WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 2

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 2 0001

Het werden vier afleveringen van Prison Break, en géén pocket azen in de zeven uren die ik vandaag aan de speeltafel doorbracht.

Vanochtend werd ik om 7 uur wakker, heb nog steeds last van die ellendige jetlag. Ik hoop echt dat ze daar in de toekomst iets op gaan verzinnen, dat vliegen is echt een aanslag op je hele gestel. Slaperig als ik was, gooide ik mijn dekens opzij en graaide ik in het schemerdonker naar mijn laptop om "even iets online te checken", om daarna weer verder te gaan met slapen om wat beter uitgerust te zijn voor het derde event van de WSOP, het $1500 Pot Limit Hold'Em event. Vier uur later, rond een uur of elf, en natuurlijk zonder ook maar een minuut m'n ogen van het scherm te hebben gehaald, ga ik maar eens kijken waar David uithangt. Hij zou me namelijk om half elf wakker maken, zodat we voldoende tijd zouden hebben om op tijd bij het Rio te zijn. Ik zie niemand in de huiskamer, en tref David nog volledig in coma aan in zijn bed. Oeps.... verslapen... Opschieten!! Een half uur later zijn we in Davids Bentley onderweg naar het Rio.

Aan mijn eerste tafel zie ik een paar bekende gezichten, waaronder Quinn Do, een jonge agressieve speler die vorig jaar het $2500 Limit Hold'Em toernooi won, waarin ikzelf de negende plaats behaalde. Terwijl de eerste hand gedeeld wordt, zie ik Peter Dalhuizen, en maken we even een praatje. Peter zit ook in Vegas voor vijf weken om deel te nemen aan de WSOP. Ik richt me even op mijn kaarten, en zie dat Quinn gelimpt heeft in de eerste positie voor 25, en ik limp ook met 56o in de cutoff, de button maakt er 100 van, Quinn callt, en ik call ook. Oops, heb alweer 100 van mijn 1500 punten in de pot zitten met 6hi. Daar gaan mijn goede voornemens om wat strakker te spelen....

Als ik een flop van 4-7-8 rainbow zie, ben ik het schenden van mijn voornemens alweer vergeten. Quinn checkt, ik check, en de button maakt 200. Quinn callt, en ik besluit ook slechts te callen zodat ik beide spelers de kans geef te improven, en een betere 2nd best hand te maken, zodat ik nog wat betaald krijg op de turn en de river. De turn is een 9, Quinn checkt, en ik bet nu 350, want ik heb geen zin dat de button checkt, het werkt, hij fold, en Quinn callt. De river is een J, en een Tien maakt nu straat. Omdat Quinn de flop en de turn callde, zet ik hem niet echt op een T die een straat maakt, en wanneer hij de river checkt weet ik zeker dat m'n hand goed is, en hij waarschijnlijk 2 pair heeft. Quinn heeft nog 850 voor zich staan, en ik wil zeker nog wat verdienen, dus ik maak een bet die hij wel moet callen; ik bet 250. Quin betaalt zuchtend, en ik laat mijn straat zien; 2500, thats a good start... Na de hand loop Peter lachend ook maar eens naar z'n plaats aan de andere tafel om ook eens wat geinige handjes te gaan spelen.

Het mooie van Pot Limit Hold'Em is dat de mindere spelers één van hun sterkste wapens wordt afgepakt; het all-in gaan. Hierdoor wordt Pot Limit Hold'Em door velen gezien als spel waar meer skill aan te pas komt dan bij No Limit Hold'Em, al zal NL Holdem zeker voor de Amerikanen altijd de Cadillac of Poker blijven.

In de uren die volgden werden mijn tafels vaak opgebroken, en zat ik steeds weer bij andere spelers aan tafel. Ik won wat potten, verloor er een paar, en mijn chipstack schommelde tussen de 4000 en 10000.

In de dinnerbreak, die dagelijks na 6 levels wordt ingelast, ging ik samen met Frank Sinopoli, David "Chino" Rheem en Peter naar een nieuwe sushi tent; "Naked Sushi", 10 minuten rijden van het Rio vandaan. Frank had een half uur van te voren al besteld voor ons allemaal, zodat we meteen aan tafel konden. De sushi was echt SUPER, en ik denk dat ze nog een goede klant aan me gaan hebben de komende weken.

Na de break ging ik snel van 10000 chips naar 0, en bubbelde ik rond de 140e plaats waar 99 man het geld haalden. "Weer niet in het geld" zullen mensen zeggen of "jammer, zo dicht bij het geld, DZ". Maar dat is een plek waarop ik vaak eruit ga, ik speel voor de eerste plek en niet om eerst in het geld te komen, en daarna pas weer risco's te nemen. Al het geld ligt bij de eerste 3 plekken in het toernooi, en door altijd voor de eerste plek te gaan, maak ik op de lange termijn meer geld.

De belangrijkste hand die ik verloor was toen ik met 55 2000 maakte, en Tim Phan all-in ging voor 4200 meer. Ik dacht een paar minuten na, en kreeg 2:1 voor mijn chips, en zou nog 4000 overhouden als ik verloor. Tim Phan is een hele agressieve speler, dus de kansen waren heel groot dat hij 2 overcards zou hebben, en mijn call een goede zou zijn. Helaas liet hij TT zien, en bood het board me geen hulp. Mijn laatste 2000 ging er een ronde later in op een flushdraw, die ik helaas miste tegen een top pair.

Oh Well, morgen weer een dag, er zullen nog vele bubbelbaden volgen, maar dat deert niet als ik straks in bad mag met een bracelet! Morgen gaan we maar weer voor Pocket azen en Prison Break tegelijk; hopelijk komen de Azen een beetje snel want anders is mijn Ipod alweer eerder leeg, en dat zou echt zonde zijn...

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen