Laten we nou eens allemaal samenwerken!

Laten we nou eens allemaal samenwerken! 0001

Als er ergens geld te halen valt dan zijn in Amerika de advocaten er als de kippen bij. Ongelukken worden zelfs in scene gezet om verzekeringspremies op te strijken, oude vrouwen laten zich met veel te hete koffie besprenkelen en claimen vervolgens miljoenen. Klink allemaal overdreven heh? Is het niet hoor, allemaal verhalen uit het land van alle mogelijkheden; het land waar je dus de fietsfabriek aanklaagt als je door jouw eigen lompe schuld op je bek gaat met je mountainbike. Wat krijgen we straks nog dan? Spelers die organisatoren van tournaments aanklagen omdat ze verliezen? "Ja, de verlichting in de poker room was niet goed genoeg, dus ik eis mijn geld terug, en daarnaast wil ik de speler naasst me ook aanklagen omdat die de hele tijd zijn mond hield en me daardoor een ongemakkelijk gevoel gaf." Nogmaals; dit klinkt raar, maar als je een tijdje in de Verenigde Staten rond hebt gelopen weet je hoe bizar mensen kunnen reageren en hoe raar en krom ze kunnen denken over dingen. Het gaat er zelfs zo ver dat je voordat je een pretpark ingaat je een formuliertje tekent waarop je kunt lezen dat je het park op generlei wijze aansprakelijk zal stellen voor verwondingen, psychologische schade of wat er dan ook in de toekomst voor raars met je zal gebeuren en je misschien kan herleiden naar je eerdere pretparkbezoek. Tijdens het lezen van die te tekenen disclaimer aan de poort van Six Flags flitst je leven toch echt even aan je voorbij net als in Final Destination. Wat krijg je straks dan? Dergelijke formulieren in restaurants?

Maar goed, even terug naar poker. Spelers klagen organisaties aan, dealers zijn niet tevreden, waarom nou toch?! Ik weet het antwoord niet, maar vind het nogal chaotisch allemaal. Kijk nou eens naar de WSOP. Je hebt daar met duizenden mensen te maken, verschillende grote partijen die de boel opzetten en dan ook nog de media. Die willen allemaal wat, en als iedereen wat wil dan is het best moeilijk verdelen, althans, de één wil altijd meer dan de ander.

Een stuk of acht voorbeelden van wat "men" tijdens de WSOP wil:

1. Harrah's wil dikke winst maken en hun merk en identiteit direct koppelen aan de prestigieuze WSOP, en tijdens dat proces de WSOP doordrenken met hun identiteit en deze naar hun beeld vormen.

2. De aandeelhouders van Harrah's willen hun investering met winst terug verdienen.

3. Spelers willen een poker tournament.

4. ESPN wil TV programma's produceren en hoge kijkcijfers om vervolgens reclameblokken te kunnen vullen, waar Harrah's en anderen ook een graantje van willen meepikken.

5. De Dealers verzinnen ieder jaar wel iets om over te zeuren.

6. Grote en kleine Media Partijen hebben ieder jaar conflicten. De grote bedrijven kunnen de programmering van ESPN en het merk Harrah's promoten, de kleinere partijen die flink voor exclusiviteit van bepaalde items betalen willen dat natuurlijk zo rendabel mogelijk uitbuiten, zelfs door anderen dwars te zitten(bloggers bijvoorbeeld). Bloggers als Tim Lavalli, Amy Calistri, Pauly McGuire en Jen Leo schrijven vaak veel objectiever dan de gevestigde media, maar helaas voor veel poker fans worden hun sites geterroriseerd door rechtzaakgeile advocaten die in dienst zijn van de media.(doet me bijna denken aan de 911 cover up…)

7. Poker fans willen het tournament gewoon goed kunnen zien. Dat kan nu niet. Het zou geweldig zijn als er volgend jaar een soort tribune wordt gebouwd en er meer met kleine camera's en schermen wordt gewerkt. Daardoor zal er ook meer te doen zijn voor meer media, twee vliegen in één klap?

8. Verkopers van allerlei poker producten en zelfs online poker rooms willen hun producten ook aan kunnen bieden, maar krijgen daar zeker niet allemaal de kans voor.

Zo kan ik nog zeker 20 pagina's doortypen met allerlei wensen, eisen en basisbehoeftes van mensen. Het heeft alleen niet zoveel nut. Als je alleen al kijkt naar de problemen die door de bovenstaande acht wensen van verschillende partijen kunnen ontstaan, wil je niet eens meer denken aan de WSOP. Het komt op mij over alsof iedereen maar tegen elkaar loopt aan te schoppen en elkaar het licht in de ogen niet gunt. Als iedereen die iets met poker te maken heeft hetgeen zouden doen waar ze goed in zijn en op die manier zouden bijdragen aan de poker community, zou de sport alleen maar gezonder worden en steeds meer voet aan de grond krijgen en zelfs een volledig legale basis kunnen krijgen.

Ik hoop dat de spelers iets bereiken met hun aanklachten en gesteggel, ik hoop dat de grote organisaties inzien dat er genoeg geld omgaat in de poker wereld om iedereen te knnen voeren, ik hoop dat de spelers voor kwaliteit kiezen, en kritisch kijken naar de producten die ze krijgen aangeboden, en het ook durven te zeggen als dingen niet kloppen. Ik hoop dat alle leden van de o zo mooie poker community wereldwijd gaan inzien dat de wereld verbeteren bij jezelf begint, en dat de spelers degenen zijn om wie het draait, en niet de grote bazen, de regering, de sponsors of andere geldgeile partijen. Iedereen die wil pokeren kan daar prima zijn of haar geld mee verdienen, en geloof me, als mensen gewoon tevreden zijn met wat ze dankzij hun beste kunnen verdienen dan zou het er een stuk chiller aan toe gaan…

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen