Rob Lederer, geen familie van...

Rob Lederer, geen familie van... 0001

Terwijl ik op dag 2A van het main event door de poker room loop, zie ik duidelijk dat ik bij tafel 134 even moet blijven kijken. 'Gamble AB' Bartley zit in seat 1 met meer dan 50.000 chips, Jeff Madsen zit in seat 3 met minder dan 10.000 chips, een onbekende speler zit tussen de twee spelers ingedrukt, met 142.000 chips.

De drie jonge spelers, allemaal begin 20 lijken het naar hun zin te hebben. Bartley praat over vrouwen, Madsen zegt dat hij 20 keer is aangesproken met de vraag of hij nog vrijgezel is. Bartley zegt ook dat hij vrijgezel is en dat hij nooit opruimt en dat hij nooit voor zichzelf kookt.

De onbekende speler in seat 2 vertelt dat hij net verloofd is, en wijst naar zijn vriendin. Ze staat met een groepje fans iedere beweging die haar geliefde maakt te volgen. Ze hebben allemaal een shirt aan met "Team Lederer" erop gestreken. Ze zijn er niet om Howard Lederer te supporten, maar zijn familie van Rob Lederer, die op dit moment in de top tien van chip leaders zit en zijn medespelers het vuur aan de schenen legt.

Ik ontmoette Robs ouders aan het einde van de dag omdat ze naar me toe kwamen en vroegen of ik wist hoeveel chips hun zoon had. Ik moest ze teleurstellen omdat ik die informatie niet had gezien er nog 6000 spelers in het main event zaten. Ik zei dan ook dat tenzij hun zoon beroemd was het vrijwel onmogelijk zou zijn dat iemand dat zomaar wist. Zijn vader reageerde verontwaardigd en vroeg hoe het kon dat de chip count van een Lederer niet werd bijgehouden of bekendgemaakt. Ik vroeg wat zijn relatie was met Howard en Annie. Zijn moeder ze dat ze die mensen niet kende, maar herhaalde dat hij een Lederer was, en dat ze niet snapte waarom ik niet wist hoeveel chips hij had. Ze bleven me achtervolgen en vragen om de chip count van hun zoon, ik bleef op mijn beurt herhalen dat ik het echt niet wist, maar dat ik er zo snel mogelijk zou proberen achter te komen.

Vandaag ging ik naast Jeff Madsen zitten, hij vertelde me dat hij niet zoveel geluk had vandaag. Hij liep tegen een flush aan en verloor een berg chips. De jongen die naast hem zat zei dat ik kon schrijven dan Madsen eerder dubbelde dankzij Rob Lederer. Opeens heb ik een helder moment en vraag ik aan de jongen of hij Rob is. De jongen knikt bevestigend. Ik vertel het verhaal over zijn ouders, en Madsen en Bartley beginnen te lachten terwijl ze over de reling wijzen naar de groep fans met Team Lederer shirt. Nu snap ik het allemaal een stuk beter.

Rob verontschuldigt zich voor zijn ouders en legt uit dat ze soms een beetje fanatiek doen.

Ik besluit om de ouders van Rob te interviewen zodat ik ook wat meer te weten kan komen over zijn poker achtergrond. Zijn ouders vertellen over zijn SAT score van 1570, en dat hij is afgestudeerd van Brown University in applied mathematics. Zijn moeder is zo trots als een pauw. Ik loop langzaam richting Team Lederer om ook wat vragen aan zijn verloofde te stellen. Zij weet me te vertellen dat hij al een tijdje online speelt en dat hij een seat won op PokerStars. Ze zegt dat ze hem "The Student" noemen omdat Howard Lederer "The Professor"is.

Rob speelt poker sinds de middelbare school. Hij is erg actief op de twoplustwo forums waar hij onder de naam KramerTM post. Hij speelt graag 2/5 No Limit games en ook veel multi table tournaments. Hij zag poker als een part time baantje tijdens zijn studententijd. Nu probeert hij consequent 20 uur per week te spelen.

Het is overduidelijk dat zijn supporters veel van hem houden, en met een goede reden, hij is best een chille gast. Madsen en Bartley vertellen me dat ze veel lol met hem hebben gehad, en dat hij een goed potje poker speelt. The Student schijnt al flink les gegeven te hebben…..

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen