Brunson en Hellmuth liggen eruit!

Brunson en Hellmuth liggen eruit! 0001

Doyle roept luid en duidelijk: "Floor!" De bezitter van 10 bracelets en door velen gezien als de beste poker speler die vandaag de dag rondwaart, verloor een dikke pot. Nu zat hij met minder dan 3000 chips, short stacked dus ergens ver in level 3. Een speler bette, een andere raisde all-in, Brunson ging ook all-in, en de eerste raiser foldde. Brunson had de raiser 'gecovered' dus verwachtte aardig wat chips terug te verdienen uit de hand. Jammer genoeg telde de dealer verkeerd, en kreeg Brunson te weinig chips.

Toen de floorman éénmaal was gearriveerd begon Doyle zijn verhaal. Ondanks zijn leeftijd is hij nog super scherp, en noemt hij de getallen op alsof hij een rekenmachine in zijn hoofd heeft. Aan zijn medespelers is duidelijk te zien dat ze moeite moeten doen om zich de informatie net zo helder en accuraat voor de geest te halen als Brunson. Uiteindelijk zijn ze het met hem eens. Maar de floorman zegt: "Doyle, we already started the next deal, there's nothing we can do about it."

Doyle is best pissig op dat moment, maar gaat niet in discussie. Hij zegt nog wel dat hij het er niet mee eens is, maar dat er niets aan te doen is. Hij schudt zijn hoofd en concentreert zich zodat hij ondanks dit obstakel nog een kans maakt om terug te komen. De sfeer aan de tafel wordt steeds grimmiger terwijl iedereen in de room achter Doyle lijkt te staan.

De speler die Brunson's chips kreeg voelt zich verschrikkelijk rot terwijl het publiek zachtjes allerlei opmerkingen over de chips die niet in die stack horen mompelt. Hij begint zich te verontschuldigen.

Opeens komt er een glimlach op Doyle's gezicht. Hij stelt de speler gerust en zegt dat hij een goede call had gemaakt en dat het niet zijn schuld was. De speler haalt opgelucht adem en richt zich weer op zijn spel.

Doyle vecht nog even voor zijn leven met zijn short stack, en vliegt er net na level 4 en de dinner break uit. Hij krijgt twee staande ovaties als hij de zaal verlaat. Twee!

Eerder die dag werd Phil Hellmuth van de ESPN tafel gebost. Na vele standaard "Hellmutistische" uitspraken waaronder zijn favoriete: "I can't believe I'm folding this hand," vliegt hij eruit met dezelfde hand als vorig jaar. Zijn A-Q houdt geen stand tegen pocket zevens. De aankondiging dat Phil eruit ligt wordt met gejuich begroet, vervolgens klinkt een daverend applaus en gelach.

Phil heeft dan wel evenveel bracelets als Doyle, maar als we de poker community peilen dan is het overduidelijk dat Doyle nog steeds "the edge" heeft.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen