WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 7

WSOP 2006 - Noah Boeken's Quest for the Bracelet - deel 7 0001

Ik zou Noah's Quest for the Bracelet ook wel Noah's Badbeat and ColdDeck Stories kunnen gaan noemen, maar we houden de moed erin.

Donderdag speelde ik het 1500$ Limit Holdem. Het werd een korte zit met weinig noemswaardige handen. Ik speelde strak, maar ging er in level 4 uit toen ik mijn eerste goede hand van de dag oppakte; een paar negens, en ik met m'n laatste 800 puntjes tegen AA aanliep, weinig aan te doen, want met de blinden 75/150 was ik al All-In op de flop, weinig spel dus in de toernooitjes met 1500 chips; een hand verliezen en je bent crippled.

Ik vloog "helaas "net te laat uit het Limit toernooi om nog mee te kunnen doen aan het $5000 Hi-Lo toernooi dat om 2 uur begon, dus besloot ik Marcel steun te geven aan de finale Tafel van het 5000$ NL toernooi. Toen ik aankwam bij de finale was Marcel de chipleader, door een double up met AK tegen AJ All-In preflop tegen Vinnie Vinh, die het toneel al op een achtste plek moest verlaten ondanks de chiplead die hij had aan het begin van de Finale tafel. Helaas was dit letterlijk de enige hand die Marcel won aan de finale tafel, en moest hij genoegen nemen met een voor ons toch wel teleurstellende vierde plek.

Phil Hellmuth zou uiteindelijk tweede worden achter de jonge Jeff Cabanillas, die zich van een uitzichtloze vijfde plek met 5 man en een hele kleine stack terug vocht naar de overwinning.De rest van de Avond speelden ik en Patrik online, en bracht ik m'n nacht weer door in het Bellagio op het befaamde roll-away-bed :s

Vrijdag speelde ik het $2500 No Limit toernooi, een heel mooi toernooi vol met Amateurs dus goede kansen zou je denken….

Ik wist mijn stack vrij snel uit te bouwen van 2500 naar 8500, mede door een pot waarin ik Azen had. Na een Limper maakte ik 200 (4 maal de grote blind), en de jongen op de button callde. De grote blind dacht een minuut na en besloot er 975 van te maken; de actie was weer terug bij mij.Ik besloot hem alleen te callen, want ik was uit op al de chips van deze meneer. Een re-raise van mij zou de sterkte van m'n hand teveel verraden, en hem de kans geven zijn hand weg te gooien, terwijl ik de kans heel groot schatte dat hij op de flop een bet zou maken of zelfs All-In zou gaan.Tot mijn verbazing callde de jongen op de button ook, en zagen we met z'n drieen een flop. De flop was 8-4-2, en voordat ik ook maar kon zien dat het een rainbow flop was, was meneer al All-In en had ik een easy call. De jongen achter me schudde z'n hoofd en foldde naar hij zei 2 vrouwen. Ik zal jullie een advies geven: Geloof niet alles wat die Amerikanen zeggen, en dat deed ik ook niet.

De oudere meneer liet 2 Boeren zien en was in shock nadat ik m'n aasjes liet zien; 2 blanks op de turn en river en ik stond op een mooie 8500 punten. Het vervolg van het toernooi was weer hetzelfde liedje als de afgelopen 2 weken: als een jojo op en neer en nooit de kaarten of het beetje geluk om door te stoten naar een goeie stack. Rond 10 uur stond ik weer in de lift in het Bellagio hotel, nog maar een nachtje online pokeren.

Het werd een bizarre nacht waar Patrik en ik combined van -100k naar +100k gingen; zieke swings in de High Limit Games op UB, en gelukkig werd deze avond dus positief afgesloten; wat heb je nou aan een Bracelet, het geld ligt in de Cashgames Online….

Zaterdagochtend om11:15 gaat m'n wekker, en mijn eerste gedachte is: opstaan, en op jacht naar die Bracelet!.

Het Zaterdag event was het $1000$ NL rebuy tournament, een event met veel actie, weinig starting chips, maar veel rebuys! Mijn plan was echter om niet teveel rebuys te nemen want, uit ervaring weet ik dat je de kans loopt om binnen de kortste keren elke hand All-In te zijn, en 10-20 rebuys te doen, en je een Finale tafel nodig hebt om quitte te spelen.

Een voorbeeld hiervan zat naast me aan tafel: Michael "The Grinder" Mizrachi deed tijdens het eerste level 3 double re-buys, je kan als je blut bent een double rebuy doen om meteen 2000 punten te hebben ipv 1000 punten. In het 2e rebuy uur grindde "The Grinder" op volle kracht en wist hij door letterlijk elke hand blind All-In te gaan voor 2000 punten nog eens 13 rebuys te doen, en bracht hij zijn totale bijdrage aan dit toernooi na de double add-on die ik niet moet vergeten op $22.000. Must be nice to be rich..

Ik deed rustig aan zoals gepland, en had 6000 chips na een rebuy en een double add-on. $4000 spent, en nu kon het spel beginnen zonder dat Grinder elke hand blind All-In was. Er waren genoeg chips bij de mindere tegenstanders terechtgekomen, dus wist ik dat er veel kansen zouden komen om mijn stack uit te breiden.

In één van de eerste handen na de break maakt een jongen 300 uit midden positie en ik besloot in de grote blind 200 meer te betalen, om een flop te zien met A6 van harten.

Ik hoopte natuurlijk op een flop met hartens of een flop met een Aas en een 6 voor 2 pair, zodat ik me niet druk hoefte te maken om zijn kicker, mocht ik alleen een aas hitten en hij veel sterkte tonen, dan had ik geen problemen om m'n hand weg te gooien. M'n gebeden werden verhoord! Flop As-6s-3h, ik checkte snel, en toen m'n tegenstander een grote bet maakte wist ik het zeker; hij had een aas met een hoge kicker en zou deze hand niet meer weg gooien.Ik besloot hem All-In te checkraisen, en het te laten bij een flush-draw. Ik wist niet of het voor hem op een flush-draw leek of niet, maar mijn goede vriend callde in een seconde, toen ik z'n kicker zag begreep ik waarom: hij liet AA zien voor trip azen… O well, ben eigenlijk niet anders gewend maar toch is het elke dag weer een andere verassing, cold-decked, badbeat of card-dead, een pokerpro moet er mee leren leven.

In de volgende hand was Grinder afwezig in de grote blind en Andy Bloch, een Full Tilt Pro maar niet echt een pokerster naar mijn mening, probeerde vanaf de cutoff de blinden te stelen en raisde naar 300, ik had in de kleine blind A9 dd en nog 2100 punten voor me, ik besloot dat ik de beste hand had en dat hij makkelijk weg kon gooien voor 1900 meer, want zijn stack was een kleine 6000, dus 1/3 van z'n stack was niet niks. Meneer Bloch zette z'n chips er echter ook razendsnel in, en ik zag de bui al weer hangen. Toen hij k5cc omdraade geloofde ik m'n ogen niet: hij callde zelfs 1/3 van z'n stack met k5!? Het board liet uiteindelijk k52xx zien, en toen begreep ik het alweer; hij wist vast iets wat ik (nog) niet weet…..

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen