WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 4

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 4 0001

Argentinie-Duitsland was de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het WK Voetbal 2006. In Nederland begint de wedstrijd op een mooie tijd, 17:00, in Las Vegas is het dan helaas pas 8 uur 's ochtends…gaap….Het werd een spannende wedstrijd, wat normaal niet zo belangrijk is voor de ESPN commentators, die vinden elke Wedstrijd fantastisch, en maken zelfs van een bloedeloze 0-0 een spektakel, dat krijg je blijkbaar in een land waar ze pas een paar jaar onze volkssport kennen. Het EK wordt hier niet eens uitgezonden; ze zijn hier dus weinig voetbal gewend. De Duitsers namen de penalty's perfect, en de Argentijnen deden het tegenovergestelde, dus mag Duitsland het in de halve finale opnemen tegen Italie, dat Ukraine makkelijk de baas bleef.

Maar goed, verder over poker: In het Shorthanded toernooi vandaag had ik een pittige tafel, niet echt bekende spelers, maar wel spelers die wisten wat ze deden. Ik speelde veel handen, en schommelde het eerste uur tussen de 1500 en 3000 chips. We begonnen met 2500. De grootste pot die ik speelde was toen ik in de big blind zat met T9dd, Mark Gregorich raisde op de button naar 150, en ik betaalde 100 meer. Op dat moment had ik nog slechts 1600 voor me staan. De flop was 7-8-4 rainbow, en ik checkte. Mark bette 250, en ik besloot dat ik niet meer van deze hand weg kon komen; twee overcards en een straight draw, dus ik besloot hem te checkraisen naar 600, dat moest genoeg zijn om z'n overkaarten weg te gooien, en als ie een paar had zou ik het wel merken. Mark dacht even na en callde…hmmm, ik ken Mark wel een beetje als speler, en weet dat ie niet zou callen met twee overcards zoals bijvoorbeeld AK, hij had een paar of beter of maybe ook een straightdraw.

Ik besloot no matter what de turn zou worden mijn laatste 1000 chips erin te gooien. De turn bracht een blank, en ik zette m'n chips erin. Ouch! Mark callde in een seconde; "he beat me to the pot," zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen, en liet triomfantelijk zijn 77 zien voor een set zevens.

Toen ik 9T liet zien was hij al wat minder blij, want hij hoopte natuurlijk dat ik drawingdead zou zijn. BAM!! Een 6 op de turn, en ik was weer back in business met 3500+.

De laatste hand voor de break, er is in elk WSOP toernooi een break van 20 minuten na elke 2 levels dus na elke 2 uur, was mijn eerste hand van kaliber TT. Ik maakte er 150 van, en de BB callde de flop. De flop kwam 9-9-4, hij checkte ik bette 300, en hij callde. Turn 4, check, check, River 7, en m'n tegenstander bette 300, ik callde en hij liet helaas 45 zien voor een Full House. Back to 2300 in chips, altijd leuk zo'n laatste handje zo vlak voor de break.

In de break halen David Williams en ik wat te eten, en hij vertelt me op welke wijze hij aan z'n 12000(!!) Chips is gekomen, not a bad start.

Na de break vind ik al snel twee azen, en een jonge jongen rechts van me raised naar 600. Met nog 2100 chips wil ik hem er natuurlijk inlokken, dus ik raise hem naar 1600, een bedrag waar hij bijna geen nee tegen kan zeggen, en tja, dan komen die laatste 600 er ook nog wel in. Hij denkt even na en besluit me All-In te raisen, ik call natuurlijk makkelijk, en zie dat ik het moet opnemen tegen KQo, "not bad," ik heb een "kans"(pocket azen is 87% favoriet tegen KQo). Mijn kansen worden al een stukje kleiner wanneer ik een flop met een vrouw erop zie, ik lig nog voor met ruim 81% kans om de hand te winnen. Als er daarna op de turn nog een vrouw valt ga ik in een keer van 81% favoriet naar 4.5% underdog. Ik moet dus m'n 2-outer hitten om erin te blijven, die komt helaas niet en ik ben weer een illusie armer; Azen zijn ook niet alles.

Ik ga op zoek naar David om hem succes te wensen, en te zeggen dat ik een taxi naar huis neem. Wanneer ik hem eindelijk vind, zie ik dat ie nog maar 1000 chips over heeft, en 10 minuten later zit ik naast een depressieve David in de auto terug; Poker Ain't always sunshine.

Thuis gekomen namen David en ik allebei een nap. Ik ging even liggen om 6 uur 's avonds, en werd pas om 1uur 's nachts weer wakker. Oops…. Was ik bijna van m'n jetlag af, zit ik er weer helemaal in; Oh well, mijn hele leven is een jet-lag zeg ik maar altijd. Het is nu 6 uur 's ochtends hier, ik blijf nog maar even wakker. Engeland-Portugal begint zo, en volgens de ESPN commentator zal het een "Great Match that can go either way " worden , laat ik me daar maar bij aansluiten.

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen