduceerd waar we niet alleen zullen zien wie de ware kampioen is, maar wat ook naar een hoger niveau is getild. Het $50.000 H.O.R.S.E. event had meteen impact, en trok de aandacht van velen in de poker scene.

Het event stond op de agenda voor 25 juli, maar begint nu op 12 juli en zal drie dagen duren. De finale tafel wordt op 14 juli gespeeld. Het event dat eerst van 12 tot en met 14 juli zou worden gespeeld, het Deuce-To-Seven Lowball tournament, is om logische redenen naar de 25ste geschoven.

De meest logische reden is het televisie schema. ESPN vroeg of het event kon worden veschoven zodat ze het konden opnemen en verwerken in hun uitzendingen gedurende de WSOP. Als het $50K event vlak voor het Championship event zou worden gespeeld, zou de ESPN crew het te druk krijgen met niet alleen het opnemen van het grootste buy-in event in de geschiedenis van poker, maar ook de start van het grootste Texas Hold 'Em event ooit. Het $50K zal de grootste namen uit de scene aantrekken, en ESPN wil er zeker van zijn dat ze al hun aandacht bij de finale tafel kunnen houden.

Een tweede logische reden is dat het tournament de spelers die meedoen zal uitputten. De mixed game format waarin Texas Hold 'Em, Omaha, Razz, Seven Card Stud en Seven Card Hi/Lo (ook wel Eight or Better genoemd) is een zware mentale test voor de deelnemers. Gezien alles in de limit variant wordt gespeeld, en de levels niet stijgen voordat een ronde van alle spellen is gespeeld, zal het voor vele spelers een gruwelijke ervaring worden, en zodra het event is afgelopen zullen deze tijd nodig hebben om weer te herstellen en zich op te laden voor het Championship Event.

Het testen van dit event tijdens een recente stop van bij het World Series of Poker Circuit event bij Caesars in Las Vegas was best succesvol. 51 spelers legden $5000 neer voor een H.O.S.E. tournament, en aan de finale tafel zaten bekende spelers vanuit de hele wereld; David Plastik, Andy Bloch, WPT champion Al Ardebili en voormalig World Champion Juan Carlos Mortensen gingen allen de eindstrijd aan. Het kwam er uiteindelijk op neer dat 2004 WSOP runner-up David Williams het tegen voormalig European Poker Player of the Year Marcel Luske moest opnemen. Na een intensieve strijd kon Williams zich uiteindelijk gelukkig prijzen.

Als zulke grote sterren ook komen opdagen bij de finale tafel op 14 juli, zal het $50K event één van de populairste ooit worden. Complimenten voor de mensen van Harrah´s die constant werken aan het tevreden stellen van de spelers, en hun best doen om het voor de fans ook interessant te maken. PokerNews zal overduidelijk aanwezig zijn op de WSOP van dit jaar, ga jij ook mee?

Ed Note: Er zijn dagelijks HORSE Tournaments op Full Tilt, waar je ook een WSOP seat kan winnen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen