Steve Wong vs Dennis Waterman

Steve Wong vs Dennis Waterman 0001

Steve Wong is 33 jaar oud en een constante winnaar in poker. Veel van zijn vrienden heten ook Steve, zoveel zelfs dat ze het hebben overwogen om zich "Team Steve" te noemen. In feite heeft hij poker eerst online geleerd van een pro... zijn neef Luckyliu, die ook de naam Steve gebruikt in Europa. S18 (Steven Wong) heeft eerst online zijn naam gevestigd en is nu serieuze bedreiging aan de gewone pokertafels over de hele wereld. De hele wereld? Ja zeker. Na het Bellagio event reist hij naar Singapore om zijn grenzen wederom te verleggen. De lange, vriendelijke, jonge speler die meerdere talen beheerst, is het perfecte uithangbord voor de groeiende groep spelers daar.

Ik ontmoette Steve voor het eerst op een toernooi tijdens de World Series of Poker in 2004. We haalden beiden de finaletafel in een no-limit event, waar hij na een bad beat 5de werd en ik kort daarna ook met een bad beat er uit ging als 4de. In november van dat jaar kwam ik hem weer tegen op het eiland St Maarten, waar we met andere vrienden van hem uiteten gingen naar een Chinees restaurant in Philipsburg, de hoofdstad. Steve bestelde ons eten in het Chinees natuurlijk. Ik was daar voor een toernooi van de International Poker Federation, een creatie van Marcel Luske en gezien het feit dat zowel Marcel als Steve Wong van Nederland komen, was het vanzelfsprekend dat we elkaar daar tegenkwamen.

In de WSOP van 2006 ging Steve er als 4de uit in een duizend dollar buy-in no-limit event. Dit leverde hem 162.252 dollar op en zijn eerste finaletafel op televisie op ESPN. Tijdens het Festa al Lago toernooi van afgelopen week in het Bellagio in Las Vegas, won hij een $5,000 toernooi, wat hem 199,105 opleverde en speelde hij het $10,000 WPT-event waar hij eveneens de finaletafel haalde en ook werd uitgezonden, deze keer op de Travel Channel. Welke resultaat hij daar behaalde? In een spannende strijd eindigde hij uiteindelijk als tweede, wat nog eens $542,700 toevoegde aan zijn winst deze maand.

In de laatste hand limpt Steve Wong in vanaf de button en Andreas Walnum raised met 175,000 meer vanaf de grote blind. Wong callt. De flop bracht KhJh2c en Walnum bet 200.00, waarop Wong callt. De turn was klaveren 8 en Walnum checkde, Wong bet 400,000 en Walnum check-raisde naar 800,000, Wong callt. De river bracht ruiten 5 en Wong pushte all-in, Wong callt vrijwel meteen. Andreas had 2d2h en Steve had Kd4c en eindigde als tweede.

De dag voordat het main-event begon kwam ik Steve tegen in een Chinees restaurant (waar anders?) op Spring Mountain Road, nog niets vermoedend bespreek ik met hem zijn gedachtes over poker. Ik vraag hem om de meeste belangrijke handen van zijn pokercarriere aan mij te beschrijven. We hadden beide nog geen idee op dat moment dat hij het komende WPT-event, die de volgende dag zou beginnen, de finaletafel zou gaan bereiken.

In de $1,000 buy-in event tijdens de WSOP dit jaar, laat in dag 1 met een grote blind van 400, limpte Wong under the gun met QQ en Shane Shleger raisde naar 1450 achter hem. Het kwam aan bij Dave Matthews in de kleine blind, die all-in ging voor 11,000 meer met AJ, terug naar Wong die all-in re-re-re-raised naar 16,000 en Shane denkt na voor minstens 3 minuten. Hij heeft meer chips dan Steve, maar besluit zijn hand open weg te gooien en hij laat KK zien. Op het bord vielen 5 lage kaarten en Steve was op zijn naar de 4de plek, terwijl Shane achter bleef, denkend aan de hoeveelheid chips die hij had kunnen hebben. Ik persoonlijk was verbaasd dat Shane ooit KK zou neerleggen voor de flop, maar het had er mee te maken dat Shaniac en Steve elkaar meerdere keren online zijn tegengekomen.

Twee handen van het $5,000 toernooi volgde;

Tijdens het eerste level in het Bellagio ontvangt iedereen 10,000 chips met 25-50 blinden en Steve raised uit vroege positie naar 200 met AsKh en vijf spelers gingen mee! Later in het toernooi zou dit verrassend zijn, maar vroeg in het toernooi willen de spelers veel floppen zien. De flop kwam KhQs9s en wanneer het bij Steve komt bet hij 525, Mimi Tran, een van de limpers raised nu naar 2025, met nog enkele spelers achter haar die nog voor het eerst moeten handelen. Het kwam terug bij Steve en na wat tellen te hebben nagedacht gooit hij zijn weg en laat hij zien wat hij weggooit. We bespraken welke handen Mimi gehad kan hebben en op zijn best had zij net zoals hem AK, maar de overige handen die we voor mogelijk hielden, waren KsJs en KsTs waar hij een kleine underdog tegen was. De kans dat ze een play maakte, met nog enkele spelers achter haar en op zo'n bord leek ons erg klein (alhoewel als je erg optimistisch bent haar ook op KcJc kan zetten) en later bleek deze fold ook fundamenteel voor zijn latere succes.

Later in het zelfde toernooi zat hij op de cutoff met AdQd en een agressieve speler raisde naar 3100, met blinden van 300-600 en 50 antes, vanaf middenpositie en Steve callde en de grote blind ook. De flop kwam 5d6d9d en de vraag van mijn kant is, hoe speel je een 'no-brainer'? De twee spelers voor hem checkte en Steve checkte ook. De turn was een harten 7 en toen beiden spelers weer checkten, probeerde Steve wat chips in de pot te krijgen door 6,100 te zetten in een pot van 10,000. Verrassend genoeg gingen beiden spelers mee. De river bracht klaveren 8 en met een straat op het bord, checkte beide spelers naar hem toe en pushte hij all-in. Een interessante keuze, een over-bet op de de pot, die zeer moeilijk te callen is, maar ook heel moeilijk om niet te callen. Beide spelers muckten hun hand.

De tegenhanger van deze hand was in het $10,000 buy-in toernooi waar je begint met 20,000 punten en op dag 4 hadden de overgebleven spelers een hele hoop chips. Toen er nog zeven over waren, met 6 die doorgaan naar de finaletafel, waren de spelers zeer voorzichtig. Met meer dan 2 miljoen aan chips, raisde de chipleader Joe Pelton naar 50,000 in late positie, Can Kim Hua met 1,250,000 re-raisde naar 160,000 vanaf de grote blind en Joe ging mee. De flop kwam QhJhTc en beide spelers checkten. De turn bracht klaveren A en weer checkten beide. De river bracht Kh, waardoor er een straat op het bord kwam te liggen en nadat Can gecheckt had zette Joe 300,000. Can callde en de handen gingen open; 8h6h voor Joe, wat hem een flush gaf en QQ voor Can Hua, top set op de flop en op de river een bad beat waar hij vrijwel niet meer kon weggooien.

Tot de volgende keer, speel goed.... en get lucky!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen