WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 10

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 10 0001

Het WSOP Main event komt met de dag dichterbij en dat merk je aan alles hier in Vegas. In de gangen van de Rio komt er elke dag wel een standje bij, zo zag ik vandaag voor het eerst een man met een kraampje die één of andere dvd van Phill Hellmuth en Howard Lederer aan de man probeerde te brengen voor $5, hij had nog tig dozen achter zich staan, voorspelt dus niet veel goeds wanneer een dvd van deze twee pokergiganten voor maar $5 over de toonbank gaat. Ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord, maar blijkbaar probeert iedereen in Vegas een graantje mee te pikken van de WSOP. In heel Vegas merk je dat de WSOP leeft: Bij de Bentley Cardealer vroeg de medewerker: 'When does the big one start? Oh u must be gettin excited, I myself can't wait to see it on TV." En de meneer die bij de kaasafdeling werkt bij Whole Foods: "Congrats on your bracelet Dave, are u wearing it? Can i take a look? Wow its niceeeeeee".

In het $2500 shorthanded toernooi op donderdag ging ik lange tijd up and down, maar ik vloog er uiteindelijk uit met mijn eerste coinflip toen ik op de button All-In ging voor 2400 met QT van harten om de blinden te stelen(750 in de pot), en de kleine blind er overheen All-In ging met twee achten.

Vrijdag stond ik al snel op 700 chips in het $2000 NL toernooi, maar wist ik me terug te vechten naar 2700 chips vóór de eerste break. Ik speelde goed en had een goed gevoel want het was best wel een makkie. In één van de eerste handen na de break verloor ik meteen 700 chips door een gemiste straight flushdraw, down to 2100. In het uur dat daarop volgde kreeg ik niet veel soeps, maar wist ik m'n stack rond de 2000 te houden. In Level 4 met blinden van 100/200 kreeg ik eindelijk een speelbare hand; AK suited. En wanneer een oudere man man in midden positie naar 600 raised, rest mij maar één move: All-In. De meneer denkt een tijdje na en telt z'n chips, hij heeft slechts 50 punten, meer dan ik, maar besluit uiteindelijk toch te callen met A6dd. Het board liet 5-4-6-T-2 zien en ik kon weer naar huis.

Thuis aangekomen speelde ik wat online, want ik voelde me goed en hoopte dan maar wat geld te maken. Ik speelde een paar tafels op Ultimatebet en speelde ook maar eens een Double Shootout op Pokerstars voor een WSOP seat. Thuis speel ik deze nooit want ze zijn voor ons midden in de nacht. Op UB sta ik binnen no time 30K achter, kleine troost is dat ik wel de eerste tafel win van m'n Double-Shootout. :s De komende uren blijf ik op UB grinden want het is een goede game; m'n tafel zit vol met malloten en als ze niet opstappen moet ik de achterstand wel goed kunnen maken. Ondertussen begint ook de Final van de Shootout voor de WSOP seat. Één voor een knikker ik m'n tegenstanders eruit, en zit ik uiteindelijk heads-up voor de seat met 10500 punten tegen 3000 punten. Tot tweemaal toe krijg ik hem op 1500 maar dubbelt hij weer terug omhoog. De derde maal dat ik hem All-In had was echter scheepsrecht: "congratulations, Exclusive has won the tournament!" Das toch ff 11k, nu weer terug naar UB want zolang ik daar achter sta is een seat maar een kleine pleister op de wonde. Rond 3uur 's nachts hou ik het voor gezien en heb ik m'n verlies kunnen ombuigen naar een winst van 16k+, de seat niet te vergeten natuurlijk, en zo eindigt de dag toch nog positief. Nu alleen eens een keer wat meer geluk bij de WSOP….

De volgende ochtend haastten David en ik ons naar het Rio want we waren iets te laat voor het $2500 Limit toernooi, het event waar ik vorig jaar een finaletafel in behaalde en negende werd. Met goede herinneringen ga ik zitten aan m'n tafel. Ik speel lekker en weet m'n stack in de eerste twee uur uit te bouwen naar 4100. In het derde en vierde level zet ik die lijn voort en kom ik op ongeveer 7900 punten terecht in de tweede break, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Level vijf met de blinden op 100/200 verlies ik m'n AK tegen AJ wanneer het board A-5-J-5-T laat zien en m'n buurman z'n stack verdubbelt. Down to 6000. Daarna moet ik enkele handen op de flop of turn folden. Na een raise is de helft van m'n stack alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. Als ik daarna de nuts straat maak op de turn met AT op de 5-J-Q-K ccc flop en geraised word, vrees ik al het ergste en call ik hem uit. Ja hoor, hij laat 67cc zien voor een flush. Down to 1300. Ik krijg AQ in tweede positie en ik raise naar 400 en ik besluit dat ik deze hand niet meer weg kan leggen, en makkelijk de beste hand kan hebben want deze gozer speelde tot nu toe niet echt de sterren van de hemel. Ik reraise naar 800 en vraag of we alles er gewoon in gooien aangezien ik toch bijna All-In ben. Aan de blik in z'n ogen en de manier waarop hij ok zegt, zie ik meteen dat ie niet blij is. Hij ziet er nog minder blij uit wanneer ik AQ laat zien en hij slechts met KQ op de proppen kan komen; I WIN! O nee, zo werkt het niet, we krijgen nog een flop, een turn en een River. Teleurgesteld sta ik op van m'n tafel en laat ik een board met wat rags en een koning achter me. Weer een toernooi naar de klote....

"When it Rains it pours" gaat nu wel aardig op zou ik zeggen.

Ik kijk even hoe het met David Williams gaat, en die heeft een goeie stack: 8000 in chips. Hmm, nog geen tijd om naar huis te gaan dus. Dan maar even bij de stand van PokerNews hangen tot David dinnerbreak heeft. Nog geen 15 minuten later gaat m'n telefoon; het is David, hij ligt er ook uit. Wanneer hij me uitleg wil geven over hoe en wat zeg ik alleen: I know how u feel buddy, I know how u feel….

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen