Jamie Gold wint de WSOP!

Jamie Gold wint de WSOP! 0001

Na maar zeven handen heads-up spel was het zover. De WSOP Champion was bekend. De finale tafel werd 13 uur lang gespeeld, en Jamie Gold had eigenlijk al sinds dag drie van het main event de chip lead.

In de winnende hand raisde Gold preflop naar $1.7 miljoen en Wasicka callde. De flop kwam Qc-8h-5h, en nadat Gold checkte bette Wasicka $1.5 miljoen uit. Gold ging all-in en Wasicka aarzelde een moment terwijl Gold hem tegen de muur probeerde te zetten. Wasicka maakte een verkeerde read en schatte Gold te zwak in en maakte de call met een paar tienen terwijl Gold Q-9 voor top pair liet zien. Op de turn viel een aas, op de river een 4. Geen hulp dus voor Wasicka, en Jamie was de nieuwe World Champion!

Over de beslissende hand zei Wasicka het volgende: "He did a really good job of tricking me on the last hand. He check-raised me all-in and made it look like he was on a draw, and at that point, I didn't feel like I could keep on laying down hand after hand. I felt like based on the previous half-hour, he was in the gambling mood, and he did a really good job of mixing it up. He said, 'Oh, you don't have a queen, do you?' Then he stood up, like a lot of players do when they're on a big draw. My gut told me just go for it, and my gut was wrong."

Het was een niet geheel onverwachte teleurstelling voor Wasicka dat hij tweede werd. Hij moest het immers opnemen tegen een ultra agressieve speler die een dikke chip lead had. Wasicka won $6,102,499 voor de tweede plaats, en waarschuwde dat hij nog wel een tijdje de tournament scene onveilig zou gaan maken.

Tegen de pers zei hij: "I am very confident in my deep-stack poker ability. If you look at my results, almost every tournament I've been in I've been chip leader at one point or another. I like seeing a lot of flops, and if you run through a cold streak in a 30 big blind tournament, you're short on chips whereas in a deep-stack, you can work through that."

Gold klonk net zo zelfverzekerd na zijn overwinning: "I crushed every table I played at except the one with Daniel Negreanu – he's amazing, I couldn't beat him." Gold leek geen moment te twijfelen aan zijn kunnen, en hij zei dan ook dat hij dankzij dat zelfvertrouwen zo ver was gekomen. Hij voegde nog toe: "I've never played in the World Series before, but I believed that I could do it. I've won a lot of small tournaments but I wanted to see if I could compete with the best. Johnny Chan thought that I could, and I thought that I could too."

Of hij volgend jaar terug komt om zijn titel te verdedigen weten we niet. maar hij zei wel: "Unless I'm in a hospital somewhere, I'm going to be here. I can't wait to play again."

PokerNews feleciteert Jamie Gold, en we houden hem in de gaten!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen