Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

PokerNews deed een oproep in het nieuws. We vroegen jullie om je ervaringen op papier te zetten en het verslag naar ons op te sturen. Uit de inzendingen van de afgelopen week hebben we het stuk van Vincent gekozen. Veel leesplezier, volgende week kan jouw verslag op de site staan stuur het naar nl@pokernews.com!

Goed, ik zal ook eens proberen een aardig poker verhaaltje te vertellen.

Afgelopen zomer waren we met 5 gasten op vakantie in Kroatië. Allemaal poker liefhebbers, dus de chipkoffer was mee om het na alle online handjes lekker live tegen elkaar op te nemen. Iedere dag speelden we wel een sit and go en na enkele texas holdem sessies hadden we alle tijd om ook eens omaha, stud en hi lo te spelen. Daarnaast waren alle drie de delen van Harrington on Holdem mee en ook nog een flinke stapel Cardplayer Europe's.

Logischerwijs ging het niveau door het vele spel en de lange discussies achteraf gestaag omhoog. Dat we elkaars spel steeds meer konden doorzien maakte het alleen maar spannender. Na twee weken hadden we allemaal zin om het weer eens tegen anderen op te nemen, omdat we uiteraard vast overtuigd waren dat we erg goed geworden waren door de intensieve studie. Nog een weekje en dan zouden we thuis eindelijk weer achter de computer kunnen plaatsnemen om het geleerde in de betaalde praktijk te brengen....

Totdat er ineens een gast voor de tent stond met de vraag "jullie zijn toch die poker gasten?". Deze jongen (Sjoerd) was reisleider, maar had niet zoveel te doen omdat het seizoen op zijn eind liep. Hij had de vorige avond geprobeerd zijn vrouwelijke collega's poker te leren, maar dat was geen succes geworden. Hij wilde graag met ons een potje kaarten en uiteraard gingen wij daar maar al te graag op in. Nog tijdens het gesprek kwam er een tweede persoon (Menno) bij die ook wel graag het Kroatische nachtleven wilde inruilen voor een mooie pot holdem. Dus 21.00 uur in het kamp van X-travel was een deal.

Erg benieuwd naar de ervaring van onze plotselinge nieuwe tegenstanders en enigszins bang voor een desillusie aan hun kant gingen we op pad. Sjoerd zat al klaar maar maat Menno was er nog niet. Sjoerd bleek 'wel eens wat met vrienden' te hebben gespeeld, dus veel tegenstand zouden we wel niet krijgen. Na een half uur wachten, een telefoontje en nog een half uur wachten was Menno er ook. Hij had blijkbaar de hele middag van de lekkere Kroatische pilseners zitten genieten, want echt helder kwam hij niet over. Wel wist hij ons te melden dat hij onder de naam Supermenno zo nu en dan op Pokerstars actief was. Supermenno zullen we hem dan ook vanaf noemen.

Het toernooitje begon meteen goed. Sjoerd en twee van ons zien de flop, waarop een aas verschijnt. Philo in het gelukkige bezit van een andere aas maakt een mooie raise op de button en Sjoerd callt. Een onbelangrijke kaart op de turn, Philo bet en Sjoerd maakt een flinke raise. Philo, die al flink wat punten heeft geïnvesteerd denkt een tijd na en legt zijn kaarten weg. Onze Sjoerd laat twee kaarten zien die de kaarten op tafel helemaal niet gehit hebben. Zeer fraaie bluf denken we, maar uit zijn commentaar blijkt dat hij het eigenlijk zelf niet in de gaten heeft. Kat in het bakkie denken we allemaal.

Dat blijkt wel uit te komen, want na een klein uurtje heeft Sjoerd de rest van de koffer gerebuyd en ons allemaal van wat meer chips voorzien. Supermenno ziet het intussen allemaal aan, de alcohol heeft van hem blijkbaar van een flinke dosis passiviteit voorzien.

De eerste die het veld moet ruimen (aangezien Sjoerd alle overblijvende chips al gerebuyd heeft) is Tim. Zijn opportunistische / aggresieve speelstijl hebben ditmaal niet de gehoopte grote stack opgeleverd. Sjoerd is niet geheel onverwacht de volgende die definitief allout gaat.

Daarna is het over voor Master Mo, die geen enkele hand maakt.

Dan blijven over de nog altijd passieve Supermenno, met een redelijke stapel, Philo, onze meest winstgevende toernooispeler met eveneens normale hoeveelheid, Tight Ass Thijs, die vriend en vijand verraste met een net uit Harrington II geleerde squize play, met ook een fatsoenlijke M en als laatste VC, die het meeste kon profiteren van Sjoerds enthousiasme en dus een comfortabele chiplead heeft.

De volgende handen zorgen voor meer slachtoffers:

- Philo raist preflop met AK, Supermenno gaat als een echt calling station mee, de andere twee leggen de kaarten weg. De flop: A K 3. Supermenno bet en Philo raist allin. We weten op dit moment allemaal dat Philo AA, KK of AK in zijn handen moet hebben, maar Supermenno beseft dit niet en callt. Hij draait A3 om en hoewel niet slecht blijkt hij een 2-outter te hebben geflopt. Maar hoe schitterend zijn de 3, 3 op de turn en river. Supermenno maakt zijn eerste slachtoffer en iedereen is verblufd.

- Gedrieën spelen we door en voor Thijs en VC is het wachten op een mooie kans om Supermenno zijn stack afhandig te maken (want hij is nog altijd slechts een calling station en dan is het dus alleen wachten op het juiste moment om het af te ronden). Thijs maakt een flinke raise met AQ en gezien zijn tight image (niet voor niks gaat hij als Tight Ass Thijs door het leven) verwacht hij eigenlijk dat hij de blinds mag houden. Maar Supermenno zit er niet mee en ziet rustig de flop. Die levert Thijs geen paar op, maar hij maakt netjes zijn continuation bet. Ook die wordt gecalld. Op de turn gaat Thijs gefrusteerd op zoek naar zijn gelijk door allin te betten, voor zeker meer dan de pot. Tegen ieder van ons zou dit gewerkt hebben, maar Supermenno callt rustig met zijn geflopte paartje boeren. Niet verbazend wint hij deze pot en zo vliegt Thijs er zeer gefrusteerd uit.

VC blij, want hij heeft tien keer liever Supermenno als heads up tegenstander dan Thijs. De strategie tegen deze passieve en gezien zijn spel tot dan toe ondoordachte tegenstander is simpel. Veel kleine potjes winnen met kleine bets en wachten op die ene grote hand om Supermenno erin te sucken. Het werkt: Supermenno legt vaak zijn kaarten neer op de small blind, op de big blind na een raise en op de flop na een raise. Zijn dikke stapel slinkt redelijk snel. Na een tijdje beseft hij dat het tijd wordt voor het allin eindspel. De blinds zijn nog relatief laag dus VC kan een paar handjes wachten op de juiste kaarten. JJ moet het doen. Supermenno draait T9 om, dus dat was het. Maar nee, hij krijgt zijn straat en mag doorspelen.

De blinds worden verhoogd omdat de anderen geen zin meer hebben in een nieuwe lange slijtageslag. Al vrij snel krijgt VC weer JJ en hij besluit dat het deze keer toch echt gaat gebeuren. Hij ziet door de QJ waarmee Supermenno de allin callt dat hij opnieuw flink favoriet is. Maar de Q die verschijnt geeft Supermenno weer een gelukkige kaart.

Nu is het VC om met allin spel het toernooi alsnog te redden. Enkele keren kan hij de blinds oppakken, maar zijn allin requirements blijven laag. Met J8 hoopt hij dat Menno gewoon zal folden. Maar deze denkt na, denkt nog eens na en zegt dan "Mijn favoriete kaart, dus ik zal maar callen". Het is ... J7. Schitterend. Hij heeft door deze call 23% kans om te winnen (plus 20% kans op een draw). Uiteraard is de eerste kaart die wordt omgedraaid de door iedereen verwachte 7. De overige kaarten blanks en Supermenno schrijft deze vakantieclassic op zijn naam.

"Dat is poker", de meest toepasselijke quote van deze vakantie.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen