Zie poker als een Top Sport!

Zie poker als een Top Sport! 0001

Iedereen zou het toch met me eens moeten zijn dat als je een sport iets serieuzer gaat beoefenen, je ook spullen moet aanschaffen om die sport te kunnen beoefenen, voor die ene keer in de twee maanden kun je best het tennisracket van de buurjongen lenen misschien, of gewoon een heel goedkoop racketje kopen. Maar ga je echt op les iedere week, en speel je daarnaast ook nog af en toe een toernooitje, dan is het toch wel aan te raden om je eigen racket te kopen.

Met de meeste andere sporten is het vrijwel niet anders, als je gaat voetballen koop je comfortabele schoenen en wellicht een tenue, ga je golfen moet je toch echt een golf set aanschaffen anders kom je niet ver op de baan. En ook al ben je dan recreatief bezig, koop je waarschijnlijk redelijk goede spullen zodat je ook echt wat aan deze hebt; een voetballer koopt lichte schoenen, een tennisser een stevig, maar licht racket. Die toebehoren kunnen best prijzig zijn, maar goed, je slaat of schopt je balletje en wint af en toe een bekertje(of niet).

Poker is ook en sport, en alhoewel de meesten denken dat je dan wel klaar bent moet ik toch beweren dat het tegendeel waar is. Een goede poker speler moet net als een voetballer, golfer of tennisser over de goede kit beschikken, spullen die nodig zijn om de sport goed te kunnen beoefenen. Nu zullen velen van jullie denken: ja, maar ik zit in mijn onderbroek met mijn laptop op de bank, niemand die me ziet…. Leuk lief en aardig, maar over die spelers heb ik het niet! Ik heb het over de spelers die op reis gaan om tournaments te spelen, over spelers die wekelijks een live game spelen, en ook nog eens dagelijks op internet in hun favoriete room huishouden. De spelers die poker als een loopbaan zien en eigenlijk top sport bedrijven. In geen enkele sport is de mentale druk zo groot, en in geen enkele sport wordt zoveel psychologische oorlogsvoering uitgeoefend. Een poker speler heeft een goede basis nodig, en die bestaat in mijn ogen uit ten eerste een goede bibliotheek, een set boeken waarin het spel goed is uitgelegd. Lezen is dus ook deel van de sport beoefenen, jezelf opleiden is essentieel! Je ogen open houden en je ervan bewust zijn wat in de poker scène speelt is erg belangrijk. Maar dan zijn we er dus nog niet. Een speler moet lekker in zijn vel zitten, goed eten, de kleren dragen die lekker zitten, en ook vooral die rust kunnen vinden die nodig is om mentaal en fysiek op te laden.

Een goede thuisbasis is erg prettig om te hebben denk ik, een plek waar je weer tot rust kan komen, en die netjes is. Stel je komt terug van een dik toernooi, en je baalt. Wat is er dan vreselijker om in een uitgewoond ongezellig huis terug te komen? Geloof me, sommige gasten die tonnen winnen wonen in krotten, waarom? Omdat ze niet bewust omgaan met hun sport en hun verantwoordelijkheid jegens zichzelf niet nemen. Als je op topniveau speelt, regel dan je shit. Je hoeft niet te leven als een koning en geld over de balk te smijten, maar als je slim bent en je neemt een deel van je verdiensten en die investeer je in je infrastructuur. Je koopt een goede computer (om ongestoord online te kunnen spelen, zonder onderbrekingen), een goede internetverbinding(geen basispakket dus, dan ben je vaak DZ omdat de verbinding te traag is), een fatsoenlijke stereo voor in de kamer in welke je speelt. Daarnaast haal je een chille douchekop met verschillende standen, lekkere badgel en persoonlijke verzorgingsmiddelen zodat je ook kan zorgen voor je belangrijkste stuk poker gereedschap; je lichaam, en als jij lekker in je vel zit kun je ook beter denken, en als alle shit om je heen is geregeld dan kun je vrij denken en je focussen op de sport. Kort gezegd houdt het gewoon in dat je moet opruimen, schoonmaken en basis bouwen. Jij bedrijft een top sport, en vergt veel van jezelf, verzorg jezelf en je omgeving dan ook zodat je het aankan, en misschien zelfs klaar bent voor een volgend level……

Zorg natuurlijk ook dat je rekeningen zijn betaald, er is immers genoeg geld als het goed is, tenzij je flink boven je stand leeft!

Hoe pak jij het aan? Speel je en zie je waar je uitkomt, of bent je bewust je sport aan het beoefenen? Let wel dat ik het nog niet eens heb gehad over de tijd die je zou moeten nemen om te studeren en je notes (die je uiteraard maakt tijdens tournaments en terwijl je online speelt) door te lezen. Om nog maar te zwijgen van de vele gesprekken die je met andere spelers zou moeten voeren over poker, handen, beats etc….

Neem het allemaal niet te zwaar, maar wel serieus, je zal zien dat je een stuk beter presteert als je volledig bewust met Poker bezig bent!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen