Vliegen met Liefde...

Vliegen met Liefde... 0001

Vliegen vliegen vliegen….

In mijn jeugd had ik nog nooit in een vliegtuig gezeten. Met mijn ouders ging ik meestal op vakantie naar Texel en een paar keer naar Spanje met de bus, maar vliegtuigen? Nee, die kende ik alleen van tv.

Op mijn 17de kwalificeerde ik me voor een Magic toernooi in Chicago. Voor de mensen die nu aan goochelen denken: Magic is een strategisch kaartspel met verzamelkaarten wat in die tijd en nu nog steeds erg populair is onder de jongeren op de middelbare school.

Na wekenlang van mijn moeder te horen hebben gekregen "Je gaat niet naar Amerika, je gaat niet," stapte ik eindelijk op een regenachtige ochtend een vliegtuig in. "Zou het vliegtuig last hebben van deze regen bij het opstijgen? Ik weet het niet, ik ben nieuw." Dacht ik bijmezelf.

Gisteren middag, inmiddels 8 jaar later, stap ik in het vliegtuig naar Dublin waar gisteren het 4e toernooi van de EPT begon. Vliegen is de normaalste zaak van de wereld geworden, ik ben in de tussentijd tig keer naar Amerika geweest, meerdere malen naar Australië, Japan en de Caribbean en heb alle hoeken van Europa gezien. Toch hou ik niet zo van het reizen en dan doel ik op het onderweg zijn; inchecken, wachten, slecht zitten in een vliegtuig, wachten op koffers en dan vaak nog een uur in de taxi naar je hotel. Soms denk ik wel eens: "Is dit wel allemaal de moeite, waar doe ik dit allemaal voor?" En moet mezelf het antwoord even schuldig blijven…..

Even terug in de tijd; mijn laatste artikel is alweer veel te lang geleden, dat weet ik ook maar pokerspelers zijn nu eenmaal lui en zijn pokerspelers en geen schrijvers, althans ik niet , want ondertussen had ik alweer 2 EPT's gespeeld.

De plaats voor de 1e EPT van het jaar was dus Barcelona en ik ging op weg naar de 2de EPT Titel in mijn carrière. Dag 1 kwam ik rustig door, veel kleine potjes die ik kon winnen zonder showdown en ik sloot de dag af met 33k, iets onder average, dus werk aan de winkel voor dag 2.

Dag 2 begon slecht.

Ik kreeg geen hand en de blinden waren al aardig hoog dus mijn stack slonk snel. Gelukkig wist ik door een 3 outer te hitten op de turn met KJ tegen AJ te dubbelen, waardoor ik weer terug in de game kwam. Mijn tegenstander droop teleurgesteld af.

Later, na weer ingezakt te zijn, moest ik het bij gebrek aan beter weer met KJ doen en won ik gelukkig mijn coinflip tegen 99. Na bij de laatste 45 en in de money aangekomen te zijn speelde iedereen losser en besloot ik zo snel mogelijk te dubbelen zodat ik niet dood zou bloeden. De eerste grote confrontatie kwam toen ik op de big blind zat die 6000 was en een goede Engelse speler tegenkwam die in de kleine blind zat voor 3000. Iedereen foldde naar hem toe en hij ging na even nadenken en uiteindelijk all-in voor 36000.

Ik speelde zelf na het posten van de blind met nog 38000 en zou dus bij verlies van deze hand slechts 8000 over hebben en daarna 3000 moeten posten. Voordat ik mijn kaarten bekeek dacht ik aan de handen waarmee mijn tegenstander all-in zou gaan en ik zette dat al bijna op any 2 cards, want hij kon door de blinden en antes te pakken bijna 12000 verdienen, wat meer dan 1/3 van z'n stack was. Mijn eerste holecard was een 2, niet veel goeds dus. Mijn 2e kaart was echter een koning en zette me aan het denken... Ik wist dat mijn hand waarschijnlijk de beste was, want ik zette mijn tegenstander op any 2 cards, maar om nu al mijn chips te callen met K2 is ook niet mijn hobby, ik weet dat ik maar een kleine favoriet ben, tenzij hij een 2 in zijn hand heeft met een lagere kicker hmmmm… Als ik zou callen en de pot zou winnen, zou ik op 36000+36000+3000antes +8000 die ik nog had komen op 83000. Als ik foldde zou ik de volgende hand de kleine blind zetten van 3k en een ante en ongeveer 35000 over hebben en moeten wachten op een goede hand waarbij er voor me nog geen actie is gemaakt om als 1e aan te vallen zonder op zeker een showdown te hebben. Mocht ik gecalled worden met een all-in voor m'n laatste 35000 punten dan kan ik dubbelen naar rond de 75-80.000, maar dan zou ik waarschijnlijk spelen tegen een hand waar ik geen favoriet ben, want met deze blinden van 10k+ per rondje zou ik binnen 3 rondjes dood zijn en zou ik dus bij elke kans all-in moeten gaan om een rondje te overleven.

Al deze factoren speelden mee bij mijn beslissing. Na een minuutje na denken besloot ik om bijna voor al mijn chips te callen met koning hoog in plaats van te folden en te hopen op een betere hand of een kans te krijgen waarbij ik zelf als eerste een raise kon maken doordat ik de pot kon openen, waarbij ik als ik gecalled zou worden hoogst waarschijnlijk underdog zou zijn voor een kleinere pot. Ik deed dit dus omdat ik waarschijnlijk voor lag tegen zijn hand en ik zo een kans had om voor een grote pot te spelen tegen een hand waar ik favoriet tegen was.

Mocht ik alsnog verliezen, zou ik nog steeds in het toernooi zitten.

"Good call" zei mijn tegenstander en hij draaide Q7 offsuit open. Nadat het board 6-7-3-A-T liet zien, dubbelde mijn tegenstander door een paar zevens te hitten en bleef ik achter met 8000 chips. Tja, niets aan te doen ik wist dat het een soort coinflip zou zijn voor een mooie pot en helaas was ik niet de gelukkige, maar was ik wel tevreden dat ik het er als favoriet in kreeg. Ik had zo'n 58% kans en hij 40%, de rest was de kans op een split pot.

De volgende hand foldde iedereen naar me toe en raisde ik de grote blind naar 8000 en hij callde de 2000 extra natuurlijk. Ik had 93o en hij 84o. Mooie handjes, maar ik lag wel voor met mijn 9 hoog De flop kwam meteen 4-2-A, hij hitte een paar maar ik kon nog een 5 hitten voor een straat of een 8 voor een hoger paar. De turn was een 3 dus nu was nog een 3 ook goed voor de win….5 op de River en het was een splitpot met een straat op het board; wat een hand.....

Daarna weet ik te trippelen doordat ik na een raise en een all-in call met AK. Ik zit tegen QQ en hit een aas terug naar 40k.

5 minuten later weet ik twee keer op rij te dubbelen zonder ook maar iets te hitten; eerst wint m'n AK tegen de AQ van m'n Franse buurman door mijn koning kicker en als ik daarna all-in ga voor 75k vanaf de kleine blind met A2, callt dezelfde buurman na 3 minuten denken met KT! Daar zit ik niet op te wachten, ik wilde alleen de blinden en antes pakken maar nu heb ik weer een soort coinflip tegen m'n makkelijk callende Franse vriend. Wanneer het bord alleen maar rags brengt dubbel ik weer op naar zo'n 180k, het kan verkeren…..

Aan het einde van dag 2 sta ik 8 van de 13, achter Jeff Lisandro en Phil Ivey met 193k.

Eerder stond ik nog op 250k maar de laatste paar rondes heb ik geen hand meer kunnen spelen. In de top 3 staan Jeff Lisandro en Phil Ivey, niet de minste spelers.

Op dag 3 is het helaas snel afgelopen nadat, ja daar is ie weer, mijn Franse buurman all-in gaat voor 200k vanaf de kleine blind om mijn grote blind van 12k te stelen. Ik vind AK en call meteen en ik blijk goed voor te liggen want hij laat q7 zien. Nadat het board 7-8-4-7-2 laat zien, druip ik op een teleurgestelde 12de plaats af, but that's poker, Q7 was me wederom de baas dit toernooi.

Aan de snelle uitschakeling in Baden hoef ik maar 1 zin te wijden.

Voordat ik eergisteren ging slapen sprak ik met Tony G op skype, hij zat in LA en vroeg me waar ik uithing.Toen ik hem vertelde dat ik de volgende dag naar EPT Dublin zou vertrekken vroeg hij wanneer het begon en of hij het nog kon halen om mee te doen op dag twee als hij de volgende ochtend meteen vertrok naar Dublin. Ik vertelde hem dat hij het net kon halen maar ik vroeg hem er ook bij waarom hij trek had om even 12 uur in een vliegtuig te gaan zitten en of het wel de moeite was.

Zijn antwoord was kort maar krachtig: "Because I Love Poker mate".

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen