Tweede WPT Poker Boek beter dan het eerste!

Tweede WPT Poker Boek beter dan het eerste! 0001

Als een film in Hollywood een kaskraker wordt is de eerste fout die gemaakt wordt dat er een vervolg van die film uitkomt. In de meeste gevallen is het vervolg geen succes, maar er zijn uitzonderingen. In dit geval hebben we het over Erick Lindgren's nieuwe boek; "WPT: Making The Final Table" dat op 2 November in de boekenwinkels ligt. Het kost $15,95.

In het eerste deel; "WPT: Shuffle Up And Deal" is de schrijver/WPT announcer en Champion Player Mike Sexton erin geslaagd om op een duidelijke en voor iedereen leesbare manier de basis van poker te omschrijven. Dit is wat mensen verwachten als ze een boek over poker ter hand nemen. Het boek is zelfs nuttiger dan het boek over tournament poker, in het byzonder No-Limit. Dit probleem wordt aangekaart door Erick Lindgren en zijn co-writer en vriend Matt Matros. Lindgren was in 2004 WPT Player of the Year, hij won in dat jaar twee Championchips en en staat bekend om zijn geweldige prestaties in het WPT Championship in 2004 waar hij derde werd. Matros heeft ook een fantastisch boek geschreven voor de poker community; "The Making of A Poker Player". We kunnen er dus vanuit gaan dat ze in hun nieuwe boek met een prima strategie komen waarmee je een toernooi zou kunnen winnen.

Lindgren blijft de volgende mantra door het hele boek heen gebruiken;

"Het boek in één alinea omschreven; 'Speel om te winnen, niet om te overleven.

Accepteer en weet dat je op een gegeven moment het risico moet nemen om alles te verliezen om een toernooi te winnen. Wees niet tevreden met een deel van het te winnen geld, probeer alles te winnen!"

Het blijft niet bij korte quotes. Door het boek heen neemt Lindgren ons mee op een reis door alle stadia van een WPT evenement, alsof je in zijn hoofd meespeelt. Er worden mid-tournament strategieen beschreven, maar ook de plays gedurende de belangrijke "bubble period". Hij gaat naadloos over in late tournament strategie en uiteindelijk beschrijft hij wat te doen als je de finale tafel bereikt en de eventuele heads-up confrontatie tegen het lijf loopt.

Lindgren predikt een agressieve en zoals sommigen het zouden noemen, overdreven losse stijl. Hij beschrijft in "WPT: Making The Final Table" de manier van spelen van vandaag de dag, "het nieuwe poker". In de meeste poker boeken staat beschreven dat het vergaren van zoveel mogelijk chips de doorslaggevende factor is. Erick zegt dat ook, maar hij legt tot in detail uit hoe dat zou moeten gaan. Door veel oefenen kan je dit onder de knie krijgen en als speelstijl gebruiken of als strategie.

Erik geeft toe dat hij geen groot wiskundig denker is, en dat hij daarom Matros heeft gevraagd om mee te denken en schrijven. Matt is verantwoordelijk voor twee stukjes in het boek over "poker wiskunde". Ook al zijn deze stukje misschien ingewikkeld door de vele berekeningen, ze laten wel zien dat er in de meeste gevallen veel logica in het spel wat niet altijd logisch lijkt zit.

In een ander deel van het boek geeft Erick tip over wat je met het prijzengeld zou moeten doen. Hij is verfrissend openhartig en geeft zelfs toe dat hij een aantal fouten heeft gemaakt door het geld wat hij won verkeerd te besteden in somige gevallen. Hij geeft volwassen en doordachte inzichten in de gevaren die op de loer liggen. Voor iemand die nog geen 30 is zijn dat byzondere uitspraken die nuttig kunnen zijn voor iedere speler.

"WPT: Making The Final Table" lijkt erg op de Dan Harrington's No-Limit Hold 'Em serie en Barry Greenstein's "Ace On The River". Het 191 pagina's tellende boek leest makkelijk weg, en er is voor vrijwel iedere poker speler wel iets te leren. Als er iets negatiefs gezegd kan worden over dit boek is het dat het best langer had mogen zijn en meer had mogen uitweiden over wat voor problemen en uitdagingen tournament players tegen het lijf lopen.

Ook al was Mike Sexton's boek de basis heeft Erick Lindgren's "WPT: Making The Final Table" op veel manieren het origineel overstegen. Het is een trainingshandboek te noemen voor tournament poker players. Het zou ideaal zijn om deze twee boeken tegelijkertijd te gebruiken, maar als je alleen maar op zoek bent naar een "tournament guide" kan je het beste kiezen voor Lindgren's "WPT: Making The Final Table". Een onmisbaar boek voor iedere poker bibliotheek.

Ed Note: Erick speelt bij Full Tilt, samen met vele anderen. Ga eens tegen hem spelen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen