Nog 10 spelers over in de WSOP!

Nog 10 spelers over in de WSOP! 0001

De dag begon met 27 spelers, na elf uur spelen waren er nog 10 over. Prominente profs moesten het veld ruimen, en een amateur bleef indruk maken. Prahlad Friedman werd 20ste en Jeffrey Lisando 17de.

Iedereen had het de hele dag over Jamie Gold die onverschrokken op zijn doel afstevent, het winnen van de titel. Alhoewel hij tegen roekeloos aan speelt, werpt het toch zijn vruchten af. Hij begon de dag als chip leader met 13 miljoen chips, maar na een serie gelukkige flops, goede handen en extreem agressief spel had hij zijn stack ruim verdubbeld. Hij elimineerde de sluwste spelers waaronder dus Friedman die preflop all-in ging met zijn A-3o en gecalled werd door Gold met 8-7o. Gold boste ook David Einhorn van de tafel omdat zijn Q-6 beter stand hield dan de K-Q van Einhorn omdat het board Q-J-6 liet zien. Gold had overduidelijk de hele dag de overhand. Hij bleef maar potten raisen en spelers verbazen.

Het lijkt nu misschien alsof het Gold allemaal maar gemakkelijk af ging, maar hij kreeg aardig wat tegenstand te verduren van niemand minder dan tweevoudig World Champion Johnny Chan, die Gold volgens zijn zeggen heeft geleerd om in het spel alle puntjes op de I te zetten.

Ook al kon Gold zijn stack ruim verdubbelen was het toch Allen Cunningham die procentueel de meeste chips verplaatste. Cunningham begon de dag in als 13de in chips (unlucky number of juist lucky..?). Hij bouwde echter zijn stack op van ruim 2,5 miljoen naar meer dan 18 miljoen, tweede in chips dus! Hij leek iedere grote pot die hij speelde te winnen, en kwam in een positie in welke hij wellicht de agressieve Gold kan gaan temperen.

Cunningham's finish zou wel eens invloed kunnen hebben op wie de WSOP player of the year gaat worden. Op dit moment staat Jeff Madsen op de eerste plaats, maar als Cunningham goed eindigt dan zou hij de titel wel eens voor het tweede jaar op rij krijgen. Madsen speelt morgen ook nog in het $1500 bracelet event, wat ook nog invloed zal hebben op de eindstand van de WSOP player of the year race.

Een andere speler die opviel was Paul Wasicka. Hij ston 24ste in chips met 700.000, maar kwam toch op de zesde plaats terecht. Hij speelde redelijk tight, dubbelde een paar keer en kon het verliezen van grote potten vermijden.

De spelers kwamen uiteindelijk aan één tafel te zitten aan welke Leif Force uit het event werd gebust. Hij had de hele dag gestreden met een low stack, en was degenen die het hardst klapte en juichte toen de payday bubble uiteen spatte bij 12 spelers.

Op dit moment staat het er als volgt voor:

Seat 1: Richard Lee, $8,465,000

Seat 2: Erik Friberg, $5,905,000

Seat 3: Paul Wasicka, $4,750,000

Seat 4: Dan Nassif, $5,865,000

Seat 5: Allen Cunningham, $18,000,000

Seat 6: Michael Binger, $3,640,000

Seat 7: Doug Kim, $6,190,000

Seat 8: Fred Goldberg, $4,265,000

Seat 9: Jamie Gold, $27,330,000

Seat 10: Rhett Butler, $5,165,000

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen