Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WSOP Spotlight Series - Tony G

WSOP Spotlight Series - Tony G 0001

De derde speler die we in de spotlight plaatsen is Tony G. Tony is de huidige European Champion, World Poker Tour Champion, en hij heeft tot drie keer toe de finale gehaald van de World Poker Tour. De afgelopen tien jaar heeft hij hoofdzakelijk doorgebracht met professioneel poker spelen, en het winnen van tournaments. Op televisie is hij ook vaak te zien geweest, en doordat hij niet op zijn mondje is gevallen is hij favoriet bij de TV producers en programma makers. Tony werd geboren in Litouwen en groeide op in Australie, en leerde pokeren in de card rooms van Wenen en London. Hij woont op dit moment in Melbourne.

De laatste tijd is Tony regelmatig op TV verschenen, onder andere in Bad Boys 2, een programma van de WPT, waar hij won van een aantal andere "bad boys"(Tony wordt zelf ook wel "poker bad boy" genoemd). Hij deed het erg goed in de Intercontinental Poker Championships, waarvan de finale zondag op CBS wordt uitgezonden.

Ik sprak een dag voordat de WSOP begon met Tony G. We vroegen hem hoe hij zich had voorbereid op de World Series. Tony had, net als Liz Lieu de week voor de World Series vrij genomen. Hij bracht een week door in Santa Monica om zich daar in alle rust voor te bereiden. Hij kwam een paar dagen voordat het eerste WSOP event begon in Las Vegas aan. Hij kwam erg relaxed op ons over, en leek klaar te zijn voor vijf weken vol poker.

De meeste spelers zijn wel bekend met de strategie van Tony G, maar de meesten kunnen er niets tegen beginnen. Tony wil met een grote stack eindigen, anders gaat hij liever naar huis. Hij speelt snel, en dat meteen al in het begin van tournaments, en ook al betekent het dat hij daardoor vaak vrij vroeg uit tournaments ligt, is de andere kant van het verhaal dat hij regelmatig uren lang met een grote stack voor zich een tafel aan het uitmelken is. Een dergelijke strategie kan alleen door een speler worden toegepast met een sterke persoonlijkheid zonder angst voor het vroegtijdig moeten verlaten van events. Tony bezit de skill en de kracht om deze strategie goed toe te passen, maar daar moeten we wel bij vermelden dat hij de laatste twee tournaments die hij speelde al vrij vroeg verliet…

Tony was had de alternate status in het $1500 NLHE event, en kreeg al een seat aan het einde van het eerste level, maar overleefde het tweede level niet. In het $1500 PLHE op woensdag lag hij er al in het eerste half uur uit, maar dat is niet gek voor een speler met zo een agressieve stijl. We zullen in de weken die komen ongetwijfeld zien dat hij zich met een grote stack omhoog zal werken in sommige van de tournaments die gaan komen. Wellicht klinkt dat als een voorspelling, maar met 39 bracelet events zal het vrijwel zeker het geval zijn.

ED Note:[I]Jij kan ook nog naar de WSOP, win je seat op[URL="http://www.nl.pokernews.com/noble-poker/"] Noble Poker[/URL]!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen