WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 8

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 8 0001

Na mijn vroege uitschakeling in het $1000 NL rebuy toernooi, vroeg Patrik Antonius aan mij of ik mee wilde naar de Ultimate Fighting Championships die plaatsvonden in de Mandalay Bay Arena. Ultimate fighting (www.ufc.com) is razend populair in Amerika, heel veel mensen kijken het via pay-per-view live op tv of op het Internet. Patrik zelf zat nog in het toernooi, dus ging ik op pad met 3 finnen, waaronder Juha Helppi en Jani Vilmunen, twee van Finland's beste poker spelers. Tijdens de fights besefte ik me pas hoeveel ik met poker bezig was geweest de afgelopen 2 weken, het was de eerste niet poker gerelateerde bezigheid in Vegas naast dagelijks eten en slapen. De gevechten waren best wel ziek, want bij ultimatefighting mag alles behalve bijten en krabben, bij enkele gevechten kwam er heel wat bloed vrij en de scheidsrechter vond het dus allemaal best. De twee main fights waren achteraf best wel teleurstellend, de eerste werd na 1 minuut al gestaakt omdat meneer Shamrock geen tegenstand meer bood tegen de elleboog van Ortiz die elke 2 seconden op z,n gezicht inbeukte, en in het World heavyweight gevecht tussen Sylvia en Arlovski gebeurde er 5 rondes lang niet veel meer dan je normaal bij een bokswedstrijd ziet, en behield Silvia z'n wereldtitel op punten. Ik vraag me af hoeveel Nederlanders de UFC volgen, laat het eens weten in het forum, ik ben benieuwd. Al met al was het toch zeker een vermakelijke avond, en zeker niet verkeerd om even uit de pokercyclus te komen.

's Avonds voor het slapen gaan bekeek ik voor het eerst eens goed hoe zo'n bracelet er nou eigenlijk uit ziet, mijn huisgenoot David Williams had de dag ervoor zijn eerste Bracelet gewonnen met 7 card stud , nu kan ik niet achterblijven natuurlijk......

Maandag was het tijd voor het event waar ik het meest naar uitkeek; het $10.000 pot limit Omaha toernooi. Een toernooi met een net zo hoge buyin als het WSOP Main event, alleen veel minder spelers. Zo'n 200 man zouden gaan strijden om een hoofdprijs van rond de $600k.

Omaha is het spel dat ik naast Hold'Em het meest speel, en waarin ik in het verleden het bij toernooien vaak goed heb gedaan met meerdere finaletafels en een overwinning op St.Kitts.

Het toernooi was goed te doen want naast de halve Omaha wereldtop, zo'n 50 spelers, deden er nog eens 150 amateur Omaha spelers mee, en daar waren de chips te halen.

Mijn eerste tafel met daaraan Daniel Negreanu was een droomtafel, want er zaten geen spelers aan die in het Omaha spel indruk op me maakten.Chips krijgen zou niet te lastig worden, gewoon af en toe de nuts maken en afbetaald worden…makkelijker gezegd dan gedaan….

Toen mijn tafel 4 uur later werd opgebroken, zat ik nog steeds rond de 10000 chips; m'n beginstack. Ik had geen potten kunnen breken aan een tafel waar mensen dachten dat ze met 1 harten in hun hand een flush konden maken, en waar spelers met de een 6 hoog flush makelijk duizenden punten afbetaalden

Na de dinnerbreak rond een uur of 9 zat ik in de grote blind met 11 duizend aan chips en blinden van 200/400. Vanessa Ruso limpte in midden positie, en Rodeen Talebi limpte op de button, ik kon dus een gratis flop zien in de grote blind met m'n hand: 8c-6h-5h-3c. De flop kwam K-7-4 met 2 clubs, ik flopte dus een wrap met een flushdraw, maar niet de nut flush. Ik checkte om te kijken wat de rest van de tafel deed. Vanessa bette meteen de pot 2100, en Rodeen callde op de button..hmmm ik had nog ongeveer 10500 voor me staan, Vanessa 5000 en Rodeen had me covered met 14000 in chips. Ik besloot met m'n mega draw All-In te gaan omdat er een goede kans was dat ze beiden zouden folden, en zo niet dan had ik altijd nog outs. Vanessa dacht lang na en foldde, maar Rodeen zei meteen al:" I will gamble with u Noah "

Toen vermoedde ik meteen dat mijn flushouts niet meer meetelden en mijn vermoedens werden bevestigd toen ie een AKxx liet zien met AK van klaveren, ik moest één van m'n 10 straat outs hitten, en er mocht geen klaver komen anders lag ik eruit. De turn was gelijk de klaver boer en ik lag eruit. Heel irritant, want ik had het hele toernooi voorzichtig gespeeld en dan zal je altijd zien dat je er op zo'n handje in de blinden uitgaat, waarbij je iets flopt waar je moeilijk van kan wegkomen. Overall ben ik tevreden hoe het toernooi verliep en had ik al een paar keer uit het toernooi kunnen liggen, maar maakte ik een paar goede reads en laydowns; jammer dat dat niet beloond werd.

Vandaag stond het $1000 NL toernooi op het programma, maar ik besloot maar eens een dagje rust te nemen. Eens kijken of dat verandering kan brengen in m'n bad run.

Ik sliep voor het eerst eens lekker uit hier in Vegas en bracht de rest van de dag door bij het zwembad in de tuin en achter mijn laptop, waarop ik het verloop van de WSOP toernooien volgde. Een goede vriend van me, David "Chino" Rheem, greep net naast de Bracelet in het $1000 rebuy toernooi met een tweede plek. Steve Wong behaalde voor Nederland een mooie vierde plek aan de sterk bezette finaletafel in hetzelfde toernooi. Ik heb Steve nog niet gesproken, maar ik denk dat ie met gemengde gevoelens zal terugkijken op de finale. Een vierde plek in een WSOP toernooi is natuurlijk fantastisch, maar als je zo dicht bij een bracelet bent, hoop je op net dat beetje geluk wat je nodig hebt om die eerste plek te pakken. Dat geluk had Allen Cunningham wel, die toen het 3 handed bezig was slechts 10% van de chips in het spel had, en uiteindelijk toch nog de overwinning behaalde. Verder had ik een lang msn gesprek met Mike Matusow, waarin we wat strategie bespraken en hij me wat tips gaf, we zullen de komende weken eens gaan kijken of dat z'n vruchten afwerpt.

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen