WSOP Spotlight Series - Tony, Liz en Gavin

WSOP Spotlight Series - Tony, Liz en Gavin 0001

Gisteren was een grote dag voor onze spotlight spelers. Ze speelden alledrie in het $2,500 WSOP No Limit Shorthanded event. Een update rechtstreeks vanaf de speeltafels.

Tony G.

Het eerste wat Tony me vandaag vraagt is om een boodschap door te geven aan Gavin:

"Vertel hem maar dat ik de controle heb over de tafel, en dat ik niets aan het toeval overlaat. "

Is die laatste weddenschap vandaag verlengd?

Toen ik later langs zijn tafel liep zag ik hem tips geven aan een medespeler die zijn blinds raisde.

"Waarom raise je alleen mijn blinds en niet die van anderen? Heb je iets misdaan in het verleden? Je begrijpt natuurlijk dat ik dat niet op me laat zitten, en straks heb je geen idee meer tegen wat of wie je speelt."

Dit zei hij terwijl hij in de pot aan het raken was na een pre-flop raise drie keer gecalled te hebben, en een AJs te hebben verslagen met zijn T4o. In de volgende hand raised een speler met Tony in de SB, waarop Tony zegt:

"Kijk eens eens aan, een redelijke raise, en we zien allemaal een flop."

Deze keer won Tony de hand met Q4o.

Later, vlak na de break tussen levels 4 en 5, wint Tony de eerste vier potten met kaarten onder de 7, waaronder een 73o die een board hit met vier ruiten met zijn ruiten 3, en een vette bluf op een flop met A-T-9. Ondertussen praat hij honderduit tegen de spelers aan tafel over het feit dat hij niks heeft.

Hij herinnert de spelers ook aan zijn eerder behaalce succes door tegen me te zeggen:

"Aan de eerste tafel van dit tournament gooide ik alle vijf de spelers eruit, dit had een freeze-out tournament moeten zijn."

Oh, trouwens, Tony speelde inderdaad iedere speler weg bij wie hij aan tafel kwam te zitten in dit short handed event, plus nog twee in de tweede zit.

Later, Tony "broke Aces" with 96o. "Broke Aces" is Aussie for "Cracked Aces". Rule 64c: Raise big with Aces when Tony G. is in the Big Blind.

Gavin Smith

Ik zei als eerste tegen Gavin dat hij er uitgerust uitzag vandaag.

"Was ik gisteren moe? Dat is al zo lang geleden….. het kwam waarschijnlijk omdat ik Limit Hold'Em speelde, daar wordt ik moe en sjagerijnig van.

Iemand vraagt Gavin naar zijn weddenschap met Joe Sebok. De verliezer van deze welkbekende weddenschap moet een door de winnaar uitgekozen superheldenkostuum dragen tijdens het Main Event. Het scoresysteem is nogal ingewikkeld, maar het antwoord op de vraag was eenvoudig:

"Gavin, wat is de stand tussen jou en Joe?"

Gavin: "Nul-nul, tot nu toe is er vooral defensief gespeeld." [/I]

Even later kwam de producer van het radio programma waaraan Gavin meewerkt vertellen wie hun gast zou zin die avond. Ze zei ook dat Gavin en die gast even tijd zouden hebben om rustig te eten voor de show, en erna nog ruim op tijd zouden zijn voor het vervolg van het tournament. Gavin bedankte haar voor deze informatie, en terwijl ze wegliep zei hij:

"Alsof me druk maken wanneer ik kan eten een probleem is, ik heb nog geneen dinner break gehaald in geen enkel tournament tot nu toe…"

Gavin callt voor de grap een laughing balk op een speler die meerdere keren fake muckte op de BB. Het was voor de grap, gezien de speler lol maakte met Gavin en zijn 27o muckte na een grote pre-flop raise van Gavin.

Liz Lieu

Liz barstte in lachen uit toen ze me zag vandaag, en ook al ben ik die reactie gewend van aantrekkelijke vrouwen, zag ze toch de vraagtekens in mijn ogen. Ze vertelde me dat ze reacties had gekregen naar aanleiding van mijn melding over het feit dat ze niet met poker spelers uitgaat. In één van die E-mails stond:

"Ik kan niet pokeren, ik heb nog nooit van poker gehoord, ik kan het woord peokere niet eens spellen…."

in de derde ronde kreeg Liz met een nare beat te maken toen ze gerivered werd voor het merendeel van haar stack. Een paar handen later zat ze All-In, en werd ze weer verslagen. Ze kwam me vertellen wat er precies was gebeurd, en ik vroeg haar wat ze van plan was.

"Nou, op dit moment ben ik op zoek naar een paar mensen om te wurgen…."

Ook al weten de meeste media mensen dat het nogal onethisch is om met een speler te praten vlak na een bad beat, stelde ik aan Liz voor om even een praatje te maken. Ze vond het een goed idee, en zei dat ze nog wel wat dingen te zeggen had.

"Ik heb het gevoel alsof ik in alle tournaments tot nu toe aan een zijden draad heb gehangen. Ik begrijp heus wel dat ik middenin en bad run zit, en ik weet dat het iedereen overkomt, maar kom op, drie events achter elkaar bij de WSOP… "

"Je weet dat ik in alledrie de tournaments mijn best heb gedaan, ik heb zelfs maar één fout gemaakt in die drie dagen."

Voordat ik jullie vertel wat haar enige fout was, wil ik dat jullie even denken aan het volgende; Heb je ooit tournament na tournament gespeeld en het gevoel gehad dat je maar één fout maakte? Wat ik nog interessanter vond is de hand die Liz als haar grote fout zag. Probeer de volgende hand eens te analyseren en bedenk je eens wat jij gedaan zou hebben…

Liz zat in de BB (50), en een stack van 800 maakte het 100 to go. De speler had de hele dag al gelimpt en gefold bij raises, dus besloot Liz het af te maken. Ze maakte het 400 to go met Q7c. De limper ging All-In voor nog eens 400, en natuurlijk callde Liz. De limper liet KTo en wint als geen enkele hand verbetert. Haar analyse:

"Wat dacht ik toch op het moment dat ik achter 100 chips aanging met 400 en Q7s? Waarom zette ik hem in een positie vanuit welke hij zou kunnen folden of pushen en me in de pot dwingen? Waarom zette ik mezelf vast met die hand en die bet? Waarom betaalde ik niet gewoon 50 in om de flop te zien?

Goede vragen, maar waarom is dat zo een grote fout dan? Ik heb meer fouten gemaakt voordat ik in de Super Satellite die ik gisteren avond speelde begon, dan Liz in drie WSOP tournaments. De profs zijn precies hetzelfde als wij , tot ze aan de poker tafel gaan zitten.

BAD BEAT OF THE DAY:

Vanuit het $1,500 Limit Event. Doug Carley haalt de tweede ronde, met een bovengemiddelde stack van 1700. In de eerste negen handen ziet hij: KK, QQ, KK, KK, en AKs. Hij verloor alle vijf de handen, en maar één tegen Azen. Hij ligt uit het event.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen