Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

De Student van Lehigh moet dan toch de gevangenis in.

De Student van Lehigh moet dan toch de gevangenis in. 0001

Velen van jullie zullen zich het verhaal over de student van Lehigh University, die in december 2005 een lokale bank beroofde, nog herinneren . Sindsdien houdt Gregory Hogan Jr vol dat hij door zijn online poker geschulden gedwongen werd om de bank te beroven. Hij voerde de overval uit toen twee van zijn studenten vrienden in de auto zaten te wachten op hem, die dachten dat hij een geheel normale en legale transactie ging doen. Nu is dan eindelijk de hamer gevallen in de rechtzalen van Pennsylvania en is het lot van Gregory Hogan bepaald.

De rechter William H. Platt nam alle bewijzen die waren geleverd door Hogan, waaruit bleek dat hij duizenden dollars op internet had verloren, in acht, maar kwam toch tot de conclusie dat er een zware straf moest volgen. Hij besloot tot een gevangenis straf van 10 jaar, gevolgd door een lange periode voorwaardelijk, waarin duidelijk werd aangegeven dat hij geen toegang tot het internet mag verkrijgen. Hogan zal waarschijnlijk na alle poespas van de advocaten en rechters, uiteindelijk het minimum van rond de 22 maanden cel uit moeten zitten.

De rechter Platt, verwierp het voorstel van de verdediging die pleitte voor een lichtere celstraf en het daarvan kunnen uitzitten in een lokale gevangenis waar hij dan ook de tijd zou krijgen om te kunnen werken. Wel besloot de rechter om Hogan naar een jeugdafdeling van de staats gevangenis te plaatsen. Het lijkt er dan ook op dat de getuigenissen van de werknemers van de bank er toe hebben geleid dat deze 20 jarige Hogan zo'n zware straf heeft gekregen.

Één van de werknemers zei tijdens de getuige verhoringen dat hij niets wou horen over zijn gok probleem en dat het maar een slap excuus was. Andere zeiden dat door de constante media aandacht, hun zenuwen waren overbelast en dat daardoor mensen achter de kassa en andere werknemers nu bij elk jong persoon zich afvragen of deze komt om de bank te beroven of gewoon om een normale transactie te doen

Hoewel de omstandigheden die leiden tot de acties van Hogan enig sinds poker gerelateerd waren, was het correct om deze jonge man zo streng te bestraffen. Het leek erop dat hij alles had; De mogelijkheden tot een goede opleiding, een goede fundering bij zijn familie ( zijn vader is een dominee ) en een kijk op een mooie toekomst. Hij maakte de drastische beslissing om een staatsbank te beroven, en moet nu als gevolg daarvan op draaien voor de consequenties.

Wat niet correct is, is het doorgaande debat dat Hogan en zijn familie zijn begonnen na die dramatische dag in December. Hogan zegt in zijn verklaring dat poker hem een "zieke geest" heeft gegeven en hij daardoor geforceerd werd om te stelen van zijn familie en vrienden. Maar het is Hogan zelf die de beslissing heeft genomen om zijn situatie drastisch te verslechteren door het overvallen van een bank, niet online poker. Hoewel het goed is dat hij mensen wilt helpen door te praten over de gevaren van gokken, is het niet correct om te zeggen dat poker ervoor zorgde dat hij deze misdaad beging. Het was een wanhopige actie, genomen door een wanhopige jonge man, niets meer en niets minder.

Met dit hoofdstuk uit zijn leven afgesloten, kan Gregory Hogan misschien over een tijdje gaan inzien, waarom het allemaal fout is gegaan. Geef poker of gokken niet de schuld van wat je hebt gedaan, accepteer de verantwoordelijkheid van je eigen acties. Hoewel we hopen dat er niet meer van dit soort verhalen boven komen drijven, zullen er altijd mensen zijn die het spel de schuld zullen geven voor de acties en beslissingen die ze hebben genomen

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen