Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

Onlangs deed PokerNews een oproep in het nieuws. We vroegen jullie om je ervaringen op papier te zetten en het verslag naar ons op te sturen. Uit de inzendingen van de afgelopen dagen hebben we het stuk van Edmé gekozen. Veel leesplezier, en wie weet staat jouw verslag volgende week op de site!

Belevenissen tijdens een live toernooi

Wekelijks speel ik een live toernooi in Rotterdam. Het wordt er met de

week drukker en gezelliger. Deze week was er een freezeout met een

beginstack van 5000 chips. 115 man begonnen aan het toernooi met gemiddelde inleg.

Een mooie begintafel. Ik had het advies van Scriptdude (excuus) een keer in de wind geslagen en speelde wat losser dan normaal. Zo hitte ik een runner-runner flush met 85, eenzelfde straat en had na een paar handen een stack van zo'n 7000. Trouwens merk ik dat het advies om zo strak als een kettingzaag te spelen in het begin van een toernooi vooral online opgaat en minder in live toernooien. Speel hier dan ook niet erg los, maar losser dan online.

Terug naar het toernooi. Wat me echter echt intrigeerde was de enige dame aan tafel. Ze speelde met een (wellicht gespeelde) naïviteit. Zo had ze er een blaadje bij met de rangorde van kaarten en keek daar regelmatig op, ze had in het begin geen idee van de pokertermen en de dealerrol leek ook al niet haar toekomstige vakgebied. Het mooie was echter dat ze een paar mensen flink te kijk zette. Vandaar de opmerking over de wellicht gespeelde naïviteit. Om je, als man zijnde, toch vooral niet te laten afbluffen door een vrouw werd deze los spelende dame vaak gecalled en geraised en bouwde zodoende haar stack uit tot ongeveer 15000 chips, nog voor de break. Ze hitte twee runner-runners en zorgde voor wat sfeer aan de tafel. Zo was er een mooie hand waar de persoon links van mij uiteindelijk bijna all-in raisde op een flop van K-3-6, waarmee hij naar later bleek een magere K8 in de hand had. De dame had haar trip kings mooi verborgen gehouden en won zo een grote pot. Een mooi staaltje van "ik laat me lekker niet wegjagen door haar". Uiteindelijk ging ze er rond de 35e plek uit.

Wat mn eigen toernooi betreft ging het redelijk en had ik over geluk niet te klagen. Met blinds van 500 en 1000 en mn stack een magere 3000 hitte ik met K2 trip kings tegen de pocket azen van mijn buurman. Bij een andere hand won ik een all-in met K4 van KJ. Ik had abusievelijk de 4 voor een Aas aangezien. Het was al laat… Wellicht een kleine tekortkoming van mijn spel: ik kijk maar 1 keer naar m'n kaarten en had nu fout gekeken.

Ik wilde wat losser speler dan de tafel en uiteindelijk heb ik mijn stack weer uitgebouwd naar 35000. Wel jammer dat ik de 56 suited niet call na lang nadenken. Zeker na die twee zessen op de flop. Volgende keer toch beter naar intuïtie luisteren (als mannen dat al hebben). Met nog 13 spelers over, blinds van 5000 en 10000 en mijn eigen stack nog 20000 ging ik UTG all-in met A9. Iedereen fold, behalve de big blind. Na lang nadenken callt hij met T3!!! Zijn eigen stack was rond de 40000. Je raadt het al. Ik verlies. Ik hit de aas op de flop en was al chips aan het verzamelen. De flop was AJQ. Turn 8 en de river uiteraard een K, waarmee hij zijn straat maakte.

Ik heb toch een mooi toernooi gehad. Het zou goed zijn als meer vrouwen/meiden/dames zich aan poker gaan wagen. Het is en blijft een fantastisch

spel.

Groeten,

Edmé

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen