Even voorstellen; Noah `Exclusive` Boeken

Even voorstellen; Noah `Exclusive` Boeken 0001

In deze serie artikelen voelen we Noah Boeken eens flink aan de tand. De bedoeling is om met allerlei willekeurige tot op zekere hoogte doordachte vragen een nog nader door de lezer te interpreteren beeld te scheppen van de jonge ster speler. Noah is een kwart eeuw oud en woont in Amsterdam. De afgelopen jaren is hij wat ze vroeger een rounder genoemd zouden hebben. Waarom hij heeft gekozen om zijn naam aan een dienstverlenende site te verbinden, en wat hem bezighoudt zullen we zo goed en objectief mogelijk proberen neer te zetten in de artikelen over hem. Veel plezier met je kennismaking met Noah `Exclusive` Boeken.

Wat is je favoriete kleur, en waarom?

Blauw, dat is de kleur van de lucht als de zon schijnt, en de zee is ook blauw. Dat zijn toch mijn favoriete dingen.....

Als je op het vliegveld bent om te vertrekken naar een bestemming waar je gaat pokeren, en je kijkt naar de mensen om je heen, wat gaat er dan door je hoofd?

Ik zie zakenmensen die op zakenreis gaan, mensen die op vakantie gaan, en ik loop er tussenin, letterlijk en figuurlijk; ik ga zaken doen en op vakantie.

Hoe THUIS voelt je huis in Amsterdam, ik bedoel, die paar dagen die je daar bent tussen reizen door, heb je daar je rust? Of heb je het gevoel nergens eigenlijk een echt thuis te hebben...

Amsterdam komt het dichtste bij het `thuis` gevoel, als ik langer in Amsterdam vertoef, begint het steeds meer als thuis te voelen, maar omdat ik er altijd zo kort ben, ren ik van hot naar her om iedereen te zien. Ik ben er opgegroeid, dus er zijn genoeg dingen die met het thuis gevoel geven.

Je staat in een club middenin Amsterdam. Als je het vergelijkt met toen je voor het eerst begon uit te gaan, en nog geen prof. poker speler was, wat komt dan als eerste in je op?

Meer vrijheid dan vroeger, financieel en qua leeftijd. Maar ik vermaak me net zo goed als toen ik 50 euro te besteden had.

Stel, je mag kiezen: Twee keer achter elkaar de WSOP winnen en moeten stoppen met pokeren, of de rest van je poker loopbaan in de top 10 eindigen bij de WSOP?

Twee keer de WSOP winnen! Ik zou al genoegen nemen met één keer, er is namelijk niks mooiers dan winnen!

Hoe ervaar je de mentale druk die op je staat, is er veel invloed van buitenaf qua je moeten bewijzen tegenover personen of organisaties, of zet je juist jezelf continu onder druk om te presteren, en is dat in de loop der jaren veranderd?

Ik heb juist te weinig druk om te presteren op dit moment, laat ik het zo zeggen, ik weet dat ik goed speel, en ik weet dat als ik goed speel het vanzelf goed gaat. Je moet altijd je beste spel spelen, en als je denkt dat je goed genoeg bent (en dat denk ik), en je gelooft in jezelf dan komen de resultaten vanzelf.

Heb je rust?

Ik ben constant onderweg, en heb niet veel rust, maar nu is de tijd om het te doen in de poker wereld, en als je jong bent is het de tijd om je te bewijzen. Ik lig wel veel op het strand, en aan het zewmbad, maar ben steeds met poker bezig. Dus echte rust, nee. Maar ik berust me in mijn lot...

Lees ook Noah's Column

Comments

 • hb405 hb405

  Ik krijg er bijna een harde plasser van die foto, hij kijkt zo zwoel in de lens! Drunk

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Guiro86 schreef

  Noah is de slechtste pokerspeler ooit die van zijn hobby kan leven.

  lol

 • Brinkytinky Brinkytinky

  Vanwaar deze bumpert?

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen