WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 5

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 5 0001

Zaterdag ochtend vertrokken David en ik vol goede moed naar het $2000 NL Hold'Em toernooi. Éénmaal aangekomen aan mijn tafel ben ik net op tijd voor mijn hand. Iedereen fold, en ik zie een AK, ik maak in de cutoff 100, de button fold, de kleine blind fold, de grote blind denkt echter even na, en maakt er 500 van. Nu ligt de beslissing weer bij mij, ik weet niets van deze jongen want ik kom net zitten. Ik zet hem op een paartje ergens tussen 88 en QQ of AK, of AQ, maar ook een mindere hand sluit ik niet uit, want ik raise vanaf de button, dus hij zou wel eens kunnen denken dat ik steal en willen restealen. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van AK als ik gereraised word, maar ja, in een veld met 2000+ spelers moet je soms weleens een gokje wagen. Ik Besluit dus All-In te gaan, hopende dat hij z'n hand nog weggooit, al acht ik de kans heel klein, want hij heeft al een kwart van zijn stack in de pot staan, hopen dus op een AQ. Hij callt veel sneller dan verwacht, en ik vrees het ergste; AA, KK, QQ, JJ, of AK. Hij laat QQ zien, en we hebben een coinflip. De flop brengt alleen maar rags, en als er op de turn een vrouw valt is het GG; oh well, één hand gespeeld, en ik weet in ieder geval meteen waar ik aan toe ben, i.p.v. tot 2200 spelen en bubbelen.

David ligt er ook snel uit en we besluiten om even langs z'n vriend/filmregiseur/multizillionaire Daniel te gaan, die in een Villa zit in het Wynn. Lezers van ons dagboek van Vegas in April kennen deze Daniel misschien nog wel. Hij is gek van poker, en hij heeft in het verleden al vele grote spelers heads-up verslagen, maar tegen mij moest hij het onderspit delven in April.

Toen we z'n super Villa binnenkwamen, zagen we Daniel al zitten aan tafel met chips, en wisten we al weer hoe laat het was; Heads-up poker.

We bestelden wat sushi, en Daniel en ik begonnen met een best of 7. 5000$ per potje. Ik kwam al snel met 3-0 voor, maar daarna kwam daniel terug tot 3-2, na wat miraculeuze All-In plays, zoals callen met 93dd preflop, terwijl we allebei nog evenveel chips hadden. Achteraf gezien is de 'Lets get Lucky' strategie misschien wel de enige waarmee Daniel kans maakt tegen mij. Marcel kwam rond 22:00 ook nog even langs, hij was net een dag in Vegas, en ik had hem nog niet gezien. Hij speelt z'n eerste Event vandaag; het $2000 Omaha hi-lo tournament. Dit sla ikzelf over om een rustdag te nemen. Om 23:45 verlieten we de Wynn 10k rijker.

Maandag: nieuwe dag, nieuwe kansen

Het $3000 Limit toernooi stond op het programma, en ik was laat met registreren. Het toernooi was al 10 minuten bezig, en dat is niet echt een voordeel, want dan wordt je aan een tafel gezet met mensen die ook laat registeren; de rest van de luie pro's. Mijn tafel had dus een zware bezetting met m'n buurvrouw en huisgenoot Evelyn NG, Mark Seif, Dustin 'Neverwin' Woolf, Huck Seed, en nog een andere oudere meneer waarvan ik de naam niet weet, maar hij vertelde wel vrolijk dat ie 3 Bracelets had. De eerste twee levels schommelde mijn stack tussen de 2100 en 4000, en ik kon niet echt op gang komen. Toen de dinnerbreak begon had ik slecht een klein stapeltje van 3200 punten, met nog 100 spelers left, niet iets om over naar huis te schrijven, al doe ik dat toch :s.

Samen lopen Peter Dalhuijzen en ik naar de Japanner in het Rio, geen top tent, maar wel lekker snel denken wij… Peter is net uit het 2k event van de dag ervoor gebust op een 44e plek, goed voor ruim 10k, maar ja als je zo dicht bij bent dat je de bracelet bijna kan voelen, dan hoop je denk ik toch op meer. In de Japanner bestellen we wat sushi en wat andere japanse rommel. Na 20 minuten komt het vrouwtje vertellen dat de sushi nog minstens 20 minuten duurt, hier worden we niet blij van, ik zie m'n 3200 punten daar al staan terwijl de dealer de grote blind van 800 van m'n stack afhaalt omdat ik er niet ben. De sushi word dus gecancelled, en we werken maar wat rijst en beef naar binnen. Om 19:55 trek ik een sprintje naar de speelzaal, die zeker 10 minuten lopen is van het restaurant, en kom ik hijgend op mn plek aan, één handje gemist. Oh well, could have been worse.

Ik weet mn stack op te bouwen naar 6k, en weer af te breken naar 1k, om deze vervolgens weer op te bouwen naar 10k. Ik krijg zelfs azen utg, maar geen actie dus ik pak de blinden op. Daarna verlies ik twee zure handen, en sta ik weer met lege handen. Eerst mis ik een opened straight flush-draw 15 outs 2 keer voor een monsterpot, en daarna kan ik ook niet winnen met KTdd tegen 99, en dan zijn 10K punten snel verdwenen.

Vandaag spelen Marcel en David het $2000 Omaha hi-lo tournament. Ik heb besloten een dagje rust te nemen. Zo'n hele week pokeren is zwaarder dan je denkt, want het was de meeste dagen Poker, Slapen, Poker, en niet veel anders. De eerste week van de WSOP hier in Vegas heeft nog niet veel opgeleverd. Zelf ben ik tevreden op de manier waarop ik heb gespeeld, op een paar handen na de eerste paar dagen, en heb ik er alle vertrouwen in voor de komende 4 weken. In toernooien met zulke grote deelnemersvelden heb je gewoon net dat beetje geluk nodig om door te kunnen stoten, dat geluk is er nog niet, maar dat is hopelijk een kwestie van tijd.

Morgen speel ik het $5000 NL toernooi, een mooi toernooi met eindelijk wat meer chips om mee te beginnen, I'll keep u guys posted!

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen